• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

door Redactie
in Stoofschotel
Stoverij van haas met raap en rozemarijn
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Stoverij van haas met raap en rozemarijn – Indien je regelmatig een stoofpot op tafel zet, is de aanschaf van een electrische slowcooker een overweging waard. Een electrische slowcooker (ook wel: crockpot) stooft voedsel op een constante lage temperatuur. De meeste slowcookers kennen een high (90 Celcius) en een low (80 Celcius) stand en soms een stand Auto (een paar uur hoog, daarna laag). De wat duurdere exemplaren hebben ook een tijdsklok en wat meer instelmogelijkheden.

Het grootste voordeel van een electrische slowcooker is dat de temperatuur constant wordt gehouden. In een oven kan de temperatuur nog wel eens afwijken van de ingestelde temperatuur en is de temperatuur soms afhankelijk van de plek in de oven. Op een pitje is het nog lastiger de temperatuur in bedwang te houden. Je merkt het verschil vooral in de verdamping van het vocht. In een slowcooker verdampt er bijna niets van het toegevoegde vocht. Hiermee zal je rekening moeten houden bij de bereiding: de saus dikt bijna niet in. Dit betekent minder vocht toevoegen en soms ook de saus achteraf in een pannetje op het fornuis nog even in laten dikken.

Vlees wordt in ieder geval supermals in een slowcooker. Mocht je het onderstaande recept met de slowcooker willen bereiden, verminder dan de hoeveelheid wijn met een kwart. Na ongeveer 6 uur stoven op 90 Celcius valt het vlees uit elkaar en heb je een heerlijke:

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

  • 4 hazenbouten of het vlees van voor en achterpoten
  • Ca. 1 liter rode wijn
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 Hollandse/meirapen, in blokjes gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kruidnagels (1 per bout)
  • 4 jeneverbessen (1 per bout)
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • bloem
  • zout, peper

Marineer de bouten/vlees 48 uur in de rode wijn met wortel, ui, rapen, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes. Haal de bouten/het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en houd de groente en kruiden apart. Braad het vlees aan in hete boter en haal het er uit. Bak vervolgens de groente even aan. Voeg alles bij elkaar in de pan, met de kruiden en vervolgens de marinade. Kruid met peper en zout. Laat het gerecht ongeveer 3 uur stoven op laag vuur of zet het een nacht op 90°C in de oven of doe het in de electrische slowcooker ongeveer 6 uur op stand High (90 C).

Haal de bouten/vlees uit de pan en kook het vocht eventueel nog in. Is de saus nog te dun, voeg dan een mengsel van bloem en boter ( 1 deel boter, 1 deel bloem) toe om het te binden. Wil je een glanzende saus, roer dan van het vuur af nog enkele klontjes koude boter door de saus. Lekker met (zuurkool van) rode kool en gekookte aardappelen.

Tags: Vlees - HaasVlees - Stoofschotel met wildVlees - Wild

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Vleesgerechten

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

Stoofpotje van everzwijn
Stoofschotel

Stoofpotje van everzwijn; winterkost bij uitstek

Hertenstoofpot
Stoofschotel

Hertenstoofpot; Zet eens vaker wild op tafel

paté maken
Voorgerecht

Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen