Natuurlijk kun je dit gerecht ook in je normale stoof (braad)pan maken maar als je de beschikking hebt over tajine is dat helemaal in stijl en de presentatie oogt veel aangenamer.
- 200 gram gedroogde pruimen
- 60 gram boter
- 100 gram amandelen
- 1 kilo sukadelappen, in stukken
- 3-5 dl vleesbouillon
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel geelwortelpoeder (koenjit)
- 2 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel honing
- 1 ui, in ringen
- 8 draadjes saffraan
- zout & peper
- 1 kaneelstokje
- eventueel 1 eetlepel ras-el-hanout (specerijenmengsel te koop bij Marokkaanse winkels)
Week de pruimen circa 1 uur in heet water. Bak de sucadelappen in de boter in een tajine of braadpan rondom bruin. Bak de ui 4-5 min. mee. Meng de saffraan met het gemberpoeder, het geelwortelpoeder, zout en peper en eventueel de ras-el-hanout en strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Schenk er de vleesbouillon over, sluit de tajine en laat het gerecht circa 1 uur stoven. Voeg dan de uitgelekte pruimen, de amandelen, de rozijnen, de honing, het kaneelstokje en de rest van het kruidenmengsel toe, sluit de tajine weer en laat het gerecht nog 1 ½-2 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als er te veel vocht verdampt. Breng op smaak met zout en peper.
Goede morgen, heb net het recept van Rundvlees uit de Tajine over geschreven.
Maar wat eet ik er dan bij,wat voor groenten en /of aardappelen?
Zal wel een domme vraag zijn.
Domme vragen bestaan niet Maja! Je kunt er van alles bij eten. Zelf zouden wij kiezen voor rijst als bijgerecht en sperzieboontjes als groente. Je kunt echter ook in deze tijd van het jaar iets winters kiezen als spruitjes bijvoorbeeld.
Kan je dit gerecht ook in de slowcooker maken?
Kan je dan alles tegelijk erin doen of moeten sommige ingredienten later worden toegevoegd?
Groeten Inge
Dat kan Inge…. gewoon het recept volgen en ipv de tajine de slowcooker pakken.
Hallo ik heb een vraag. De amandelen moeten die heel blijven of moeten ze gehakt en geroosterd worden of kan je amandelschijfjes gebruiken? Ik wil dit morgen maken maar twijfel heel eg over de amandelen.
met vriendelijke groet,
Michelle
Je kunt gewoon geschaafde amandeltjes gebruiken Michelle