Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Forel pakketje uit de oven

Vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Komt die hele vis vanzelf wel een keer.

2 22.456

Forel pakketje uit de oven – Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Ik denk zelf niet omdat mensen niet willen, maar eerder niet durven. Het moeilijk vinden. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kan je scoren. Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.

ForelMet kop en staart en jouw toevoegingen

Ik kies bij forel meestal voor de “gewone” forel en niet voor de zalmforel met het roze vlees. Daarnaast kies ik een hele forel, kop en staart eraan. En ja die graten dus ook, maar bij een gare forel schuif je het vlees er zo af. Doe je dat rustig, dan trek je de graten er daarna zelfs in een keer uit, dus niets van dat prutsen met van die kleine verborgen graatjes. De forel heeft een bol leeg buikje dat je mooi kan vullen met veel verse kruiden en een stukje citroen. Doe er nog wat restjes groenten bij zoals wortel, tomaat, bleekselderij, pepertje en een beetje peper en zout en je pakketje is klaar. Knoflookliefhebber of liefhebber van specerijen, ik zeg: leef je uit. Toch liever een uitje, vooral doen, het is jouw feestje! Dit is de meest simpele variant en kan je aanpassen naar jouw smaak.

En vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Komt die hele vis vanzelf wel een keer.


Forel pakketje uit de oven

Visgerecht voor 2 personen

 • 2 hele forellen, schoongemaakt
 • 2 wortelen, kleine stukken
 • 1 citroen, in partjes, hou er twee apart
 • bosje verse dille of peterselie
 • verse peper en zout
 • olijfolie
 • aluminiumfolie

Zo maak je een forel pakketje:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keuken papier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel. Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes ( in een ovenschaal ) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar. Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. NL'er zegt

  Erg lekker dank je wel!

  1. Marlene Stolte zegt

   Dank je wel! Blijft voor mij ook nog steeds één van mijn favorieten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer