• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Broodje hete makreel

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
broodje hete makreel

Broodje hete makreel – als je toe bent aan een beetje pit op je bord dan is dit broodje pittige makreel een perfect gerecht.

Hete makreel

Hete makreel wordt gemaakt van gerookte makreel. Deze wordt samen met lekker veel kruiden en specerijen gebakken zodat er een heerlijk pittig mengsel ontstaat wat perfect is om in een broodje te serveren. Dit recept is geïnspireerd op de Indische keuken waar ze het Pepesan Ikan noemen. Ook in de Surinaamse keuken kom je recepten van broodjes hete makreel tegen. Iedereen gebruikt hiervoor zijn eigen kruiden en bereiding, wat beide keukens gemeen hebben is dat er gebruikgemaakt wordt van gerookte makreel en dat het gestoofd wordt tot een pittig mengsel wat meestal op brood gegeten wordt.

Hele makreel

Voor de vulling van het broodje hete makreel hebben we gebruikgemaakt van een hele makreel. Een hele gerookte vis moet je net als met verse vis natuurlijk ontvellen en ontdoen van graten. Dit gaat met gerookte vis net iets makkelijk dan met verse vis maar het is wel een klusje waar niet iedereen weg van is. Vind je dit niets, dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van makreelfilets. Deze zijn al helemaal schoon en hoef je alleen maar in stukken te verdelen. Hele gerookte makreel is goedkoper, maar ga je voor het gemak dan koop je filets.

Veel kruiden en specerijen

Voor een broodje hete makreel heb je natuurlijk kruiden en specerijen nodig, we maken een boemboe van diverse ingrediënten en bakken dit eerst aan voor we er de makreel aan toevoegen. Door de kruiden eerst te bakken komen er lekker veel smaken en aroma’s vrij.

Lekker in een broodje met royaal zoetzure groenten

De combinatie van een lekker knapperig broodje past perfect bij de hete en zachte vulling, maar als je liever een zacht broodje voor de hete makreel neemt kan dit natuurlijk ook. We maken in dit visgerecht gebruik van zoetzure rode ui en komkommer dit is erg lekker voor erbij. Deze maken we zelf en het is echt niet veel werk, je moet het echter wel minimaal een paar uur vooraf maken, maar het is dan ook wel een week houdbaar. Hoe je dit maakt en andere tips over zoetzure groenten vind je in het recept voor zoetzure wortel de bereidingswijze is hetzelfde voor elk soort groente.  Als alternatief kun je gebruikmaken van zoetzure augurk of schijfjes komkommer, maar dat is natuurlijk een stuk minder lekker.

Makreel

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

Makreel is super gezond vanwege het hoge gehalte omega-3 vetzuren. Een vette vis dus en dan hebben we het over gezonde vetten.

Broodje hete makreel

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 gerookte makreel of 2 grote filets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. azijn
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • plakjes zoetzure komkommer
  • zoetzure rode ui
  • 4 harde broodjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je broodjes hete makreel:

Ontdoe voor de boemboe de ui en knoflook van hun schil en snijd deze in stukken, doe ze in een beker waar een staafmixer in past of gebruik een blender. Voeg er de in stukjes gesneden gember aan toe samen met de suiker, azijn, kurkuma, ketjap, en de sambal. Blender dit tot een dikke pasta.

Maak de vis schoon en verdeel deze met een vork in stukjes en controleer of alle graten eruit zijn.

Bak de broodjes even op zodat ze lekker warm en knapperig zijn.

Verwarm een koekenpan met de zonnebloemolie en bak hierin de boemboe licht aan zodat alle smaken goed vrijkomen. Voeg er de makreel en de limoenblaadjes aan toe en bak dit samen 10 minuten op een laag vuur door zodat alle smaken vermengd worden met de vis en het mengsel goed warm word. Proef en breng eventueel verder op smaak met ketjap, sambal en/of zout. Haal de limoenblaadjes eruit.

Snijd de broodjes open en beleg ze met de hete makreel. Leg er lekker veel zoetzure groenten op en serveer de broodjes hete makreel direct.

Tafel lekker !!

DeelPin38Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Luikse salade; maar dan met haring
Salade

Luikse salade; maar dan met haring

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Trek in een stevige en echt lekkere lunch? Bak eens een pan vol bloedworst met appel, vooral op koude dagen een echte aanrader.

Check het recept of lees de info
Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

limburgs zoervleisj

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen