• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
9
Stoofpot van rundvlees

Stoofpot van rundvlees – Stoven is niet bij iedereen populair. Echte thuiskoks of foodies zijn hier wel dol op. Door een lange en langzame garing haal je echt het optimale uit een mooi stuk rundvlees. In veel gevallen zie je stoofpotten met alleen vlees. Maar ook aardappelen en groenten kun je in zo’n stoofpot verwerken. Onderstaand dan ook een variant met volop verse groenten, en een voortreffelijke specerijen samenstelling. Zowel verse als gedroogde kruiden geven deze stoofschotel een heerlijk eigen aroma.

Zoals bij de meeste stoofschotels is het ook bij deze: de volgende dag is die echt nog lekkerder! Maak van deze stoofpot van rundvlees dus het liefst een grote pan vol. Je gasten zullen hier absoluut van smullen.

Schrik niet van de wat lange ingrediëntenlijst. Duur is het namelijk zeker niet en de meeste specerijen heb je vast al in de kast staan en ook de groenten zijn alledaagse groenten.

Let op we hebben het over een stoofpot. Je hebt ca. 20 minuten nodig om alles klaar te maken en daarna kun je met een wijntje op de bank ploffen, de geuren uit je stoofpan opsnuiven en jezelf afvragen waarom het zo lang duurt voor zo’n verrukkelijke schotel eindelijk op tafel staat.

Stoofpot van rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram magere runderlappen
  • 3 tomaten
  • 1 onbespoten (biologische) citroen
  • 600 gram krielaardappelen
  • 2 groene paprika’s
  • 1 courgette geel of groen( ik meng ze voor de kleur in je gerecht)
  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 dl olijfolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 dl vetarme vleesbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 1.5 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 plantje koriander
  • Een half bosje peterselie (vers)
  • 8 verse muntblaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

De stoofpot van rundvlees maak je zo:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan en bak de fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Snijd het rundvlees in blokjes en doe in de pan. Bak aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de citroen in kwarten. Giet de hete runderbouillon bij het vlees. Kruid met het paprikapoeder en de komijn. Meng er de stukken citroen door en laat ongeveer anderhalf uur afgedekt stoven ( gaartijd wel controleren, die is afhankelijk van de dikte van je vlees ).

Maak ondertussen de kruidenolie: snipper de koriander, de peterselie en de munt fijn en meng met 1/2 dl olijfolie. Zet dit even koel weg.

De tomaten in plakken snijden. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in fijne reepjes. De ongeschilde courgette in gelijke blokjes snijden. Schil de krielaardappelen. Voeg de paprikareepjes, de tomatenschijfjes, de krielaardappelen en de courgetteblokjes toe aan de stoofpot. Laat nog ongeveer 30 min zachtjes meestoven met het vlees.

Giet vlak voor het opdienen een beetje van de kruidenolie bij de stoofpot van rundvlees.

Tafel lekker !!

Tags: RunderlappenVlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin65Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Reacties 9

  1. jacqueline says:
    2 jaar geleden

    Wanneer haal je de citroen eruit? Bij mij is hij bitter geworden

    Beantwoorden
  2. rachid says:
    3 jaar geleden

    drie keer in vier weken gemaakt; heerlijk!

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      3 jaar geleden

      Hallo Rachid,
      Wat leuk dat het zo in de smaak valt.
      Bij ons is dit ook een toppertje wanneer het op tafel wordt geserveerd.
      Alvast thx voor je reactie.
      Arianne

      Beantwoorden
  3. Mlies says:
    3 jaar geleden

    Ik vind het niet pittig, de citroen overheerst en maakt te weinig verbinding met de andere smaken. Hopelijk is t morgen beter….

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      3 jaar geleden

      Hallo Mlies,

      Spijtig dat je dit overheersend vind, maar natuurlijk smaken verschillen… Hopelijk kan hij je morgen alsnog bekoren ?

      Groetjes

      Beantwoorden
  4. Ada says:
    4 jaar geleden

    ik ben hem nu aan het bereiden voor 8 personen,lijkt mij heel erg lekker.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      4 jaar geleden

      Hallo Ada,
      Ben enorm benieuwd of de stoofpot jullie heeft gesmaakt..
      Bij ons wordt deze enorm gewaardeerd 🙂

      Beantwoorden
  5. Jeanet says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk recept, ik ga hem zeker maken, maar dan in een slowcooker.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Leuk Jeanet, we zijn benieuwd of het een succes wordt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen