• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van reebout uit de oven

door Redactie
in Stoofschotel
0
4
stoofpot van reebout uit de oven2300

Stoofpot van reebout uit de oven

De verhalen over geurige stoofschotels voor herfst en winter kennen we al wel. Bij de vraag wat je dan stooft krijgen we steevast het antwoord rundvlees. Ben je één van de velen die ons al langer volgt, dan weet je dat we het vaak over variëren hebben. Onze stoofschotels zijn echter allemaal nog met rund- of kalfsvlees. Tijd om daar verandering in te brengen!

Proeven!

Oh, even tussendoor: “foodblogger of niet, ik spreek ook nog wel eens iemand offline 😉 ” Zo had ik het vandaag op het schoolplein over mijn stoofplannen. Waarop mijn gesprekspartner mij het prachtige verhaal vertelde dat ze voorheen geen koe lustte. Tijdens een tapas achtige ervaring in een restaurant maakte ze kennis met rundvlees en sindsdien is ze verkocht. Waarop ik mijn plannen al bijna niet meer durfde te vertellen.

12243288_1701272530092826_8423137238465722083_n

Al op zeer jonge leeftijd werd me bijgebracht dat ik vooral moest proeven. Ervan uitgaande dat je koe lust en normaliter stooft met rundvlees, wil ik je vandaag uitnodigen om deze stoofschotel eens te proberen. Op mijn snijplank ligt een prachtige reebout. Bij het posten van de foto op mijn facebook was de allereerste reactie “Iiiiiiiiieeeeeeeewwwwww bah!” Ook mijn vrouw (die inmiddels al heel wat gewend is) keek met angstige blikken naar de keuken.

Het is het idee

Hertjes en konijntjes, ze roepen een bambi gevoel in ons op. Maar hoe terecht is dat nou eigenlijk? Het beestje heeft waarschijnlijk een veel mooier leven gehad dan de kalfjes en koeien uit megastallen. Hertjes en konijntjes hebben heerlijk gescharreld en dat proef je terug in het vlees. Je ziet het al aan de reebout op de plank, je voelt het als je je mes erin zet, en vooral de smaak is subliem. (vind mijn vrouw nu ook 😉 Ik heb dan ook besloten een toegankelijke stoofschotel te maken en wil ook jou uitdagen om bij een goede slager of poelier een reebout te gaan halen. Het is je geld echt meer dan waard.

Stoofpot van reebout uit de oven

stoofpot van reebout uit de oven2310Genoeg gekletst, ik laat je eerst meekijken in mijn keuken en leg je uit hoe je deze geweldige stoofschotel maakt en op smaak brengt.

  • 1 kilo reebout, in blokjes
  • 4 eetlepels reuzel (plantaardige olie kan ook)
  • 2 uien, in grove stukken
  • 3 winterwortels in grote stukken
  • 3 stengels bleekselderij, in maantjes
  • 100 gram doorregen spek, in blokjes
  • 1/2 bol verse knoflook of 4 tenen gedroogde knoflook
  • 3 dl wildbouillon (kippenbouillon kan ook)
  • 1 glas rode wijn (ik nam een Merlot)
  • 500 gram verse, gepelde tomaten of 1 blik a 400 gram gepelde tomaten
  • 1 bouquet garni ( peterselie, tijm en laurier )
  • 3 reepjes sinaasappelschil
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • zout en peper
stoofpot van reebout uit de oven2325
Medium rare

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 eetlepels reuzel in een grote koekenpan of wok. Zorg dat deze flink heet is en bak hierin het vlees in vier porties goudbruin. Schep het daarna in een royale ovenschaal.

Verhit de pan opnieuw met de 4e eetlepel reuzel. Bak hierin ui, wortel, selderij en de spekblokjes ca. 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Schenk het groenten/spek/bouillonmengsel over het vlees in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Voeg rode wijn, tomaten, bouquet garni, sinaasappelschil, kruidnagelpoeder bij het vlees. Kruid wat bij met een snufje zout en wat peper uit de molen. Dek de ovenschaal af (met aluminiumfolie).

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat anderhalf uur stoven.

Serveer met aardappelpuree. Geen pakje alsjeblieft, dat is zonde van je vlees. We zien het echt niet als je op de volgende link klikt. Zo maak je aardappelpuree

Tip 1: Natuurlijk kun je deze stoofschotel ook met rund- of kalfsvlees maken.

Tip 2: Vervang de wortel eens door pastinaak of koolrabi

Tip 3: Deze stoofschotel smaakt ook perfect bij pasta (met wat rozemarijn)

Tip 4: Mocht het je lukken om restjes over te houden, vries deze dan in en warm voor gebruik opnieuw op.

 

DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Reacties 4

  1. Mark. R says:
    2 jaar geleden

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      4 personen Mark

      Beantwoorden
  2. J.Soontiens says:
    3 jaar geleden

    prachtig recept van ree uit de oven ik ga dat eerste kerstdag maken ben benieuwd
    sta open voor alle ovengerechten!!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Succes ? en er staan meer dan 100 ovengerechten op onze website, dus je kunt je uitleven ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen