• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Staat binnen een uur op tafel!

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
0
Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen – Bij stoofpotjes denk je al snel aan vlees dat uren lang op het vuur moeten staan. Maar dat hoeft echt niet. Dit stoofpotje van varkensvlees heb je in een uurtje geregeld! De hamlappen zijn veel sneller gaar dan bijvoorbeeld runderlappen. En ook varkensvlees is heerlijk om mee te stoven en ze combineren heerlijk met de gemengde paddenstoelen. En dat allemaal in een romige saus. Beter wordt het niet. Serveer het stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen met bijvoorbeeld pasta en een salade. Maar als onderdeel van een AGV’tje is deze stoofschotel ook heerlijk.

Hamlappen

Voor dit stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen heb je uiteraard hamlappen nodig. Hamlappen zijn afkomstig van de achterbout van het varken. Uit de ham dus. Het vlees wordt in mooie dikke lappen gesneden, die je eventueel weer in blokjes kunt snijden. Ook zijn hamlappen heel geschikt als reepjesvlees. Hamlappen vallen in de categorie mager vlees. Het zijn ook de meest malse varkenslappen. Het vlees is vrij snel gaar, dat betekent dat je het prima kunt gebruiken voor een wokschotel of als satévlees. Maar ze zijn ook heel geschikt voor bijvoorbeeld dit stoofpotje met hamlappen en paddenstoelen. Stoofpotjes met varkensvlees zijn relatief snel gaar.

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen – tips

Je kunt dit stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen van tevoren bereiden en opwarmen voor je wilt gaan eten. Bewaar de stoofschotel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

In het recept zijn gemengde paddenstoelen gebruikt, in dit geval shiitakes, oesterzwammen en kastanjechampignons. Je kunt dit natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak en een soort, bijvoorbeeld champignons nemen, of een andere combinatie van paddenstoelen maken.

Eet je liever geen varkensvlees? Je kunt dit gerecht ook prima maken met kalfsstoofvlees. Ook dat vlees is relatief snel gaar. Houd hiervoor het recept gewoon aan en vervang de hamlappen door kalfsvlees.

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 gram hamlappen, in blokjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 ml bouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels Worcestershire sauce
  • 300 ml kookroom
  • boter en olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen:

Verhit in een braadpan en klontje boter en een scheut olie. Laat het lichtbruin worden. Bak hierin de hamlappen met het gerookt spek rondom, bruin. Doe de uien en de knoflook erbij en bak deze even mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen er aan toe en bak ook deze mee tot ze geslonken zijn. Dan schenk je de bouillon erbij en voeg je de tijm toe.

Breng aan de kook en laat vervolgens op een heel laag pitje een uurtje stoven.

Na een uur zijn de hamlappen helemaal gaar gestoofd. Schenk nu de kookroom erbij en roer deze er door. Laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen zodat de saus kan inkoken. Mocht de saus niet dik genoeg worden dan kun je hem eventueel binden met een beetje maïzena, die je aanmaakt met een scheutje koud water. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, en de Worcestershiresauce.

Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels en groente, of met pasta en een groene salade.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Hamlappen
DeelPin69Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen