• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
0
Ossobuco alla milanese

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best – Italiaans koken is echt supertrendy. Talloze mensen zullen beamen dat ze de Italiaanse keuken helemaal geweldig vinden. Toch houdt het maar al te vaak op bij de pasta en de pizza. Ook in Italië doet men echter aan slowcooking. De Ossobuco alla milanese is daar een schoolvoorbeeld van. Het is geen kwestie van “wat eten we vanavond?” maar een kwestie van “wat hebben we nog?”

Vlees eten; Denk er wat beter over na!

Er worden meer biefstukken verkocht dan schenkels. De basis van een Ossobuco alla milanese bestaat uit kalfsschenkels. En misschien maken en eten we juist daarom dit gerecht met zoveel liefde. Het doet me hieraan denken: “In een kookprogramma op tv moesten de kandidaten een gerecht maken wat heel dicht bij ze stond. Een vrouw maakte een hele varkenskop in de oven. Bij de vraag waarom ze die maakte, vertelde ze huilend dat ze van huis uit meegekregen had dat je, als je een dier dood, ook het hele dier op moet eten”. En echt ook van de “minder populaire delen” (wat een woord eigenlijk) kun je een fantastisch gerecht maken. Kalfsschenkels horen bij deze “minder populaire delen”. En als er een volk is wat daar wel raad mee weet dan zijn het de Italianen. Dat wordt zichtbaar in de Ossobuco alla milanese.

Onze versie

Traditioneel bestaat Ossobuco alla milanese uit in witte wijn gebraiseerde kalfsschenkels en soffritto (wortel/ui/selderij). In onderstaande Ossobuco alla milanese hebben we onze eigen draai eraan gegeven door met rode wijn te werken en door champignons toe te voegen.

Ontdek hier een andere versie en als jij een eigen versie hebt, laat het ons dan weten via het reactieformulier onder deze pagina. Dat kunnen we enorm waarderen!

Ossobuco alla milanese - Kalfsschenkels
Kalfsschenkels
Ossobuco alla milanese - Kalfsschenkels
Kalfsschenkels aanbraden
Ossobuco alla milanese
Volop verse groenten en kruiden toevoegen
Ossobuco alla milanese
Ossobuco alla milanese serveren met gremolata en pasta, polenta, rijst of aardappelpuree

Ossobuco alla milanese

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschenkels
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel zout, peper, paprika
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml kalfsfond
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels in brunoise
  • 2 stengels bleekselderij, in maantjes
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 350 gram tomaten fijn gemixt
  • 150 gram champignons
  • tijm, laurier, rozemarijn
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Ossobuco alla milanese:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng de bloem samen met het zout, peper, paprika, cayennepeper. Bebloem de kalfsschenkels met dit mengsel.

Verhit wat boter met een beetje olijfolie (door deze samen te voegen ontwikkel je meer hitte) in een stoofpan. Bak hierin de kalfsschenkels aan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Neem de kalfsschenkels uit de pan en begin aan de groenten.

Ossobuco alla milanese is een Italiaans gerecht dus is de basis een soffritto: we stoven de gelijke hoeveelheden wortel, bleekselderij en uien aan tot ze zacht zijn. Doe er op het laatste ook het fijn gesnipperde teentje knoflook bij. Deglaceer met de rode wijn , de gemixte tomaten en kalfsfond, schraap alle bruine aanbaksels los.

Neem een ruime pan of schaal die je in de oven kunt plaatsen. Verdeel hier het groentemengsel in leg voorzichtig de kalfsschenkels in de pan. Zorg dat de kalfsschenkels niet over elkaar liggen en dat ze net onder de vloeistof liggen. Bak nog even de champignons en verdeel over de schaal. Leg er een takje rozemarijn, een takje tijm en een blaadje laurier bij en zet de schaal zo’n 1 1/2 tot 2 uur in de oven. Haal de schaal pas uit de oven als het vlees zacht en mals is en als het vlees bijna van het bot valt.

Maak intussen de gremolata: Mix de rasp van citroen samen met wat peterselie, 1 teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie tot een smeuïg sausje.

Hierbij kun je zowel pasta, puree, polenta of rijst geven.

Werk de ossobucco alla milanese af met de gremolata.

Tags: VleesVlees - KalfsvleesVlees - Stoofschotel met kalfsvlees
DeelPin73Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen