• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Broodje hete makreel

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
broodje hete makreel

Broodje hete makreel – als je toe bent aan een beetje pit op je bord dan is dit broodje pittige makreel een perfect gerecht.

Hete makreel

Hete makreel word gemaakt van gerookte makreel. Deze wordt samen met lekker veel kruiden en specerijen gebakken zodat er een heerlijk pittig mengsel ontstaat wat perfect is om in een broodje te serveren. Dit recept is geïnspireerd op de Indische keuken waar ze het Pepesan Ikan noemen. Ook in de Surinaamse keuken kom je recepten van broodjes hete makreel tegen. Iedereen gebruikt hiervoor zijn eigen kruiden en bereiding, wat beide keukens gemeen hebben is dat er gebruikgemaakt wordt van gerookte makreel en dat het gestoofd wordt tot een pittig mengsel wat meestal op brood gegeten wordt.

Hele makreel

Voor de vulling van het broodje hete makreel hebben we gebruikgemaakt van een hele makreel. Een hele gerookte vis moet je net als met verse vis natuurlijk ontvellen en ontdoen van graten. Dit gaat met gerookte vis net iets makkelijk dan met verse vis maar het is wel een klusje waar niet iedereen weg van is. Vind je dit niets, dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van makreelfilets. Deze zijn al helemaal schoon en hoef je alleen maar in stukken te verdelen. Hele gerookte makreel is goedkoper, maar ga je voor het gemak dan koop je filets.

Veel kruiden en specerijen

Voor een broodje hete makreel heb je natuurlijk kruiden en specerijen nodig, we maken een boemboe van diverse ingrediënten en bakken dit eerst aan voor we er de makreel aan toevoegen. Door de kruiden eerst te bakken komen er lekker veel smaken en aroma’s vrij.

Lekker in een broodje met royaal zoetzure groenten

De combinatie van een lekker knapperig broodje past perfect bij de hete en zachte vulling, maar als je liever een zacht broodje voor de hete makreel neemt kan dit natuurlijk ook. We maken in dit visgerecht gebruik van zoetzure rode ui en komkommer dit is erg lekker voor erbij. Deze maken we zelf en het is echt niet veel werk, je moet het echter wel minimaal een paar uur vooraf maken, maar het is dan ook wel een week houdbaar. Hoe je dit maakt en andere tips over zoetzure groenten vind je in het recept voor zoetzure wortel de bereidingswijze is hetzelfde voor elk soort groente.  Als alternatief kun je gebruikmaken van zoetzure augurk of schijfjes komkommer, maar dat is natuurlijk een stuk minder lekker.

Makreel

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.

Broodje hete makreel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 gerookte makreel of 2 grote filets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. azijn
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • plakjes zoetzure komkommer
  • zoetzure rode ui
  • 4 harde broodjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je broodjes hete makreel:

Ontdoe voor de boemboe de ui en knoflook van hun schil en snijd deze in stukken, doe ze in een beker waar een staafmixer in past of gebruik een blender. Voeg er de in stukjes gesneden gember aan toe samen met de suiker, azijn, kurkuma, ketjap, en de sambal. Blender dit tot een dikke pasta.

Maak de vis schoon en verdeel deze met een vork in stukjes en controleer of alle graten eruit zijn.

Bak de broodjes even op zodat ze lekker warm en knapperig zijn.

Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie en bak hierin de boemboe licht aan zodat alle smaken goed vrijkomen. Voeg er de makreel en de limoenblaadjes aan toe en bak dit samen 10 minuten op een laag vuur door zodat alle smaken vermengd worden met de vis en het mengsel goed warm word. Proef en breng eventueel verder op smaak met ketjap, sambal en/of zout. Haal de limoenblaadjes eruit.

Snijd de broodjes open en beleg ze met de hete makreel. Leg er lekker veel zoetzure groenten op en serveer de broodjes hete makreel direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Gerookte visVis - Verse vis
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen