• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

door Arianne Parent
in Stoofschotel
0
5
stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten. Eén van de grote voordelen van een stoofpot is dat de afwas niet zo groot is. Een stoofpot maak je over het algemeen in één pan en als je er meer gebruikt kun je ze tussentijds afwassen. Nog een voordeel is dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Het werk zit ‘m in de voorbereiding en daarna kun je zelf een lekker wijntje pakken of gezellig bijpraten met je gasten of tafelgenoten. Voor de meeste stoofpotjes geldt ook nog eens dat het de smaak zeer ten goede komt als je ze een nachtje laat rusten. Je kunt dus vandaag de stoofpot maken voor morgen. Hoe fijn is het om in het weekend de stoofpot voor te bereiden en deze maandag uit je werk alleen maar even op te warmen.

Klassiek of gewoon variatie

Het gekke is dat er vooral klassieke stoofpotten gemaakt worden. Niets mis met klassiekers, maar durf ook je eigen fantasie te gebruiken. Hieronder delen we met jullie het recept voor zo’n eigen variatie. In deze stoofpot gebruiken we twee soorten vlees ( rundvlees en varkensvlees ) en vooral ook veel verse groenten. Het gerecht krijgt smaak door diverse specerijen te combineren. Én we stoven in Belgisch Abdijbier. Samen maakt dat het recept voor een meer dan voortreffelijke stoofschotel. Als deze stoofschotel op het vuur staat ruikt het heerlijk in huis. Helaas kunnen we deze geur online niet met jullie delen. We nodigen je van harte uit om dit recept eens te proberen. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Stoofpot van 2 soorten vlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gr. runderstoofvlees
  • 250 gr. varkensstoofvlees
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 cm verse geraspte gember
  • 2 uien, niet te fijn gesneden
  • 1 knoflookteentje, in fijne plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 250 gram wortels, in schijfjes gesneden
  • 1 rode-, groene- en gele puntpaprika in stukken gesneden
  • 2 tomaten in 4 gesneden en nogmaals in 2 snijden
  • 125 gram diepvrieserwtjes
  • 8 a 10 kleine vastkokende aardappels geschild en in 2 gesneden
  • 1 flesje Maredsous bier (abdijbier)
  • 400 ml kalfsfond
  • boter om aan te bakken
  • peper, zout
  • tijm
  • laurier
  • een beetje azijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de stoofpot van twee soorten vlees:

Verhit de boter in een ruime stoofpan. Braad hierin de blokjes rund- en varkensvlees rondom aan en breng op smaak met wat zout en peper. Haal het vlees dan uit de pan en hou het even warm. Stoof de uien aan in de pan en voeg dan het vlees weer toe. Strooi de bloem over het vlees en schep nog een keer goed om. Warm in een andere pan de fond en het bier even op en giet het dan in de stoofpan. Voeg tijm, paprikapoeder, laurier, chilipoeder, knoflook, gember en een scheutje azijn naar smaak toe. Voeg dan de schijfjes wortel en bleekselderij toe. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ongeveer 1 ½ uur zachtjes sudderen.

Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot morgen.

De volgende dag breng je het geheel weer aan de kook. Zet dan het vuur weer laag. Voeg de aardappels toe en laat ca. 15 minuten sudderen. Doe dan de stukken paprika erbij en laat nog ca. 15 minuten sudderen. Voeg dan de erwtjes en de tomaat toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Zet de stoofpot op tafel en serveer het gerecht in diepe kommen.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - RundvleesVlees - Stoofschotel met rundvleesVlees - Stoofschotel met varkensvleesVlees - Varkensvlees
DeelPin205Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Broodje hamburger BLT
Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Reacties 5

  1. Rob says:
    2 jaar geleden

    Ook ik maar graag stoofpotten, en dan het liefste grote hoeveelheden. Als ik het op zondag maak en ik wil het maandag opeten, kan ik het dan in de pan laten staan (met het vuur uit natuurlijk)? Of moet ik het echt in bakjes doen en vervolgens in de koelkast zetten?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Lekker Rob, stoofpotten zijn de volgende dat vaak nog lekkerder. Buiten de koelkast bewaren is niet zo’n goed idee. Zet gewoon de hele pan (als deze is afgekoeld) in de koelkast. De volgende dag hoef je het alleen maar op te warmen op een laag vuur met het deksel op de pan.

      Beantwoorden
  2. Ilona says:
    3 jaar geleden

    Jammie! Goed geschreven! Duidelijk…nu begrijp ik het!

    Beantwoorden
  3. joke says:
    4 jaar geleden

    En wanneer moet de paprikas toegevoegd worden ??

    Beantwoorden
    • arianne says:
      4 jaar geleden

      Bij het nalezen heb ik idd gemerkt dat dit er spijtig genoeg niet bij stond. De paprika gaat erbij nadat je de aardappels 15 min hebt laten sudderen , na nogmaals 15 min gaan de tomaten en erwten erbij…
      sorry had dit over het hoofd gezien bij het neerschrijven 😉 pas dit zo snel mogelijk aan 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen