• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Oma’s Rundvlees hachee

door Redactie
in Stoofschotel
0
46
Oma’s Rundvlees hachee

Oma’s Rundvlees hachee – Hachee, van lekker rundvlees, er zijn snelle varianten, er zijn goede varianten. De vraag is waar jij voor kiest natuurlijk. Dit is een goede variant. Puur, smaakvol en toch eenvoudig. En weer blijft die basis, kies een goed product. Lekker rundvlees dat geschikt is om te sudderen, de juiste kruiden en ontbijtkoek om te binden. Maak jij vanavond hachee?

Deze heerlijke stoofschotel is een voorbeeldrecept in onze eigen Hollandse keuken! Net als draadjesvlees en erwtensoep. Toch is het voor vele een kunst om stoofvlees goed op tafel te zetten. Lees daarom onze tips over stoofvlees.

Oma’s Rundvlees hachee

  • 500 gram sucadelappen, in blokjes
  • 2 grote uien
  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram bloem
  • 0,5 liter jus of bouillon
  • 1 laurier blad
  • 2 kruidnagels
  • 5 peperkorrels
  • 1/2 kopje azijn
  • sojasaus
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Snipper de uien. Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin. Voeg al roerend de gesnipperde uien toe. Doe dit wel op een laag vuur om aanbranden te voorkomen. Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit al roerend toe aan uienmassa. Laat alles al roerend 5 minuten doorkoken en voeg er de in dobbelsteentjes gesneden vlees bij. Voeg sojasaus en azijn toe en breng alles weer aan de kook. Laat de hachee op een laag pitje 1 uur stoven, roer wel af en toe om, dit om aanbranden te voorkomen. Voeg er op het laatst de plakjes ontbijtkoek aan de hachee toe en laat de saus hiermee binden.

Rundvlees hachee is lekker met gekookte aardappelen en in gember gesmoorde winterpeen.

Tags: HollandsVleesVlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvleesVlees - Sucadelappen
DeelPin419Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Reacties 46

  1. spijker says:
    5 jaar geleden

    kan ik hachee ook in de diepvrieser bewaren al vast bedankt

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Dat kan absoluut Spijker

      Beantwoorden
  2. Ton theunissen says:
    5 jaar geleden

    Bij ons heet dit ook stoofvlees maar dan zonder azij maar mt bier en echte appelstroop en dan drie uur stoven geen azijn. Wel evt rode wijnazijn

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Stoofvlees kan natuurlijk op heel veel manieren Ton. Hier wordt Limburgs Zoervleisj ook met appelstroop gemaakt.

      Beantwoorden
  3. Fabienne Dedeckere says:
    6 jaar geleden

    https://uploads.disquscdn.com/images/6ca852e6fa57ccda96db8beaf29a44c2e26ff86411486a95916c27cf633ed050.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/e85843b9cca4863308acbfcc7a9c69793e770152f2ff76aa8a38a249f1fdbdaa.jpg

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Leuk Fabiënne dat je het hier laat zien!

      Beantwoorden
  4. Fabienne Dedeckere says:
    6 jaar geleden

    Hallo allen mijn recept heet eigenlijk stoofvlees Fabienne wat jullie runderlappen noemen heet in belgie stoofvlees. Ik geef u mijn recept die trouwens 3 uur moet sudderen op een klein vuurtje en die het best is de volgende dag of zelfs de dag erna
    Wij eten er friet bij of aardappelen
    Smakelijk
    1 kilo mager runds stoofvlees
    30 gr boter
    Ui
    peper zout, 2 vleesboullion keteltjes
    1 soeplepel mosterd
    1 soeplepel honing
    2 takjes thijm
    1 liter bruin tafelbier
    Bak je vlees bruin aan alle kanten kruid met peper en zout en bak je ajuin mee die in stukjes gesneden is.
    Voeg er de grote lepel mosterd aan toe en honing en boullionketeltjes laat wat mee bakken!!! let op niet aanbranden!!
    Dit proces is nu het belangrijkste
    Door de karamelisering komen er lekkere smaken vrij giet nu het tafelbier erbij. Deksel op de pot en sudderen maar. Zalig…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Sorry Fabienne, ik heb om de één of andere reden je reactie gemist. Een collega tipte me, dus bij deze alsnog. Leuk dat je het recept deelt. Ik heb stoofvlees in huis en ga je recept dan ook deze week zeker proberen! Wordt vervolgt dus. Thx!

