• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Marokkaanse tajine met zalm

door Hanneke de Jonge
in Stoofschotel
0
0
Marokkaanse tajine met zalm

Marokkaanse tajine met zalm – Maak eens een tajine met zalm, wortel en krieltjes. En gebruik als extra smaakmaker een zelfgemaakte chermoula kruidenpasta erbij.

Chermoula is een Marokkaanse / Noord-Afrikaanse saus gemaakt van olijfolie en verse kruiden zoals peterselie en koriander, munt, knoflook, peper en komijn.

Een heerlijke een kleurrijke tajine die je vol trots op tafel kunt zetten. Natuurlijk kan je ook een andere vissoort gebruiken, zoals bijvoorbeeld kabeljauw.

Een tajine is een Marokkaanse / Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot waar gerechten langzaam in gegaard worden. Door de bijzondere puntvormige deksel blijft het vocht in de pan en krijg je bijzonder mals en sappig vlees of vis. Het gerecht wat in deze stoofpot bereid wordt, heet ook een tajine. Je kunt vlees, kip, vis en/of vegetarische gerechten in de tajine bereiden. Daarnaast is het natuurlijk ook een eyecatcher op tafel. Als je geen tajine hebt, kan je een hapjespan gebruiken. Wel eentje met een deksel erop.

Marokkaanse tajine met zalm

Stoofgerecht voor 4 personen

Voor de tajine:

  • 400 gram zalmfilets
  • Olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 500 gram wortelen, in stukken
  • 500 gram krieltjes
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 groene peper, in dunne ringen
  • 1/2 ingelegde citroen, fijngesneden
  • 250 gram tomaten, in stukjes
  • 300 ml visbouillon
  • 75 gr zwarte olijven, ontpit
  • 2 takken koriander

Voor de chermoula:

  • 15 gram koriander
  • 15 gram peterselie
  • 10 gram munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • zout, naar smaak
  • 1 el citroensap

Zo maak je de Marokkaanse tajine met zalm:

Chermoula: Hak de korianderblaadjes met steeltjes en alleen de peterselieblaadjes en muntblaadjes grof. Doe dit in je keukenmachine met de rest van de ingrediënten erbij en mix tot een saus. Breng op smaak met zout of citroensap.

Tajine: Verhit de olijfolie in de tajine (of hapjespan) en bak hierin de ui, wortelen, krieltjes met de komijnpoeder. Bak dit 5 minuten en voeg dan de knoflook, groene peper en ingelegde citroen toe. Bak dit ook een paar minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, visbouillon en olijven toe en breng aan de kook. Zet de deksel op de tajine (of pan) en laat dit ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen.

Leg dan de zalmstukken tussen de groenten en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken met de deksel erop. Als alles gaar is haal je de Marokkaanse tajine met zalm van het vuur. Lepel de chermoula erover en garneer met wat korianderblaadjes.

Tafel lekker

Tags: Aardappelen KrieltjesMarokkoTajineVis - Zalm
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Zalm in papillot met grapefruit salsa
Visgerechten

Zalm in papillot met grapefruit salsa

Langzaam gegaarde zalm uit de oven
Visgerechten

Langzaam gegaarde zalm uit de oven

Vis uit de tajine - Kan met kabeljauw of zeewolf
Visgerechten

Vis uit de tajine; Slowcooking op Marokkaanse wijze

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen