• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue

door Redactie
in Stoofschotel
0
3
Pot au feu

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue – Vooral in de herfst en in de winter zijn stoofpotjes mijn ding. Het wordt vroeg donker en kouder en dan hou ik ervan om met kaarsjes gezelligheid te creëren en onder een dekentje een boek te lezen.

Daarom maak ik de avond daarvoor steevast een potje klaar om de avond nadien gewoon maar te moeten opwarmen.

Deze pot au feu met kippenbouten is hier alvast een topper.

Pot au feu

voor 4 peronen

  • 1 kilo kippenbouten
  • 1 rode en 1 groene paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd,  in blokjes gesneden
  • 500 gram kleine parijse of kastanje champignons
  • 1 grote ui in blokjes gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 250 ml groente -of kipbouillon
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • peper en zout
  • verse rozemarijn, tijm en een laurierblad (mogen natuurlijk ook gedroogde kruiden zijn)
  • klont boter

In een pan met dikke bodem de boter smelten en laat daarin de kippenbouten, aangekruid met peper, zout en kipkruiden, aan beide kanten bruin aankorsten. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

In dezelfde pan, gaan we door alle groenten te stoven hun aroma’s laten vrijkomen . De gerookte spekblokjes heb ik in een aparte pan krokant aangebakken. En wat ruikt de keuken weer overheerlijk!

Als de spekjes klaar zijn doe je ze bij de groenten en kunnen de kippenbouten er bovenop. Overgiet met de bouillon en doe er het blik gepelde tomatenblokjes bij. Kruid af met rozemarijn, tijm en een laurierblad.

Roer nog eens goed op en laat op zacht vuurtje gedurende 45 minuten pruttelen.

Ondertussen kunnen we de rode rijst uit de Camargue garen. Ik neem als verhouding 2 kopjes rijst, 4 kopjes bouillon. Doe de rijst met de bouillon in de pan en laat op een zacht vuur onder deksel gedurende 45 minuten garen. Soms even nakijken of je geen vocht moet toevoegen. Werk de rijst af met een klontje boter en kruid af naar wens met peper en zout.

En nu iedereen aan tafel en laat het jullie smaken!!

Tags: VleesVlees - KipVlees - KippenpotenVlees - Stoofschotel met kip
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsköfte
Vleesgerechten

Lamsköfte met een muntsausje

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Broodje hamburger met gegrilde groente, avocado en mozzarella
Vleesgerechten

Broodje hamburger met gegrilde groente en mozzarella

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Reacties 3

  1. Joy says:
    5 jaar geleden

    Goede morgen,
    Een heerlijke stoofpotje pot au feu gemaakt van Bresse kip. Mijn vraag is waar kan ik in Nederland Bresse kip kopen.
    B.v.d.
    Groetjes, joy

    Beantwoorden
  2. Erna Clissen says:
    6 jaar geleden

    ziet er heel lekker uit, Mireille. Ik ga dit zeker eens proberen!

    Beantwoorden
    • Mireille Vereecken says:
      6 jaar geleden

      Bedankt Erna! Leuk dat je het eens gaat uitproberen! !!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen