- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Stoofpot van rundvlees, dat stoven is en blijft toch wel mijn persoonlijke favoriet. Door een lange en langzame garing haal je echt het optimale uit een mooi stuk rundvlees[1]. Vandaag een variant waarbij ik volop gebruik maak van verse groenten, en mijn eigen specerijen samenstelling. Zowel verse als gedroogde kruiden geven deze stoofschotel een heerlijk eigen aroma.

Mijn gasten zijn dol op deze stoofschotel en ik maak altijd graag een beetje meer. Zoals bij de meeste stoofschotels is het ook bij deze: de volgende dag is die echt nog lekkerder!

Schrik niet van de wat lange ingrediëntenlijst. Duur is het namelijk zeker niet en de meeste specerijen heb je vast al in de kast staan en ook de groenten zijn alledaagse groenten.


Stoofpot van rundvlees

Stoofpot[2] voor 4 personen

Stoofpot van rundvlees

Let op we hebben het over een stoofpot. Je hebt ca. 20 minuten nodig om alles klaar te maken en daarna kun je met een wijntje op de bank ploffen, de geuren uit je stoofpan opsnuiven en jezelf afvragen waarom het zo lang duurt voor zo’n verrukkelijke schotel eindelijk op tafel staat.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote stoofpan en bak de fijngesnipperde knoflook en de ui glazig.
Snij het rundvlees in blokjes en doe in de pan. Bak aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snij ondertussen de citroen in kwarten. Giet de hete runderbouillon bij het vlees. Kruid met het paprikapoeder en de komijn. Meng er de stukken citroen onder en laat ongeveer 1 1/2 uur afgedekt stoven (gaartijd wel controleren, die is afhankelijk van de dikte van je vlees).

Maak ondertussen de kruidenolie: snipper de koriander, de peterselie en de munt fijn en meng met 1/2 dl olijfolie. Zet dit even koel weg.

De tomaten in schijfjes snijden. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in fijne reepjes. De ongeschilde courgette in gelijke blokjes snijden. Schil de krielaardappelen. Voeg de paprikareepjes, de tomatenschijfjes, de krielaardappelen en de courgetteblokjes toe aan de stoofpot. Laat nog ongeveer een 30 min zachtjes meestoven met het vlees.

Giet vlak voor het opdienen een beetje van de kruidenolie bij de stoofpot van rundvlees.

Tafel lekker

Links in dit artikel:
  1. rundvlees: https://lekkertafelen.nl/special/rundvlees/
  2. Stoofpot: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/stoofschotel/
  3. Bestel online: https://spoelder.nl/shop/magere-runderlappen/