      Beantwoorden
  5. Rob says:
    6 jaar geleden

    Dit gerecht is volgens mij niet oke, Hoe kan je nou in de gesmolten boter de bloem erbij doen, wordt toch een baldeeg? en een uurtje zachtjes laten stoven met rundvlees. Of je moet van kauwgom houden. Kortom voor mij een bagger gerecht.zonder inzicht.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Fijn dat je nu nettere bewoordingen kiest Rob. Ik ben erg benieuwd naar het recept met inzicht

      Beantwoorden
    • Bartje Meijer says:
      6 jaar geleden

      Zonder inzicht… De onnozele. Heb je wel eens van een roux gehoord?

      Beantwoorden
    • Marian says:
      6 jaar geleden

      lol, ik wil met jou wel een restaurantje beginnen. Komt geen bal van terecht dus.

      Beantwoorden
  6. Linda says:
    6 jaar geleden

    Is er ook een makkelijke manier voir als je nog draadjesvlees over hebt, om dan hachee te maken ☺

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor Linda, het recept blijft bijna gelijk.

      Snipper de uien. Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin. Voeg al roerend de gesnipperde uien toe. Doe dit wel op een laag vuur om aanbranden te voorkomen. Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit al roerend toe aan uienmassa. Laat alles al roerend 5 minuten doorkoken. Voeg sojasaus en azijn toe en breng alles weer aan de kook. Voeg op het laatst de plakjes ontbijtkoek en het draadjesvlees aan de hachee toe en laat de saus binden.

      Beantwoorden
  7. Anja says:
    7 jaar geleden

    Ik heb aan dit recept mijn eigen “oosterse” twist gegeven.
    Eetlepel sambal erbij en een flinke scheut chili saus.
    Het was heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Leuk Anja, we houden ervan als er mee geëxperimenteerd wordt.

      Beantwoorden
  8. Francien says:
    7 jaar geleden

    Zet je pan met vlees ui en alle kruiden een paar uur in de oven en het vlees is heerlijk mals net te hoge temperatuur.

    Beantwoorden
  9. depum says:
    7 jaar geleden

    1 rijpe kiwi fijnprakken door het vlees, door de zuren in de kiwi, wordt het vlees van binnenuit eerder mals en dus korter stoven

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Het is voldoende om de kiwi te halveren en daarmee het (ongesneden) vlees in te wrijven. De eiwit splisende stof in kiwi (of ananas ) zorgt inderdaad voor malser vlees. Leuke tip!

      Beantwoorden
  10. Lous says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk gegeten, een uurtje sudderen was voor mij genoeg, ik gebruikte magere runderlappen die erg mals waren. Het ligt dus aan je vlees hoedanig het moet opstaan.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Klopt Lous, het vlees is heel bepalend. Lees er hier meer over. Stoofvlees

      Beantwoorden
    • mark says:
      6 jaar geleden

      magere runderlappen, laat maar eens een ala minute steak 20 min bakken, krijg je het zelfde effect een droog servetje

      Beantwoorden
  11. Marijke says:
    8 jaar geleden

    Het is de eerste keer dat ik hachee op deze manier ga maken. Ben gewend eerst het vlees even aan te braden. Klopt het dat het er door de bloem het eruit ziet als ragout? En ik kan mij haast niet voorstellen dat het vlees al na een uur lekker zacht is. Wordt vervolgd….

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Klopt Marijke, de basis is een roux die later meer binding krijgt door de ontbijtkoek.

      Beantwoorden
      • mark says:
        6 jaar geleden

        een roux gebruik je voor soepen, sausen bij deze recepten haal ik het vlees altijd door de bloem zodat de saus de dikte van een jus krijgt

        Beantwoorden
    • Marijke says:
      8 jaar geleden

      Met de kleur kwam het goed. Het werd donkerder. Alleen heeft het wel 5 uur op een sudderplaatje kunnen staan maar echt zacht werd het niet. Dus toch maar eerst vlees aanbakken zoals de meeste recepten van hachee wat mij betreft

      Beantwoorden
  12. Rein says:
    8 jaar geleden

    Zoals Willem het maakt maak ik het ook altijd klaar….. het water loopt mij nu in de mond!

    Beantwoorden
  13. Keukenprinses says:
    8 jaar geleden

    Misschien even bovenin aanpassen dat een half kopje azijn genoeg is, en idd wanneer de soja toe te voegen. Maakt het wat handiger, heb het opstaan ben benieuwd, maar ik heb dus wel teveel azijn gebruikt volgens een van de comments (een kopje). Hopelijk komt dat nog goed 🙁

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      We gaan inderdaad een aanpassing maken Keukenprinses. Laat je weten of het gelukt is?

