• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een makkelijke maaltijd om je vingers bij af te likken

door Connie Derks
in Stoofschotel
Stoofpot van kalfsschouder recept
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stoofpot van kalfsschouder – Kalfsvlees is een zacht stukje vlees wat niet zo veel tijd nodig heeft als bijvoorbeeld rundvlees. Voor onderstaand recept heb ik kalfsschouder genomen. Dit is doorregen vlees met bot. Je kunt je slager vragen het klein te snijden of snij het zelf maar zorg ervoor dat het bot meetrekt met het vlees en de groente. Zo wordt je stoofpot van kalfsschouder optimaal van smaak. Wanneer het vlees grotere stukken vet bevat snijd je deze er eerst af. Dit bak je uit en het vet ervan gebruik je weer om het vlees in aan te bakken.

Makkelijke stoofpot

Vaak gebruik je om te stoven alleen vlees, soms nog wat ui of een bouquet garni. Hier worden dan vaak aardappels en groentes bij geserveerd. Waarom zou je deze groentes niet mee laten stoven. Zo trekken die heerlijke smaken van het vlees en de kruiden in de groentes en aardappels en je hebt maar 1 pan op het fornuis staan. Is je stoofvlees klaar dan is alles klaar. Dat is dus een makkelijke stoofpot.

Wanneer je de aardappels en groente mee stooft in deze stoofpot van kalfsschouder hou dan rekening met de gaartijd en het soort groente dat je gebruikt. Neem vastkokende aardappels want kruimige aardappels worden een brei wat er echt niet smakelijk uit ziet. Als groente zijn stevige soorten ideaal. Denk hierbij aan wortel, pastinaak of koolraap. Deze blijven ook bij een langere stooftijd in vorm. Wil je er bijvoorbeeld bloemkool in verwerken dan zou je deze het laatste half uur mee kunnen laten stoven.

kalfsschouder vers
Goed vlees ( Kalfsschouder )
kalfsschouder stoven
Verse ingrediënten en geurende specerijen
Stoofpot
De hele middag een heerlijk ruikende pan in de keuken
Stoofpot met kalfsvlees
Na die geurende pan heb je echt zin in deze voortreffelijke maaltijd

Stoofpot van kalfsschouder

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kalfsschouder
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 750 gram winterpeen
  • 500 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 liter groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • peterselie voor afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze stoofpot van kalfsschouder:

Snij de kalfsschouder in grove stukken van ongeveer 3 a 4 cm. Snij het bot en overtollig vet eruit en hou apart. Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen. Schil de wortel en snij deze grof (3 a 4 cm). Schil de ui en snij deze in parten. Snipper de knoflook. Schil de aardappel en snij in grote stukken van ongeveer 5 cm.

Neem een grote pan liefst met dikke bodem en verhit deze. Bak hierin het vet van de schouder en het bot aan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg eventueel nog wat zonnebloemolie toe tijdens het aanbakken. Neem het vet uit de pan en doe weg, leg het bot opzij. Bak nu het vlees in de pan tot dit mooi verkleurd is. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Voeg er nu de wortel en ui aan toe en bak heel even mee. Doe er nu de bouillon bij en roer de aanbaksel goed los. Voeg het bot en de aardappels toe. Zorg dat er genoeg vocht bij zit zodat alles bijna helemaal onder staat. Voeg eventueel nog wat water toe. Laat alles op een zacht vuur met de deksel op de pan een uur stoven tot het vlees en de groentes gaar zijn. Dit stoofpotje is het lekkerste als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt zo kunnen de smaken goed intrekken. Serveer de stoofpot van kalfsschouder met grof gesneden peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KalfsschouderVlees - KalfsvleesVlees - Stoofschotel met kalfsvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Rookworst - ingrediënten
Kookschool

Rookworst; Slagersrookworst is het lekkerst

sinaasappelmarinade voor stoofvlees
Marinade

Sinaasappelmarinade voor stoofvlees

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen