• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

door Redactie
in Visgerechten
0
0
Garnalen in tequilamarinade

Garnalen in tequilamarinade – Garnalen, gemarineerd in een wat tropisch aandoende marinade, dat klinkt lekker en zomers. Dat klinkt niet alleen zo, dat is het ook. We hebben grote garnalen gemarineerd in een marinade met tequila, knoflook en limoen. We hebben deze garnalen in tequilamarinade aan spiesjes geregen en die spiesjes hebben we vervolgens gegrild op de barbecue. Dit is een gerecht dat prima past in een visbarbecue. Een barbecue met vis valt vaak een stuk minder zwaar dan een vleesbarbecue, en garnalen zijn licht verteerbaar. Daarnaast zijn gegrilde garnalen gewoon heel erg lekker en makkelijk te bereiden. Zo ook deze garnalen in tequilamarinade. Een goede reden dus om eens niet te barbecueën met vlees, maar om te kiezen voor vis, en in dit geval, schaaldieren.

Welke garnalen kun je gebruiken?

We hebben voor de garnalen in tequilamarinade grote, rauwe, gepelde garnalen gebruikt. Er zijn verschillende soorten die je hiervoor kunt kiezen. Wij hebben Vannamei, of in het Nederlands, witpootgarnalen gebruikt. Dit is een vlezige garnaal met een licht-zoetige smaak. Ook Black Tigergarnalen zijn een prima keuze voor dit gerecht. Eigenlijk kun je elke grote garnalensoort wel gebruiken.

Garnalen in tequilamarinade – tips

Deze tequilamarinade is niet alleen lekker om garnalen mee te marineren. Je kunt de tequilamarinade ook heel goed inzetten om andere dingen dan garnalen van een heerlijke smaak te voorzien. Denk aan langoustines bijvoorbeeld. Maar ook kipfilet, al dan niet aan spiesjes, kun je er prima in marineren. Dit is ook een goed alternatief als je gasten op je barbecue krijgt die niet van garnalen houden.

Voor het recept van deze garnalen gebruik je twee eetlepels tequila. Nu kunnen we ons voorstellen dat je, als je geen tequila in huis hebt, je weinig zin zult hebben om een hele fles tequila aan te schaffen voor twee eetlepels. Vervang in dat geval de tequila door witte rum of wodka. De smaak zal niet exact hetzelfde zijn als wanneer je de garnalen in tequilamarinade marineert, maar ongetwijfeld is het resultaat net zo lekker!

De bereidingstijd in het recept is de bereidingstijd exclusief marineren. Tel er dus minstens een uur bij op!

We zijn in het recept uitgegaan van 8 grote spiezen. Bij een visbarbecue reken je dan 1 spies per persoon. Eet je de spiezen bij een gewone maaltijd, reken er dan 2 of 3 per persoon, afhankelijk van hoe groot de eters zijn. Je kunt ook kleine spiezen maken. Dan kun je ongeveer 16 spiesjes maken.

Garnalen in tequilamarinade

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Porties: 8 grote spiezen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gepelde, rauwe, grote garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels tequila
  • 1 theelepel honing
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijn gehakt
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • zout
  • 8 grote of 16 kleinere spiezen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je garnalen in tequilamarinade:

Meng in een grote kom de olijfolie, het limoensap, de tequila, de honing, de knoflook, de chilipeper, de koriander en het zout tot een marinade.

Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep even goed om. Zet in de koelkast voor minstens een uur, langer mag uiteraard ook.

Rijg de garnalen aan de spiezen.

Gril ze op de barbecue, of eventueel in een gril of grillpan, tot de garnalen licht oranjeroze gekleurd zijn. Dan zijn ze gaar. Dit proces kan behoorlijk snel gaan, dus blijf er bij en draai de spiezen op tijd om, om verbranden te voorkomen.

Serveer de garnalen met vers stokbrood en een (zelfgemaakte) knoflooksaus. Met een salade erbij maak je er een complete maaltijd van.

Tafel lekker !!

DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen