Een heerlijke traditionele Franse stoof met bieflappen en veel smaak. Bieflappen gaan sneller dan runderlappen of riblappen. Dat vlees wordt boterzacht en neemt veel smaak op. Bovendien is dit makkelijk te maken en vreselijk lekker en voedzaam. Lekker voor een doordeweekse koude dag. Dit recept is prima geschikt voor mensen die een slowcooker hebben.
- 1 kilo bieflappen of sucade
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 grote wortels (in blokken)
- 2 uien (in halve ringen)
- 3 grote vastkokende aardappels (stukken)
- 3 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook (fijn)
- 2 eetlepels bloem
- 4 kopjes runderbouillon
- 2 kopjes droge rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree (grotere)
- 1 eetlepel peterselie (gesnipperd)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- Zout en Zwarte peper
Neem een stoofpan of braadpan of de slowcooker, doe de olie er in, verwarm en doe er de blokjes rundvlees in. Bak ze aan alle kanten bruin in de olie. Voeg wortel, selderij en ui toe en wacht totdat ze glazig zijn. Voeg knoflook toe en besprenkel het met de bloem. Minuut doorkoken, maar blijf goed roeren. Voeg nu de bouillon en de rode wijn toe en de tomatenpuree. Blijf goed roeren. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en peterselie toe. Breng aan de kook. Laat nu lang genoeg pruttelen. Ongeveer 2 uur. Voeg dan de aardappelblokjes toe, eventueel meer bouillon en laat nog 25 minuten pruttelen totdat de schotel gaar is. Even proeven en op smaak brengen met zout en peper. Nu maar lekker smullen!
Gisteren gemaakt en heerlijk gegeten. Ik heb er nog wel even wat champignons bij in gedaan. Ben om 15.30 begonnen en we aten om 19.00 uur, dus houd wel rekening met lange bereidingstijd 🙂