• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Visstoofpotje met Baharat, Original Spices

door Redactie
in Stoofschotel, Visgerechten
0
1
Visstoofpotje met baharat

Visstoofpotje met Baharat, Original Spices by Jonnie Boer

baharat, original spicesMet Baharat, een van de specerijenmelanges die Jonnie Boer in samenwerking met “Euroma” op de markt bracht, maak je op eenvoudige wijze een Arabisch smakend visstoofpotje. Baharat is ook geschikt om in groenten- en vleesschotels te gebruiken. Het eerste waar ik aan dacht, was om er een kippetje mee te kruiden en er bijvoorbeeld een curry-achtige schotel van te maken. Of een met baharat gekruide kip roosteren; vast ook heel lekker. Maar, juist omdat kip een zo voor de hand liggend product is, maakte ik er (eerst) iets “vissigs” mee. Ik hoop namelijk dat dit recept je inspireert om zelf ook eens met de veelzijdig toepasbare baharat aan de slag te gaan. Lees hier meer over Original Spices by Jonnie Boer

  •  2 handsinaasappels
  • 1 half blokje visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden
  • 1 teen knoflook (uit de knijper)
  • 2 flinke tl baharat (te koop in de supermarkt)
  • 600 gram *witvis (naar keuze:  kabeljauwfilet, heek etc.)
  • 1 rood pepertje, in dunne ringetjes
  • 1 klein bosje verse koriander, fijngehakt

Schil de sinaasappels dik, (boven een kommetje) zodat er geen witte vliezen achterblijven. Snijd er plakken van en probeer zo veel mogelijk sap op te vangen tijdens het schillen en snijden van de sinaasappel. Bestrooi de vis met een beetje zout en snijd hem in een aantal stevige brokken.  Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water.

Verhit de olie in een hapjespan of tajine en bak de ui op een matig vuur in circa 4 minuten tot hij glazig wordt. Houd een snufje baharat achter en voeg de rest samen met de uitgeperste knoflook toe aan de ui. Bak nog circa 1 minuutje zachtjes mee. Giet de visbouillon en het opgevangen sinaasappelsap bij de ui en breng alles tegen de kook aan.

Leg de stukken vis in de pan en strooi de helft van de gesnipperde peper en de fijngehakte koriander erover.  Leg de sinaasappelplakken er bovenop en strooi de rest van de peper over de sinaasappel. Doe de deksel op de pan en laat de vis in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar stoven.

Strooi het achtergehouden snufje baharat over de visschotel en garneer met de rest van de koriander. Lekker met  Turks brood, rijst of een couscousschotel.

*Welke witvis

Voor welke witvis je kiest, dilemma, dilemma, dilemma…Kies je voor de smaak, kies je voor de prijs of het diepvriesgemak of kies je voor “verantwoorde” vis. En wat is dan verantwoorde vis?!

Het wordt zo mooi verwoord door ons Nationaal Visbureau : “Wie verantwoord vis wil eten kiest voor duurzaamheid. Het draait bij duurzaamheid om de 3 p’s: people (mensen), profit (opbrengst) en planet (planeet). Dit betekent dat we onze planeet zo moeten onderhouden dat onze kleinkinderen er gezond en veilig op kunnen leven.” Maar nu komt het; daar waar deze organisatie,  vanwege de overbevissing op bepaalde vissoorten, pleit voor het gebruik van kweekvissen (zoals tilapiafilet, pangasius of victoriabaars), komen andere partijen daar juist fel tegen in opstand, bijvoorbeeld de vissersbond. Ik kan hier alleen maar aanstippen dat ik op de hoogte ben van de gruwelverhalen die de ronde doen over het effect dat de kweekbasins (in verafgelegen landen) hebben op mens (maatschappij), natuur en gezondheid.  Ik ben zelf eerlijk gezegd geen fan van de tilapia en de pangasius, maar als jij deze vissoorten lekker vindt, wie ben ik dan om daar tegenin te gaan, want over smaak valt niet te twisten. Als het over duurzaamheid gaat, dan weet ik niet zo goed welke vis ik je moet aanraden; hier liggen zoveel voetangels en klemmen….

Afijn, maak een lekker visstoofpotje met baharat en de witvis van jouw keuze.

Tags: Vis - Stoofschotel met visVis - Verse vis
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Reacties 1

  1. Francien says:
    9 jaar geleden

    Leuk die kruiden van Jonnie zal ze opzoeken bij AH.lijkt me erg lekker ik laat het weten.Fijne feestdagen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen