Stoofvlees in pindasaus – Wie houdt er niet van stoofvlees? Het kost even wat tijd om het te maken, maar dan heb je ook wat!
We gaan uit van een recept voor runderstoofvlees. Ga voor vlees van goede kwaliteit, en kies liever niet voor een al te magere variant. Een beetje vet geeft echt extra smaak, en smelt tijdens een lange bereiding bijna helemaal weg. Kies voor riblappen, sukadelappen of iets dergelijks of vraag het je slager. Geïnteresseerd in meer info? Lees dit artikel eens.
Er zijn heel veel manieren om stoofvlees te bereiden. Denk aan klassiekers als Boeuf Bourguignon, stoofvlees met bier, de Indonesische Rendang, en Hongaarse Goulash, Zuurvlees en natuurlijk onze Nederlandse hachee. Nu is het natuurlijk leuk om het eens op een andere manier te doen. De genoemde manieren heb ik allemaal al heel vaak gemaakt. Dus het werd tijd voor een andere twist.
Dat leidde tot het volgende recept voor stoofvlees in pindasaus. Dit gerecht is heerlijk met rijst en (Indonesische) sperziebonen. Wat komkommersalade erbij is ook lekker. Maar wat dacht je van frietjes met stoofvlees in pindasaus? Dat is toch helemaal onweerstaanbaar!
Laat je trouwens niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten. Het meeste staat vast al in je keukenkastje en anders is alles gewoon in elke supermarkt te koop.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.
Stoofvlees in pindasaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1200 gram runderstoofvlees, ríblappen, sukadelappen etc. in blokjes van 5 cm
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, met zaad, in halve ringetjes
- 1 stukje gember, ter grote van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
- 5 el pindakaas
- 6 el ketjap manis
- 400 ml runderbouillon
- 1 tl laos
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen sereh (citroengras) of 1 verse stengel
- 1 tl kurkuma
- 250 ml kokosmelk
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je stoofvlees in pindasaus:
Verhit wat olie in een ruime braadpan. Laat het vlees rondom bruin worden.
Voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en de uien toe en laat deze even mee bakken.
Vervolgens voeg je ook de laos, koriander, komijn, sereh en kurkuma toe. Laat de specerijen ook even meebakken. Blus af met de bouillon.
Schenk de kokosmelk en de ketjap manis er ook bij.
Roer de pindakaas er door zodat er een saus ontstaat. Deze is eerst wat dun, maar dikt vanzelf in tot pindasaus.
Zet het vuur heel laag. Gebruik eventueel een sudderplaatje.
Laat het vlees minstens 2,5 uur zachtjes stoven in de pindasaus. Langer mag ook! Als je aan het eind van de stooftijd de saus nog te dun vindt, laat dan een minuut of tien het deksel van de pan. Let er wel op dat het niet aanbrandt!
Tafel lekker !!
Gisteren deze stoofpotje gemaakt in de slowcooker, wat rook het heerlijk!
Vanavond gaan we het eten, ben héél benieuwd. Rijst en broccoli erbij 😋
Leuk dat je het stoofvlees in pindasaus hebt gemaakt. We wensen je vast smakelijk eten, Judy!
Vandaag heb ik stoofvlees in pindasaus gemaakt, volgens uw recept. Het was superlekker! Heerlijke pittige smaak en lekker mals vlees. Ik had er frieten uit de airfryer bij geserveerd en een frisse salade van ijsbergsla en stukjes augurk met een dressing op basis van magere yoghurt.
Fijn dat u het stoofvlees in pindasaus lekker vond. Klinkt lekker met frieten en een salade!