• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
1
0
Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas

Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas – Heb je zin in een maaltijd met aardappelen, vlees en groente, maar mag het wel een beetje spannender dan het gebruikelijke AGV’tje? Dan is deze Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas zeker iets voor jou. Alle componenten uit het AGV’tje zijn vertegenwoordigd, maar door het gebruik van Tex-Mex kruiden om de aardappels en het vlees te marineren, ontstaat er een heel ander soort hoofdgerecht. Duik jij vanavond de keuken in om deze aardappelschotel met een Midden-Amerikaans tintje maken en vervolgens te genieten van een heerlijke maaltijd?

Krieltjes, heerlijke kleine aardappeltjes

Krieltjes zijn hele kleine aardappeltjes, met een formaat van 23 tot 30 mm. Dit zijn heel jonge aardappeltjes, dus je hoeft ze niet te schillen voor je ze gaat gebruiken. We hebben voor deze Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas verse krieltjes gebruikt en geen voorgekookte aardappeltjes uit het koelvak. Om twee redenen welteverstaan; vers is altijd lekkerder, en de ‘minikrieltjes’ uit het koelvak zijn bijna altijd geen echte krieltjes, maar aardappelbolletjes die zijn gesneden uit grote aardappels. En zeg nou zelf, hoeveel moeite is het zelf koken van die krieltjes nou? Kost je een kwartiertje, en het resultaat is veel beter.

Varkenshaas

Het vleesbestanddeel in deze aardappelschotel is varkenshaas. Varkenshaas is een heerlijk stuk supermals stuk vlees, dat gesneden wordt uit de rug van het varken. Omdat het weinig tijd nodig heeft om te bakken, zeker als je het in stukjes snijdt, zoals in deze Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas, is het heel geschikt om in een gerecht als deze te verwerken.

Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas – tips

Je kunt deze aardappelschotel van tevoren voorbereiden door de krieltjes vast te koken en in de marinade te zetten. Ook het vlees kun je vast in de marinade zetten. De maïs kun je vast koken en de groenten vast snijden. Wel alles in de koelkast bewaren tot je gaat koken.

Liever geen varkenshaas? Ook met kipfilet of biefstuk is deze Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes heerlijk! Houd dezelfde werkwijze aan.

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Aardappelschotels

Aardappelschotels; heerlijke recepten!

Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas

Porties: 5-6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo gewassen krieltjes, ongeschild
  • 750 gram varkenshaas, in blokjes
  • 3 paprika's, kleuren naar keuze, in reepjes
  • 1 flinke ui, in niet te dunne kwart ringen
  • 15 cherrytomaten, gehalveerd
  • 125 gram babymais of 150 gram gare maiskorrels
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels Tex-Mexkruiden
  • 4 eetlepels neutrale olie
  • olie om in te bakken
  • 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas:

Kook de krieltjes in een pan water met zout in ongeveer 15 minuten gaar.

Als je verse babymais gebruikt, kook deze dan beetgaar in wat water met zout.

Neem een grote kom en meng daar in 1 1/2 eetlepel Tex-Mex kruiden met 2 eetlepels olie tot een marinade. Als je kruiden zonder zout gebruikt, voeg dan wat zout toe. Schep hier de varkenshaas doorheen en laat een uurtje (of langer) marineren. Zet de schaal in de koelkast.

Neem nog een grote kom en meng daar in ook 1 1/2 eetlepel Tex-Mex kruiden met 2 eetlepels olie tot een marinade. Schep hier de gekookte krieltjes door heen en laat ook minimaal een uur marineren. Als je dit langer dan een uur doet zet de schaal dan in de koelkast.

Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan, bak hierin de ui en de paprika aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken. Als de ui glazig is voeg je de krieltjes toe en bak deze ook mee. Schep af en toe om, om aanbranden te voorkomen.

Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie erin en bak hierin de varkenshaas rondom bruin aan tot deze net gaar is. Niet te lang bakken, dan loop je het risico dat het vlees te droog wordt.

Als de varkenshaas goed is, en het aardappelmengsel is gebakken, schep ze dan in de wok of hapjespan door elkaar. Voeg ook de mais, de tomaten en de peterselie toe. Breng wanneer nodig nog op smaak met wat extra zout.

Serveer de Tex-Mex aardappelschotel met krieltjes en varkenshaas direct. Lekker met een (groene) salade!

Tafel lekker !!

DeelPin30Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen