• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Turkse pide gevuld met gehakt

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
3
Turkse pide gevuld met gehakt

Turkse pide gevuld met gehakt – Zet eens een Turkse pide op tafel in plaats van de bekende pizza. Een Turkse pide is een heerlijk zachte brood gemaakt met yoghurt en dit brood wordt vervolgens royaal gevuld met een kruidig mengsel van gehakt en paprika.

Turks brood of pide?

Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kan kopen heet ook pide, maar wij noemen het Turks brood. De pide in onderstaand recept is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is zeer zacht en luchtig wat weer goed combineert met de krachtige vulling. Turkse pide gevuld met gehakt dus.

Het deeg wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft.

Het lijkt een ingewikkeld brood, maar eigenlijk is het kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je de Turkse pide op vele manieren royaal kan vullen omdat deze in tegenstelling tot pizza opstaande randen heeft. Onderstaand de Turkse pide gevuld met gehakt, maar probeer ook eens de Turkse pide gevuld met kaas. En natuurlijk kun je nog veel meer ideeën voor de vulling bedenken.

Turkse pide gevuld met gehakt

In onderstaande receptuur voor Turkse pide vind je een vulling van lamsgehakt met tomaten en puntpaprika’s. Een krachtige vulling in een heerlijk luchtig brood. De vulling is op smaak gebracht met de al-andalus kruiden van Jonnie Boer. Sprenkel er voor de finishing touch nog wat kruidenolie over en je hebt een dijk van een maaltijd.

Lamsgehakt vulling
Pide een Turks brood
Turkse pide gevuld met gehakt
Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Turkse pide gevuld met gehakt

Porties: 3 stuks
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 100 gram water
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • ½ ei
  • 15 gram verse gist
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel zout
  • 35 gram olijfolie
  • 400 gram lamsgehakt
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels al-andalus kruiden
  • 2 lente-uitjes
  • zout ( voor de vulling )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Turkse pide gevuld met gehakt:

Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een zeer soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem. Zet het deeg in een kom afgedekt met een stukje huishoudfolie weg tot de hoeveelheid verdubbeld is. Maak ondertussen de vulling:

Snijd de paprika en de tomaten in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes. Bak het gehakt rul in een droge hete koekenpan. Schep eventueel vet uit de pan wanneer het gehakt erg vet is. Doe er nu de paprika en de tomaten bij en bak deze kort mee. Breng op smaak met de al-andalus kruiden en zout. Roer er de helft van de gesneden lente-ui doorheen proef en breng eventueel nog meer op smaak naar wens.  Zet de vulling opzij tot deze nodig is.

De pide maken

Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol deze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi een klein beetje bloem of liever nog maismeel op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak. Leg deze plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg. Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar.  Meng eventueel een eetlepel olijfolie met een theelepeltje al-andalus kruiden en druppel deze over de pide. Strooi de rest van de gesneden lente-ui over de Turkse pide gevuld met gehakt, en serveer warm.

Tafel lekker !!

DeelPin166Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Reacties 3

  1. Jo says:
    2 jaar geleden

    Kan mij niet voorstellen tot die deeg ooit zelf geprobeerd hebt. Veel en veel te nat.

    Beantwoorden
    • Andre says:
      2 jaar geleden

      Ik vermoed dat het de bedoeling is om alleen water of alleen de yoghurt toe te voegen. Het deeg moet stevig zijn om de bootjes te kunnen maken, eventueel meel toevoegen

      Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Het is bijna 60% vocht, dit is vrij veel, het is ook een zeer soepel deeg. Bij de meeste recepten gebruik je 50% vocht. Wanneer je lang en goed kneed krijg je ook met deze hoeveelheid een goed deeg. Alles heeft ook te maken met luchtvochtigheid en de kwaliteit van de bloem. Vind je het lastig werken met een slap deeg dan zou je er voor kunnen kiezen om minder water te gebruiken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen