• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

door Elise de Haan
in Stoofschotel
Stoofvlees in pindasaus
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stoofvlees in pindasaus – Wie houdt er niet van stoofvlees? Het kost even wat tijd om het te maken, maar dan heb je ook wat!

We gaan uit van een recept voor runderstoofvlees. Ga voor kwalitatief goed vlees, en neem een niet al te magere variant. Een beetje vet geeft echt extra smaak, en smelt tijdens een lange bereiding vrijwel helemaal weg. Kies voor riblappen, sukadelappen of iets dergelijks of vraag het je slager. Geïnteresseerd in meer info? Lees dit artikel eens.

Er zijn heel veel manieren om stoofvlees te bereiden. Denk aan klassiekers als Boeuf Bourguignon, stoofvlees met bier, de Indonesische Rendang, en Hongaarse Goulash, Zuurvlees en natuurlijk onze Nederlandse hachee. Nu is het natuurlijk leuk om het eens op een andere manier te doen. De genoemde manieren heb ik allemaal al heel vaak gemaakt. Dus het werd tijd voor een andere twist.

Dat resulteerde in het volgende recept voor stoofvlees in pindasaus. Dit gerecht is heerlijk met rijst en ( Indonesische ) sperziebonen. Wat komkommersalade erbij is ook lekker. Maar wat dacht je van frietjes met stoofvlees in pindasaus? Dat is toch helemaal onweerstaanbaar!

Laat je overigens niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten. Het meeste staat vast al in je keukenkastje en anders is alles gewoon in elke supermarkt te koop.

Stoofvlees in pindasaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1200 gram runderstoofvlees, ríblappen, sukadelappen etc. in blokjes van 5 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper, met zaad, in halve ringetjes
  • 1 stukje gember, ter grote van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 5 el pindakaas
  • 6 el ketjap manis
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen sereh (citroengras) of 1 verse stengel
  • 1 tl kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoofvlees in pindasaus:

Verhit wat olie in een ruime braadpan. Laat het vlees rondom bruin worden.
Voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en de uien toe en laat deze even mee bakken.

Vervolgens voeg je ook de laos, koriander, komijn, sereh en kurkuma toe. Laat de specerijen ook even meebakken. Blus af met de bouillon.
Schenk de kokosmelk en de ketjap manis er ook bij.
Roer de pindakaas er door zodat er een saus ontstaat. Deze is eerst wat dun, maar dikt vanzelf in tot pindasaus.
Zet het vuur heel laag. Gebruik eventueel een sudderplaatje.

Laat het vlees minstens 2,5 uur zachtjes stoven in de pindasaus. Langer mag ook! Als je aan het eind van de stooftijd de saus nog te dun vindt, laat dan een minuut of 10 het deksel van de pan. Let er wel op dat het niet aanbrandt!

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Stoofschotel met rundvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen