• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

door Arianne
in Stoofschotel
stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten. Eén van de grote voordelen van een stoofpot is dat de afwas niet zo groot is. Een stoofpot maak je over het algemeen in één pan en als je er meer gebruikt kun je ze tussentijds afwassen. Nog een voordeel is dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Het werk zit ‘m in de voorbereiding en daarna kun je zelf een lekker wijntje pakken of gezellig bijpraten met je gasten of tafelgenoten. Voor de meeste stoofpotjes geldt ook nog eens dat het de smaak zeer ten goede komt als je ze een nachtje laat rusten. Je kunt dus vandaag de stoofpot maken voor morgen. Hoe fijn is het om in het weekend de stoofpot voor te bereiden en deze maandag uit je werk alleen maar even op te warmen.

Klassiek of gewoon variatie

Het gekke is dat er vooral klassieke stoofpotten gemaakt worden. Niets mis met klassiekers, maar durf ook je eigen fantasie te gebruiken. Hieronder delen we met jullie het recept voor zo’n eigen variatie. In deze stoofpot gebruiken we twee soorten vlees ( rundvlees en varkensvlees ) en vooral ook veel verse groenten. Het gerecht krijgt smaak door diverse specerijen te combineren. Én we stoven in Belgisch Abdijbier. Samen maakt dat het recept voor een meer dan voortreffelijke stoofschotel. Als deze stoofschotel op het vuur staat ruikt het heerlijk in huis. Helaas kunnen we deze geur online niet met jullie delen. We nodigen je van harte uit om dit recept eens te proberen. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Stoofpot van 2 soorten vlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gr. runderstoofvlees
  • 250 gr. varkensstoofvlees
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 cm verse geraspte gember
  • 2 uien, niet te fijn gesneden
  • 1 knoflookteentje, in fijne plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 250 gram wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 rode-, groene- en gele puntpaprika in stukken gesneden
  • 2 tomaten in 4 gesneden en nogmaals in 2 snijden
  • 125 gram diepvrieserwtjes
  • 8 a 10 kleine vastkokende aardappels geschild en in 2 gesneden
  • 1 flesje Maredsous bier (abdijbier)
  • 400 ml kalfsfond
  • boter om aan te bakken
  • peper, zout
  • tijm
  • laurier
  • een beetje azijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de stoofpot van twee soorten vlees:

Verhit de boter in een ruime stoofpan. Braad hierin de blokjes rund- en varkensvlees rondom aan en breng op smaak met wat zout en peper. Haal het vlees dan uit de pan en hou het even warm. Stoof de uien aan in de pan en voeg dan het vlees weer toe. Strooi de bloem over het vlees en schep nog een keer goed om. Warm in een andere pan de fond en het bier even op en giet het dan in de stoofpan. Voeg tijm, paprikapoeder, laurier, chilipoeder, knoflook, gember en een scheutje azijn naar smaak toe. Voeg dan de schijfjes wortel en bleekselderij toe. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ongeveer 1 ½ uur zachtjes sudderen.

Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot morgen.

De volgende dag breng je het geheel weer aan de kook. Zet dan het vuur weer laag. Voeg de aardappels toe en laat ca. 15 minuten sudderen. Doe dan de stukken paprika erbij en laat nog ca. 15 minuten sudderen. Voeg dan de erwtjes en de tomaat toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Zet de stoofpot op tafel en serveer het gerecht in diepe kommen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvleesVlees - Stoofschotel met varkensvleesVlees - Varkensvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Rosbief uit de oven
Specials

Rosbief uit de oven met stroganoffsaus

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Reacties 5

  1. Rob says:
    2 jaar geleden

    Ook ik maar graag stoofpotten, en dan het liefste grote hoeveelheden. Als ik het op zondag maak en ik wil het maandag opeten, kan ik het dan in de pan laten staan (met het vuur uit natuurlijk)? Of moet ik het echt in bakjes doen en vervolgens in de koelkast zetten?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Lekker Rob, stoofpotten zijn de volgende dat vaak nog lekkerder. Buiten de koelkast bewaren is niet zo’n goed idee. Zet gewoon de hele pan (als deze is afgekoeld) in de koelkast. De volgende dag hoef je het alleen maar op te warmen op een laag vuur met het deksel op de pan.

      Beantwoorden
  2. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Jammie! Goed geschreven! Duidelijk…nu begrijp ik het!

    Beantwoorden
  3. joke says:
    4 jaar geleden

    En wanneer moet de paprikas toegevoegd worden ??

    Beantwoorden
    • arianne says:
      4 jaar geleden

      Bij het nalezen heb ik idd gemerkt dat dit er spijtig genoeg niet bij stond. De paprika gaat erbij nadat je de aardappels 15 min hebt laten sudderen , na nogmaals 15 min gaan de tomaten en erwten erbij…
      sorry had dit over het hoofd gezien bij het neerschrijven 😉 pas dit zo snel mogelijk aan 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen