• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Taco’s met zalm en mangosalsa

door Samantha
in Hoofdgerecht
0
0
Taco's met zalm en mangosalsa

Taco’s met zalm en mangosalsa – Is het niet zo dat we taco’s eigenlijk standaard vullen met (Mexicaans) gekruid gehakt ?? Nou is dit natuurlijk heel lekker maar toch zijn er veel meer variaties mogelijk, neem bijvoorbeeld deze taco gevuld met warm gerookte zalm.

Warm gerookte zalm

Het gebruik van de warm gerookte zalm geeft dit relatief eenvoudige gerecht een zekere allure. Door zalm warm te roken krijgt het een heel delicate warme smaak welke in combinatie met de frisheid van de salsa helemaal tot zijn recht komt. Je zou zalm zelf kunnen roken maar de meeste visboeren verkopen gewoon warm gerookte zalm, vraag er eens naar de volgende keer als je weer bij je visboer bent.

Taco’s met zalm en mangosalsa

  • 8 tacoschelpen
  • 4 warm gerookte zalm filet á 125 gram per stuk
  • 40 gram rucola
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 avocado’s
  • 3 lente-uitjes
  • 1 mango

Zet een kom klaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in de kom. Halveer de avocado en ontpit deze.

Een avocado ontpitten doe je het makkelijkst door een mes in de pit vast te tikken en een kwartslag te draaien, til het mes omhoog, de pit zal nu aan het mes blijven hangen.

Glij nu met een lepel tussen het vruchtvlees en de schil en schep zo het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes en doe bij de mango in de kom. Snijd 2 van de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de mango. Neem de limoen en rasp de schil boven de salsa en knijp de limoen vervolgens boven de salsa uit. Schep alles even om en je salsa is klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de tacoschelpen 4 minuten in de oven.
Verdeel de rucola over de tacoschelpen, schep hierover de salsa. Breek de zalmfilets in stukken en verdeel deze over de taco’s. Snijd de peper en de overgebleven lente-ui in kleine ringetjes en strooi deze over de gevulde taco’s.

Tafel lekker !!

Taco’s met zalm en mangosalsa

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 tacoschelpen
  • 4 warm gerookte zalm filet a 125 gram per stuk
  • 40 gram rucola
  • 1 limoen
  • 1/2 rode peper
  • 2 avocado's
  • 3 lente-uitjes
  • 1 mango

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de taco’s met zalm en mangosalsa:

Zet een kom klaar. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de harde kern en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in de kom. Halveer de avocado en ontpit deze.

Een avocado ontpitten doe je het makkelijkst door een mes in de pit vast te tikken en een kwartslag te draaien, til het mes omhoog, de pit zal nu aan het mes blijven hangen.

Glij nu met een lepel tussen het vruchtvlees en de schil en schep zo het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes en doe bij de mango in de kom. Snijd 2 van de lente-uitjes in ringetjes en doe bij de mango. Neem de limoen en rasp de schil boven de salsa en knijp de limoen vervolgens boven de salsa uit. Schep alles even om en je salsa is klaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de tacoschelpen 4 minuten in de oven.
Verdeel de rucola over de tacoschelpen, schep hierover de salsa. Breek de zalmfilets in stukken en verdeel deze over de taco’s. Snijd de peper en de overgebleven lente-ui in kleine ringetjes en strooi deze over de gevulde taco’s.

Tafel lekker !!

Tags: MexicaansVis - Gerookte zalmVis - Zalm
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Zalm in papillot met grapefruit salsa
Visgerechten

Zalm in papillot met grapefruit salsa

Langzaam gegaarde zalm uit de oven
Visgerechten

Langzaam gegaarde zalm uit de oven

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen