• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Tomatencurry uit India met tofu

door Redactie
in Curry, Hoofdgerecht
0
0
Indiase curry's

Tomatencurry uit India met tofu – Na mijn reis door India ben ik een tijd echt verslaafd geweest aan de curry’s. Ik probeerde in India bijna iedere dag een andere curry uit om maar zo veel mogelijk te proeven. Terug in Nederland maakte ik bijna wekelijks een curry, maar de smaken haalde het vaak nog niet bij de echte curry’s. Maar na lang uitproberen (het is inmiddels drie jaar verder) heb ik het idee dat het steeds meer in de buurt komt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Tomatencurry uit India met tofu

voor 4 personen

  • 3 el ghee
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el mosterdzaad
  • 3 rode uien
  • 3 witte uien
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el kurkuma
  • 10 curry blaadjes (bij de toko in de vriezer)
  • 3 gedroogde chilipepers
  • 2 cm gember
  • 5 tenen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 g cherrytomaten in blik
  • 5 tomaten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el kristalsuiker
  • 400 g tofu
  • 3 el bloem
  • 3 el masala
  • 2 bosuien
  • Verse koriander
  • peper en zout

Rooster het koriander-, komijn-, en mosterdzaad in een klein beetje ghee totdat de zaden gaan knetteren. Stamp ze daarna fijn in een vijzel. Door de zaden eerst te roosteren krijgen ze meer smaak. Je ruikt het al wanneer je ze gaat stampen en die heerlijke geuren vrij komen.

Snijd twee rode en twee witte uien fijn en snijd het citroengras in de lengte in. Breek de stengels dan voorzichtig zonder dat je het citroengras echt in stukken breekt. Zo komen de smaken van de stengels beter vrij. Snijd de gedroogde chilipeper in stukjes en rasp de gember. Verhit twee eetlepels ghee in een stoofpan en doe hierin de specerijen, uien, citroengras, curryblaadjes, chilipeper en gember. Pers drie tenen knoflook erboven uit en laat een paar minuten stoven. Roer dan de kokosmelk en cherrytomaten erdoor heen en laat een uur op laag vuur pruttelen. Blijf zo nu en dan roeren.

Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel deze over een bakplaat. Besprenkel met de olie en suiker en pers de overige twee knoflookteentjes erboven uit. Breng ze op smaak met peper en zout en zet de tomaten een uur in de oven.

Voeg de tomaten bij de currysaus in de pan en laat nog een half uur tot een uur zachtjes door pruttelen. Dep ondertussen de tofu droog met een keukenpapiertje en snijd het blok in vierkantjes. Omhul de tofu met bloem, masala en flink wat peper uit de molen. Bak de tofu in de rest van de ghee tot de blokjes bruin beginnen te worden. Snijd ondertussen de overige uien in dunne ringen en de bosui in schuine plakjes. Haal de tofu uit de pan en bak de uien tot ze zacht beginnen te worden. Bak de bosui en tofu nog een paar minuten mee zodat alles goed warm is.

Serveren

De tomatencurry is heerlijk met (zelfgemaakt) naanbrood en rijst. Serveer de tomaten curry in schaal met de tofu en verse koriander zodat iedereen zelf kan pakken. Wanneer je volgens Indiase tafelmanieren wilt eten dan eet je met je rechterhand, zonder mes en vork dus.

Variatietip

Wil je deze curry graag met vis of vlees eten? Vervang de tofu dan door witvis of garnalen of door kip. Voor alle drie geld goed inwrijven met het bloem-masalamengsel en vervolgens bereiden zoals de tofu.

Tafel lekker!

 

Tags: CurryGroente - Vruchtgroenten - TomatenIndiaVegetarischwereldgerechten
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Pie met prei recept
Quiche

Pie met prei, champignons en kaas

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

schorseneren gratin
Bijgerecht

Schorseneren gratin; Winter asperges of Keukenmeidenverdriet

Vegetarische mexicaanse bruine bonensoep recept
Maaltijdsoep

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen