- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Oma’s Rundvlees hachee

Oma’s Rundvlees hachee – Hachee, van lekker rundvlees, er zijn snelle varianten, er zijn goede varianten. De vraag is waar jij voor kiest natuurlijk. Dit is een goede variant. Puur, smaakvol en toch eenvoudig. En weer blijft die basis, kies een goed product. Lekker rundvlees dat geschikt is om te sudderen, de juiste kruiden en ontbijtkoek om te binden. Maak jij vanavond hachee?

Deze heerlijke stoofschotel is een voorbeeldrecept in onze eigen Hollandse keuken! Net als draadjesvlees en erwtensoep. Toch is het voor vele een kunst om stoofvlees goed op tafel te zetten. Lees daarom onze tips over stoofvlees[1].

Oma’s Rundvlees hachee

Snipper de uien. Smelt de boter en kleur hierin de bloem lichtbruin. Voeg al roerend de gesnipperde uien toe. Doe dit wel op een laag vuur om aanbranden te voorkomen. Breng de jus of bouillon met de kruiden aan de kook en voeg dit al roerend toe aan uienmassa. Laat alles al roerend 5 minuten doorkoken en voeg er de in dobbelsteentjes gesneden vlees bij. Voeg sojasaus en azijn toe en breng alles weer aan de kook. Laat de hachee op een laag pitje 1 uur stoven, roer wel af en toe om, dit om aanbranden te voorkomen. Voeg er op het laatst de plakjes ontbijtkoek aan de hachee toe en laat de saus hiermee binden.

Rundvlees hachee is lekker met gekookte aardappelen[2] en in gember gesmoorde winterpeen.

Links in dit recept:
  1. stoofvlees: https://lekkertafelen.nl/kookschool/stoven-met-rundvlees-de-riblap-sucadelap-en-de-runderlap/
  2. gekookte aardappelen: https://lekkertafelen.nl/recepten/aardappels-koken/