      Beantwoorden
  14. Keje says:
    8 jaar geleden

    Inderdaad stond het er niet bij wanneer de soja saus gebruikt moest worden. Ik heb het vlees lichtelijk gemarineerd in de soja saus.
    Werkt ook erg goed.

    Beantwoorden
    • mark says:
      6 jaar geleden

      vlees marineren in ruim soja. gember knoflook, ui, rode peper bakken vlees erbij met de soja tot het gaar is en klaar

      Beantwoorden
  15. skrillsterx says:
    8 jaar geleden

    een kopje azijn is te veel ( ik studeer voor kok) een half kopje is genoeg, voor de rest een top recept

    Beantwoorden
    • Huguette says:
      7 jaar geleden

      Hoeveel is een kopje ?

      Beantwoorden
      • mark says:
        6 jaar geleden

        een scheutje is ook meer dan voldoende (afgestuurd kok)

        Beantwoorden
  16. Rietje says:
    8 jaar geleden

    Hallo ik heb wat problemen met hachee maken ,ik gebruik sucadelappen de nodige kruiden en uien ,maar mijn vraag is hoe kan het dat tijdens het sudderen het vlees aanzet oftewel vast gaat zitten aan de bodem en dat ik geen ui meer kan vinden ??? …..nou is mijn vraag kan ik de ui ook later erbij voegen ???

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Uiteraard kun je de uien er ook later bijdoen Rietje. maar traditioneel doen we ze er direct bij. Dat het vlees aan de bodem plakt is meestal het gevolg van een te hoge warmte toevoer. Gebruik je een sudderplaatje?

      Beantwoorden
  17. Wilco says:
    10 jaar geleden

    Hallo Tijmen en andere gebruikers van deze heerlijke website.
    Ik gebruik bijna altijd doorregen sucadelappen voor de hachee,ook doe ik er altijd een handje champignons en een paprika extra bij.

    Alle kleine kruiden die ik gebruik (kruidnagel peperkorrels en een gebroken laurierblaadje),gaan altijd in een thee-ei in de pan,het voordeel daarvan is dat alles goed doortrekt maar je niet hoeft te vissen naar losse kruiden die door je gerecht zwerven.

    Beantwoorden
  18. Ciska says:
    10 jaar geleden

    hallo

    wil graag dit recept proberen maar er staat dat je sojasaus nodig hebt maar word nergens genoemt wanneer je het erin moet doen en hoeveel of is het uberhaubt wel nodig?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      10 jaar geleden

      Aan het eind even kort mee laten warmen naar eigen smaak Ciska. Hoeft niet, ik ben er fan van!

      Beantwoorden
    • sara says:
      9 jaar geleden

      je kan ook ketjap saus nemen hoor dat is net zo lekker

      Beantwoorden
    • Cees says:
      8 jaar geleden

      Alle in ingredienten gekocht maar nu verder?
      Slechte informatie!

      Beantwoorden
  19. truus vercoulen-geurts says:
    10 jaar geleden

    Ik wil even vermelden dat ik gezinsleden heb met glutenintolerantie. Dus kan ik geen bloem gebruiken maar met maizena gaat ook heel goed. Met maizena maak ik ook de gehaktballen aan in plaats met paneermaal. een tip voor mensen met het zelfde probleem? Overigens , een prima recept! Ik zoek vaak naar andere recepten voor wat variatie.

    Beantwoorden
    • jj says:
      9 jaar geleden

      nu ik zou nooit paneer meel voor gehakt ballen.
      ze worden er niet lekker er op .Doe eens 2 beschuiten van
      bolletje er in wel goed fijn maken. Dat is beter als paneer meel.klein beetje knoflook is heerlijk er bij langzaam op zetten

      Beantwoorden
  20. Lekker Tafelen says:
    10 jaar geleden

    Welk vlees gebruiken jullie voor hachee?

    Beantwoorden
  21. Willem says:
    11 jaar geleden

    Hallo,
    Ik maak altijd hache van magere runderlappen.
    Wat ik wel doe is het vlees een beetje aanbraden tot het lichtbruin is. Dan bak ik de uien apart tot dat deze mooi bijna lichtbruin worden. Dan gaat het vlees eerst in de pan, goed opwarmen dan de uien erbij, kruidnageltjes, Laurier blaadjes en op smaak maken met zout en peper. En lekker laten stoven, eventueel een beetje runderbouillon er bij. Lekker kruimige aardappelen en de jus van de hachee, ik krijg al trek terwijl ik dit schrijf.

    Beantwoorden
    • Hermien Valckenborg says:
      6 jaar geleden

      Ja Willem zo maakte mijn moeder het ook en daar heb ik het van geleerd

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen