• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

door Elise de Haan
in Specials, Visgerechten
0
0
Fruits de Mer

Fruits de mer – Als je wel eens in Zeeland bent geweest heb je ze vast wel eens gezien in de restaurants, de etagères vol heerlijke schaal- en schelpdieren. Ook langs de Franse en Belgische kusten zie je ze veel. Zo’n prachtig, indrukwekkend opgemaakte schaal zelf maken lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt erg mee. Jij kunt dat ook! Fles champagne erbij en je hebt een geweldig feestje!

Hoe stel je een plateau Fruits de Mer samen?

Wat leg je allemaal op een Plateau Fruits de Mer? Je kunt het eigenlijk zo eenvoudig of zo gek maken als je wilt. Volgens de ‘deskundigen’ horen er in ieder geval oesters, langoustines, grote garnalen, kreeft en/of krab op. Je zou dat dan kunnen aanvullen met mosselen, kokkels, wulken, scheermessen, coquilles. Hoe je de schaal- en schelpdieren bereidt, is een beetje afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Een aantal van deze schaal- en schelpdieren worden van tevoren gekookt, of gewokt bijvoorbeeld. Onderaan dit artikel vind je een aantal basisrecepten om schaal- en schelpdieren te bereiden. De oesters serveer je rauw, met een lekkere vinaigrette van rodewijnazijn en sjalotjes. Voor de andere onderdelen kun je er een frisse citroenmayonaise of een ander lekker sausje, gemaakt met mayonaise, bij serveren.

Nu is het bereiden van een hele kreeft of krab misschien een brug te ver als je nog nooit een plateau Fruits de Mer hebt samengesteld. Je kunt er natuurlijk gewoon voor kiezen om het wat eenvoudiger, en dus toegankelijker te houden. Het feestje zal er beslist niet minder om worden.

Wat serveer je erbij?

Behalve de al eerder genoemde sausjes, mayonaise en vinaigrette serveer je er wat lekker vers gebakken stokbrood of grof boerenbrood bij. Lekker met zoute boter of boerenroomboter. Natuurlijk horen er wat partjes citroen bij. En wat drink je dan bij een plateau Fruits de Mer? Een glas frisse, droge, witte wijn is er lekker bij. Maar wil je er echt een feestelijke maaltijd van maken? Dan geef je er champagne bij!

Wat heb je verder nodig?

Een grote platte schaal is erg handig om de Fruits de Mer op te serveren. Maar het mooist is een etagère van minstens twee etages. Je vult de schaal of de etagère eerst met ijsblokjes of crushed ijs. Denk er ook aan dat je, als je oesters wilt openen, je daar een oestermes voor nodig hebt. Mocht je ook kreeft serveren, dan is een kreeftentang wel erg handig.

Recepten voor de bereiding van Fruits de Mer

Je kunt er voor kiezen om de afzonderlijke ingrediënten voor het plateau Fruits de Mer simpel te koken in een court-bouillon, even te wokken in wat olie of boter met bijvoorbeeld knoflook en peterselie. Je kunt de bereiding van de onderdelen voor een plateau Fruits de Mer zo eenvoudig of bewerkelijk maken zoals jij dat wilt. Je vindt hier een aantal basisrecepten die je eventueel kunt gebruiken.

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

Kokkels; iets lekkers uit onze eigen Waddenzee!

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Verse kreeft bereiden – Stap voor stap instructie bij het schoonmaken

Fruits de Mer

Tags: Vis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchaaldierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

salades met appel
Specials

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Hollandse borrelplank
Specials

Hollandse borrelplank; een feestje!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen