• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een makkelijke maaltijd om je vingers bij af te likken

door Connie Derks
in Stoofschotel
0
0
Stoofpot van kalfsschouder recept

Stoofpot van kalfsschouder – Kalfsvlees is een zacht stukje vlees wat niet zo veel tijd nodig heeft als bijvoorbeeld rundvlees. Voor onderstaand recept heb ik kalfsschouder genomen. Dit is doorregen vlees met bot. Je kunt je slager vragen het klein te snijden of snij het zelf, maar zorg ervoor dat het bot meetrekt met het vlees en de groente. Zo wordt de stoofpot van kalfsschouder optimaal van smaak. Wanneer het vlees grotere stukken vet bevat snijd je deze er eerst af. Dit bak je uit en het vet ervan gebruik je weer om het vlees in aan te bakken.

Makkelijke stoofpot

Vaak gebruik je om te stoven alleen vlees, soms nog wat ui of een bouquet garni. Hier worden dan vaak aardappels en groentes bij geserveerd. Waarom zou je deze groentes niet mee laten stoven. Zo trekken die heerlijke smaken van het vlees en de kruiden in de groentes en aardappels en je hebt maar 1 pan op het fornuis staan. Is je stoofvlees klaar dan is alles klaar. Dat is dus een makkelijke stoofpot.

Als je de aardappels en groente mee stooft in deze stoofpot van kalfsschouder, houd dan rekening met de gaartijd en het soort groente dat je gebruikt. Neem vastkokende aardappels want kruimige aardappels worden een brei wat er echt niet smakelijk uit ziet. Als groente zijn stevige soorten ideaal. Denk hierbij aan wortel, pastinaak of koolraap. Deze blijven ook bij een langere stooftijd in vorm. Wil je er bijvoorbeeld bloemkool in verwerken dan zou je die het laatste half uur mee kunnen laten stoven.

kalfsschouder vers
Goed vlees ( Kalfsschouder )
kalfsschouder stoven
Verse ingrediënten en geurende specerijen
Stoofpot
De hele middag een heerlijk ruikende pan in de keuken
Stoofpot met kalfsvlees
Na die geurende pan heb je echt zin in deze voortreffelijke maaltijd

Stoofpot van kalfsschouder

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kalfsschouder
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 750 gram winterpeen
  • 500 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 liter groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • peterselie voor afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze stoofpot van kalfsschouder:

Snij de kalfsschouder in grove stukken van ongeveer 3 a 4 cm. Snij het bot en overtollig vet eruit en hou apart. Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen. Schil de wortel en snij deze grof (3 a 4 cm). Schil de ui en snij deze in parten. Snipper de knoflook. Schil de aardappel en snij in grote stukken van ongeveer 5 cm.

Neem een grote pan liefst met dikke bodem en verhit deze. Bak hierin het vet van de schouder en het bot aan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg eventueel nog wat zonnebloemolie toe tijdens het aanbakken. Neem het vet uit de pan en doe weg, leg het bot opzij. Bak nu het vlees in de pan tot dit mooi verkleurd is. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Voeg er nu de wortel en ui aan toe en bak heel even mee. Doe er nu de bouillon bij en roer het aanbaksel goed los. Voeg het bot en de aardappels toe. Zorg dat er genoeg vocht bij zit zodat alles bijna helemaal onder staat. Voeg eventueel nog wat water toe. Laat alles op een zacht vuur met de deksel op de pan een uur stoven tot het vlees en de groentes gaar zijn. Dit stoofpotje is het lekkerste als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt, zo kunnen de smaken goed intrekken. Serveer de stoofpot van kalfsschouder met grof gesneden peterselie.

Tafel lekker !!

DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen