• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
6
Stifado

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees – Als je wel eens op vakantie bent geweest in Griekenland heb je vast ook Stifado op de restaurantkaarten zien staan. Het is een echte Griekse klassieker, meestal gemaakt van rundvlees, uien en tomaten. Heb je heimwee naar Griekenland? Je kunt zelf de keuken in duiken om een heerlijke Stifado te bereiden. Als je keuken wordt gevuld met de heerlijke geur van deze Griekse stoofpot, dan waan je je zo op een Grieks terras! Het kost je wel een beetje tijd, dat stoven. Maar in die tijd kun jij je Griekse vakantiefoto’s nog eens goed bekijken!

Welk vlees gebruik je om te stoven?

In Griekenland wordt ook stifado gemaakt van lamsvlees, konijn of kalfsvlees. Wij gebruiken in dit recept rundvlees. Je kunt voor dit recept riblappen of sukadelappen gebruiken. Een randje vet komt de smaak van de stifado zeker ten goede, en smelt bijna volledig weg door de lange stooftijd. Dus neem geen magere runderlappen. Vraag de slager om advies over het gebruik van het juiste vlees om te stoven.

Een randje vet komt de smaak van de stifado zeker ten goede, en smelt vrijwel volledig weg door de lange stooftijd.

Griekse stoofpot of stifado

Tips en weetjes

In Griekenland worden stifado uitjes verkocht. Dit zijn kleine uien die in zijn geheel worden gestoofd. Het zal niet meevallen om ze hier te vinden. Je kunt gewone uien grof snipperen, of je kunt kleine sjalotjes nemen en deze halveren of in vieren snijden.

Stifado is een gerecht dat goed van tevoren te bereiden is. Laat de stoofpot afkoelen na het bereiden en bewaar tot gebruik in de koelkast. Je kunt ook heel goed een dubbele portie maken en de helft invriezen. Altijd makkelijk voor op een drukke dag!

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram sukadelappen of riblappen
  • 750 gram sjalotjes (of uien, grof gesnipperd), kleintjes in vieren of gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 750 gram verse tomaten, in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3/4 theelepel gemalen piment
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • verse bladpeterselie

Bereidingswijze van dit recept

Stifado maak je zo:

Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen. Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan. Voeg er dan de uien aan toe en bak deze even mee. Voeg dan de knoflook, de tomaten, de honing, het piment, de tijm en de oregano toe. Bak mee tot de tomaten zacht worden. Schenk dan aan de rand van de pan de wijn en de azijn erbij. Voeg de bouillon toe en doe het kaneelstokje en de laurierblaadjes in de pan.

Breng alles weer aan de kook en laat de stifado op een heel zacht vuurtje gaar stoven. Gebruik eventueel een sudderplaatje. Wel af en toe even in de pan roeren! Mocht het te droog worden, voeg dan een scheutje water toe.

Haal na 3 uur de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de pan. Bestrooi de stifado voor het serveren  met wat gehakte bladpeterselie.

Lekker met rijst of pasta, maar zeker ook met wat vers stokbrood en natuurlijk een Griekse salade!

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - RiblappenVlees - RundvleesVlees - Sucadelappen
DeelPin72Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Reacties 6

  1. Mieke Bosman says:
    2 maanden geleden

    Waarom kun je de recepten niet in t geheel uitprinten?
    Ik probeer o.a. de Stifado, lukt niet!
    Steeds alleen de ingrediënten en de bereiding zit er niet bij!!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Dat zou wel moeten kunnen Mieke. Tenminste, hier lukt het wel. Waarschijnlijk moet je nadat je op de printknop geklikt hebt een instelling aanpassen.

      Beantwoorden
  2. Christine says:
    10 maanden geleden

    Lees ik niet goed of wanneer moet de azijn erbij”?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      10 maanden geleden

      Je kunt de azijn gelijk met de wijn toevoegen, Christine. We zullen het aanpassen in het recept. Dankjewel voor je reactie!

      Beantwoorden
  3. Renée says:
    10 maanden geleden

    Lijkt me erg lekker! Bedoelen jullie verse kruiden of gedroogde kruiden?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      10 maanden geleden

      In dit recept zijn gedroogde tijm en oregano gebruikt, Renée. Je kunt ook verse gebruiken, maar dan moet je de hoeveelheid wel vergroten. Je kunt als regel aanhouden dat je een derde gedroogde kruiden gebruikt ten opzichte van verse!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen