Forel uit de oven – Lekker, snel en supersimpel te bereiden op de barbecue en in de oven.
Bakken maar; In de oven of op de BBQ
Forel is niet iets wat iedereen zomaar eventjes maakt. Koop een hele forel bij de visboer, of misschien krijg je er wel één van een buurman die graag gaat vissen. Zie je er tegenop om een hele vis te bereiden? Dat is niet nodig! Hieronder leggen we je uit hoe je daar heel eenvoudig filets van maakt. Dit recept is zo lekker dat je de volgende keer met plezier weer een hele forel gaat halen. Leg de forelfilet daarna in de marinade, verpak het geheel in een mooi pakketje en laat het garen in de oven of op de BBQ.
Serveer heerlijke forel uit de oven met deze zalige marinade
Vis wordt vaak gebakken met alleen een beetje peper of zout. Marineren? Dat doen we niet zo vaak. Kom jij ook niet verder dan een schijfje citroen en een takje verse kruiden? Ontdek dan de marinade bij dit recept. Deze marinade zit bomvol lekkere smaken die de forel een boost geven, maar zo dat je de verse vis nog wel echt proeft.
De smaken van citroen, honing, gember en knoflook zijn mooi in balans. Deze marinade geeft de forel een heerlijk frisse en kruidige smaak. Dit visgerecht komt het best tot zijn recht als je de forel in de marinade eerst 2 tot 3 uur in de koelkast zet. Daarna is het nog een kwestie van droog deppen en in een stuk gevouwen folie in de oven schuiven of op de barbecue zetten. Op de grill raden we aan om de pakketjes dicht te vouwen omdat de warmte vaak alleen van onder komt. Heb je echter een barbecue met deksel dan mag het pakketje open blijven net als bij de forel uit de oven. Zo krijgt de forel een mooi kleurtje.
Dit visgerecht komt het best tot zijn recht als je de forel in de marinade eerst 2 tot 3 uur in de koelkast zet.
Leer vis fileren, dit is het perfecte recept om te oefenen
Forel hoort tot de rondvissen. Deze zijn vrij makkelijk te fileren. Het is echt gewoon een kwestie van doen. Als het niet in één keer perfect is is dat echt niet erg. Vooral bij deze forel uit de oven valt het niet op dat de visfilets minder mooi zijn. Dit recept is dus een ideaal recept om het fileren van rondvis te oefenen. Hoe vaker je vis fileert des te beter het gaat.
Forel uit de oven of van de BBQ
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kleine forellen van 300-500 gram
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mosterd
- 3 cm verse gember geraspt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 theelepel zout
- chili-flakes naar smaak
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 2 eetlepels witte balsamico of witte wijnazijn
- kruiden en chili-flakes (garnering)
- partjes citroen (garnering)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je forel uit de oven of van de BBQ:
Spoel de forel schoon en fileer deze. Meng alle overige ingrediënten tot een marinade en doe dit in een kom of afsluitbare plastic zak. Doe de forelfilets in de marinade en dek af. Zet 2 uur koud weg. Vouw 2 bakjes van aluminiumfolie door een groot stuk af te scheuren en dubbel te vouwen. Het bakje moet zo groot zijn dat er 2 filets in een bakje passen. Vouw de randen omhoog om lekken te voorkomen. Wil je de pakketjes nog dicht kunnen maken voor op de barbecue sla deze laatste stap dan over.
Verwarm de oven voor op 200 graden of zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Haal de forelfilets uit de citroen-honingmarinade en dep ze droog. Leg ze met de velkant naar beneden in het aluminiumfolie. Zet de pakketjes 12-15 minuten, afhankelijk van de grootte, in de oven tot de forelfilets net gaar zijn. Dit kun je testen door te kijken of je de forelfilets in vlokken kunt duwen. Gaar ze niet te lang, zorg dat er geen witte vlokken te zien zijn. Als je deze wel ziet, zal de vis droog zijn. Voor de barbecue vouw je de pakketjes eerst dicht en dan gaar je ze ook 12 -15 minuten. De forel zal nog een beetje nagaren dus haal ze er liever iets te vroeg dan te laat uit. Bestrooi de forel uit de oven of van de BBQ met verse kruiden en een paar partjes verse citroen en serveer in het aluminiumbakje.
Tafel lekker !!