• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Het recept voor een heerlijke runderstoof met rijst en sperziebonen

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
4
Stoofvlees in pindasaus

Stoofvlees in pindasaus – Wie houdt er niet van stoofvlees? Het kost even wat tijd om het te maken, maar dan heb je ook wat!

We gaan uit van een recept voor runderstoofvlees. Ga voor vlees van goede kwaliteit, en kies liever niet voor een al te magere variant. Een beetje vet geeft echt extra smaak, en smelt tijdens een lange bereiding bijna helemaal weg. Kies voor riblappen, sukadelappen of iets dergelijks of vraag het je slager. Geïnteresseerd in meer info? Lees dit artikel eens.

Er zijn heel veel manieren om stoofvlees te bereiden. Denk aan klassiekers als Boeuf Bourguignon, stoofvlees met bier, de Indonesische Rendang, en Hongaarse Goulash, Zuurvlees en natuurlijk onze Nederlandse hachee. Nu is het natuurlijk leuk om het eens op een andere manier te doen. De genoemde manieren heb ik allemaal al heel vaak gemaakt. Dus het werd tijd voor een andere twist.

Dat leidde tot het volgende recept voor stoofvlees in pindasaus. Dit gerecht is heerlijk met rijst en (Indonesische) sperziebonen. Wat komkommersalade erbij is ook lekker. Maar wat dacht je van frietjes met stoofvlees in pindasaus? Dat is toch helemaal onweerstaanbaar!

Laat je trouwens niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten. Het meeste staat vast al in je keukenkastje en anders is alles gewoon in elke supermarkt te koop.

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Stoofvlees in pindasaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1200 gram runderstoofvlees, ríblappen, sukadelappen etc. in blokjes van 5 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper, met zaad, in halve ringetjes
  • 1 stukje gember, ter grote van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 5 el pindakaas
  • 6 el ketjap manis
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen sereh (citroengras) of 1 verse stengel
  • 1 tl kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je stoofvlees in pindasaus:

Verhit wat olie in een ruime braadpan. Laat het vlees rondom bruin worden.
Voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en de uien toe en laat deze even mee bakken.

Vervolgens voeg je ook de laos, koriander, komijn, sereh en kurkuma toe. Laat de specerijen ook even meebakken. Blus af met de bouillon.
Schenk de kokosmelk en de ketjap manis er ook bij.
Roer de pindakaas er door zodat er een saus ontstaat. Deze is eerst wat dun, maar dikt vanzelf in tot pindasaus.
Zet het vuur heel laag. Gebruik eventueel een sudderplaatje.

Laat het vlees minstens 2,5 uur zachtjes stoven in de pindasaus. Langer mag ook! Als je aan het eind van de stooftijd de saus nog te dun vindt, laat dan een minuut of tien het deksel van de pan. Let er wel op dat het niet aanbrandt!

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin293Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Reacties 4

  1. Judy says:
    2 weken geleden

    Gisteren deze stoofpotje gemaakt in de slowcooker, wat rook het heerlijk!
    Vanavond gaan we het eten, ben héél benieuwd. Rijst en broccoli erbij 😋

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 weken geleden

      Leuk dat je het stoofvlees in pindasaus hebt gemaakt. We wensen je vast smakelijk eten, Judy!

      Beantwoorden
  2. L. Dijkman says:
    2 jaar geleden

    Vandaag heb ik stoofvlees in pindasaus gemaakt, volgens uw recept. Het was superlekker! Heerlijke pittige smaak en lekker mals vlees. Ik had er frieten uit de airfryer bij geserveerd en een frisse salade van ijsbergsla en stukjes augurk met een dressing op basis van magere yoghurt.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Fijn dat u het stoofvlees in pindasaus lekker vond. Klinkt lekker met frieten en een salade!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen