• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
7
Rendang daging

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch – Als je van runderstoof houdt, en van de Oosterse keuken, dan houd je van rendang. Dat kan bijna niet missen. Ooit werd het dan ook door CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. Nu blijft zoiets natuurlijk toch een kwestie van persoonlijke smaak, maar lekker is het in ieder geval wel. Het recept komt oorspronkelijk van Sumatra, maar ook in de rest van Indonesië en Maleisië wordt rendang gegeten. En zoals bij zoveel traditionele gerechten, elke familie maakt het op zijn eigen manier. Er zijn 100.000 verschillende recepten in omloop en dat brengt dan ook een eeuwig durende discussie met zich mee over wat er allemaal wel en niet in hoort. Die discussie gaan we dan ook maar niet aan, en we willen ook zeker niet pretenderen dat onze versie de juiste is. Maar onze rendang is beslist lekker en alle ingrediënten zijn makkelijk te vinden. Dus voor iedereen toegankelijk. Kies voor het bereiden van rendang niet het allermagerste rundvlees. Riblappen voldoen heel goed. Het vetrandje aan de riblappen zal tijdens de lange stooftijd helemaal wegsmelten. Maar dat vet geeft wel een heleboel smaak aan het vlees. Je kunt rendang als een op zichzelf staand gerecht eten, maar het is ook een geweldig onderdeel van een rijsttafel. Rendang maak je niet in een half uurtje. Reken minstens op 3,5 uur stoven, langer maakt het gerecht alleen maar lekkerder. Je kunt rendang prima een dag van tevoren bereiden.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

 

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1500 gram riblappen of sukadelappen, in dobbelstenen
  • 400 gram sjalotten, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 rode chilipepers, in ringen
  • 40 gram verse gember, geschild en fijngesneden of geraspt
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels laos
  • 3 stengels citroengras
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 800 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels gemalen kokos
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rendang: 

Verhit wat olie in een grote braadpan en bak het vlees in twee gedeelten rondom bruin aan. Leg het vlees even weg op een bord.

Bak in dezelfde braadpan in het achter gebleven braad vet de sjalotten, met de knoflook, de chilipeper en de gember glazig. Voeg dan de sambal, de komijn, de koriander, de kurkuma, en de laos toe en bak deze even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de tamarindepasta en de ketjap manis toe. Breng aan de kook. Zodra het kookt, doe je het vlees erbij.

Laat de rendang op een heel laag vuur ongeveer 3,5 uur sudderen. Let er op dat het niet te hard gaat, gebruik desnoods een sudderplaatje.

Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat de saus wat kan inkoken. Roer op dat moment ook de gemalen kokos erdoor. Hierdoor zal de saus nog wat extra binden.

Serveer de rendang met witte rijst, sambalboontjes of broccoli en wat kroepoek,

Tafel lekker !!

DeelPin59Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales
Maaltijdsoep

Gevulde paddenstoelensoep met Cabrales

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

Reacties 7

  1. Bep Kroon. says:
    3 maanden geleden

    De Rendang gemaakt ,zit nu in de slow cooker. Heerlijk al dat snij werk en de kruiden uit mijn kast opzoeken.Koken een heerlijke ontspannen bezigheid.DUS mensen uitgenodigd om te komen eten.Met Rijst hete boontjes atjar nootjes, dat word smullen.

    Beantwoorden
  2. Cecile Geurts-Huijbers says:
    7 maanden geleden

    En als je bang bent om teveel spullen in huis te halen… Ik weet zeker dat als je dit gegeten hebt dit nog veel vaker gaat maken of een ander recept met deze ingrediënten. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      7 maanden geleden

      Precies, Cecile! Je kunt specerijen best lang bewaren en ze komen heus op een ander moment weer van pas!

      Beantwoorden
  3. Paul hakze says:
    9 maanden geleden

    Rendang, Sjonge wat een voorbereiding af wachten of het eatable is

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      9 maanden geleden

      Volgens mij valt dat best mee, Paul, het stoven kost het meeste tijd, en ondertussen kun jij gewoon Netflixen hoor. En, een beetje meer vertrouwen in onze recepten mag best hoor!😉

      Beantwoorden
    • Redt says:
      7 maanden geleden

      Je kunt ook kant en klare boemboe gebruiken, scheelt een hoop inkopen en bereiden..

      Beantwoorden
      • Elise de Haan says:
        7 maanden geleden

        Natuurlijk kan dat. Maar dat is nou net wat we op Lekker Tafelen in principe niet doen, Redt.😉 Zelf maken is lekkerder, en je weet wat je eet.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen