• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een makkelijke maaltijd om je vingers bij af te likken

door Connie Derks
in Stoofschotel
0
0
Stoofpot van kalfsschouder recept

Stoofpot van kalfsschouder – Kalfsvlees is een zacht stukje vlees wat niet zo veel tijd nodig heeft als bijvoorbeeld rundvlees. Voor onderstaand recept heb ik kalfsschouder genomen. Dit is doorregen vlees met bot. Je kunt je slager vragen het klein te snijden of snij het zelf, maar zorg ervoor dat het bot meetrekt met het vlees en de groente. Zo wordt je stoofpot van kalfsschouder optimaal van smaak. Wanneer het vlees grotere stukken vet bevat snijd je deze er eerst af. Dit bak je uit en het vet ervan gebruik je weer om het vlees in aan te bakken.

Makkelijke stoofpot

Vaak gebruik je om te stoven alleen vlees, soms nog wat ui of een bouquet garni. Hier worden dan vaak aardappels en groentes bij geserveerd. Waarom zou je deze groentes niet mee laten stoven. Zo trekken die heerlijke smaken van het vlees en de kruiden in de groentes en aardappels en je hebt maar 1 pan op het fornuis staan. Is je stoofvlees klaar dan is alles klaar. Dat is dus een makkelijke stoofpot.

Wanneer je de aardappels en groente mee stooft in deze stoofpot van kalfsschouder hou dan rekening met de gaartijd en het soort groente dat je gebruikt. Neem vastkokende aardappels want kruimige aardappels worden een brei wat er echt niet smakelijk uit ziet. Als groente zijn stevige soorten ideaal. Denk hierbij aan wortel, pastinaak of koolraap. Deze blijven ook bij een langere stooftijd in vorm. Wil je er bijvoorbeeld bloemkool in verwerken dan zou je deze het laatste half uur mee kunnen laten stoven.

kalfsschouder vers
Goed vlees ( Kalfsschouder )
kalfsschouder stoven
Verse ingrediënten en geurende specerijen
Stoofpot
De hele middag een heerlijk ruikende pan in de keuken
Stoofpot met kalfsvlees
Na die geurende pan heb je echt zin in deze voortreffelijke maaltijd

Stoofpot van kalfsschouder

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kalfsschouder
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 750 gram winterpeen
  • 500 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 liter groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • peterselie voor afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze stoofpot van kalfsschouder:

Snij de kalfsschouder in grove stukken van ongeveer 3 a 4 cm. Snij het bot en overtollig vet eruit en hou apart. Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen. Schil de wortel en snij deze grof (3 a 4 cm). Schil de ui en snij deze in parten. Snipper de knoflook. Schil de aardappel en snij in grote stukken van ongeveer 5 cm.

Neem een grote pan liefst met dikke bodem en verhit deze. Bak hierin het vet van de schouder en het bot aan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg eventueel nog wat zonnebloemolie toe tijdens het aanbakken. Neem het vet uit de pan en doe weg, leg het bot opzij. Bak nu het vlees in de pan tot dit mooi verkleurd is. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Voeg er nu de wortel en ui aan toe en bak heel even mee. Doe er nu de bouillon bij en roer het aanbaksel goed los. Voeg het bot en de aardappels toe. Zorg dat er genoeg vocht bij zit zodat alles bijna helemaal onder staat. Voeg eventueel nog wat water toe. Laat alles op een zacht vuur met de deksel op de pan een uur stoven tot het vlees en de groentes gaar zijn. Dit stoofpotje is het lekkerste als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt zo kunnen de smaken goed intrekken. Serveer de stoofpot van kalfsschouder met grof gesneden peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KalfsschouderVlees - KalfsvleesVlees - Stoofschotel met kalfsvlees
DeelPin20Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof
Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Kippenstoof met kikkererwten en citroen
Stoofschotel

Kippenstoof met kikkererwten en citroen

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen