• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een makkelijke maaltijd om je vingers bij af te likken

door Connie Derks
in Stoofschotel
0
0
Stoofpot van kalfsschouder recept

Stoofpot van kalfsschouder – Kalfsvlees is een zacht stukje vlees wat niet zo veel tijd nodig heeft als bijvoorbeeld rundvlees. Voor onderstaand recept heb ik kalfsschouder genomen. Dit is doorregen vlees met bot. Je kunt je slager vragen het klein te snijden of snij het zelf maar zorg ervoor dat het bot meetrekt met het vlees en de groente. Zo wordt je stoofpot van kalfsschouder optimaal van smaak. Wanneer het vlees grotere stukken vet bevat snijd je deze er eerst af. Dit bak je uit en het vet ervan gebruik je weer om het vlees in aan te bakken.

Makkelijke stoofpot

Vaak gebruik je om te stoven alleen vlees, soms nog wat ui of een bouquet garni. Hier worden dan vaak aardappels en groentes bij geserveerd. Waarom zou je deze groentes niet mee laten stoven. Zo trekken die heerlijke smaken van het vlees en de kruiden in de groentes en aardappels en je hebt maar 1 pan op het fornuis staan. Is je stoofvlees klaar dan is alles klaar. Dat is dus een makkelijke stoofpot.

Wanneer je de aardappels en groente mee stooft in deze stoofpot van kalfsschouder hou dan rekening met de gaartijd en het soort groente dat je gebruikt. Neem vastkokende aardappels want kruimige aardappels worden een brei wat er echt niet smakelijk uit ziet. Als groente zijn stevige soorten ideaal. Denk hierbij aan wortel, pastinaak of koolraap. Deze blijven ook bij een langere stooftijd in vorm. Wil je er bijvoorbeeld bloemkool in verwerken dan zou je deze het laatste half uur mee kunnen laten stoven.

kalfsschouder vers
Goed vlees ( Kalfsschouder )
kalfsschouder stoven
Verse ingrediënten en geurende specerijen
Stoofpot
De hele middag een heerlijk ruikende pan in de keuken
Stoofpot met kalfsvlees
Na die geurende pan heb je echt zin in deze voortreffelijke maaltijd

Stoofpot van kalfsschouder

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kalfsschouder
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 750 gram winterpeen
  • 500 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 liter groentebouillon
  • zonnebloemolie
  • peterselie voor afwerking

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze stoofpot van kalfsschouder:

Snij de kalfsschouder in grove stukken van ongeveer 3 a 4 cm. Snij het bot en overtollig vet eruit en hou apart. Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen. Schil de wortel en snij deze grof (3 a 4 cm). Schil de ui en snij deze in parten. Snipper de knoflook. Schil de aardappel en snij in grote stukken van ongeveer 5 cm.

Neem een grote pan liefst met dikke bodem en verhit deze. Bak hierin het vet van de schouder en het bot aan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg eventueel nog wat zonnebloemolie toe tijdens het aanbakken. Neem het vet uit de pan en doe weg, leg het bot opzij. Bak nu het vlees in de pan tot dit mooi verkleurd is. Voeg de kruiden toe en bak kort mee. Voeg er nu de wortel en ui aan toe en bak heel even mee. Doe er nu de bouillon bij en roer de aanbaksel goed los. Voeg het bot en de aardappels toe. Zorg dat er genoeg vocht bij zit zodat alles bijna helemaal onder staat. Voeg eventueel nog wat water toe. Laat alles op een zacht vuur met de deksel op de pan een uur stoven tot het vlees en de groentes gaar zijn. Dit stoofpotje is het lekkerste als het een paar uur van tevoren gemaakt wordt zo kunnen de smaken goed intrekken. Serveer de stoofpot van kalfsschouder met grof gesneden peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KalfsschouderVlees - KalfsvleesVlees - Stoofschotel met kalfsvlees
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Broodje hamburger BLT
Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen