• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

door Elise de Haan
in Visgerechten
0
0
Garnalen in tequilamarinade

Garnalen in tequilamarinade – Garnalen, gemarineerd in een wat tropisch aandoende marinade, dat klinkt lekker en zomers. Dat klinkt niet alleen zo, dat is het ook. We hebben grote garnalen gemarineerd in een marinade met tequila, knoflook en limoen. We hebben deze garnalen in tequilamarinade aan spiesjes geregen en die spiesjes hebben we vervolgens gegrild op de barbecue. Dit is een gerecht dat prima past in een visbarbecue. Een barbecue met vis valt vaak een stuk minder zwaar dan een vleesbarbecue, en garnalen zijn licht verteerbaar. Daarnaast zijn gegrilde garnalen gewoon heel erg lekker en makkelijk te bereiden. Zo ook deze garnalen in tequilamarinade. Een goede reden dus om eens niet te barbecueën met vlees, maar om te kiezen voor vis, en in dit geval, schaaldieren.

Welke garnalen kun je gebruiken?

We hebben voor de garnalen in tequilamarinade grote, rauwe, gepelde garnalen gebruikt. Er zijn verschillende soorten die je hiervoor kunt kiezen. Wij hebben Vannamei, of in het Nederlands, witpootgarnalen gebruikt. Dit is een vlezige garnaal met een licht-zoetige smaak. Ook Black Tigergarnalen zijn een prima keuze voor dit gerecht. Eigenlijk kun je elke grote garnalensoort wel gebruiken.

Garnalen in tequilamarinade – tips

Deze tequilamarinade is niet alleen lekker om garnalen mee te marineren. Je kunt de tequilamarinade ook heel goed inzetten om andere dingen dan garnalen van een heerlijke smaak te voorzien. Denk aan langoustines bijvoorbeeld. Maar ook kipfilet, al dan niet aan spiesjes, kun je er prima in marineren. Dit is ook een goed alternatief als je gasten op je barbecue krijgt die niet van garnalen houden.

Voor het recept van deze garnalen gebruik je twee eetlepels tequila. Nu kunnen we ons voorstellen dat je, als je geen tequila in huis hebt, je weinig zin zult hebben om een hele fles tequila aan te schaffen voor twee eetlepels. Vervang in dat geval de tequila door witte rum of wodka. De smaak zal niet exact hetzelfde zijn als wanneer je de garnalen in tequilamarinade marineert, maar ongetwijfeld is het resultaat net zo lekker!

De bereidingstijd in het recept is de bereidingstijd exclusief marineren. Tel er dus minstens een uur bij op!

We zijn in het recept uitgegaan van 8 grote spiezen. Bij een visbarbecue reken je dan 1 spies per persoon. Eet je de spiezen bij een gewone maaltijd, reken er dan 2 of 3 per persoon, afhankelijk van hoe groot de eters zijn. Je kunt ook kleine spiezen maken. Dan kun je ongeveer 16 spiesjes maken.

Garnalen in tequilamarinade

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Porties: 8 grote spiezen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gepelde, rauwe, grote garnalen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels tequila
  • 1 theelepel honing
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijn gehakt
  • 1 eetlepel gehakte koriander
  • zout
  • 8 grote of 16 kleinere spiezen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je garnalen in tequilamarinade:

Meng in een grote kom de olijfolie, het limoensap, de tequila, de honing, de knoflook, de chilipeper, de koriander en het zout tot een marinade.

Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep even goed om. Zet in de koelkast voor minstens een uur, langer mag uiteraard ook.

Rijg de garnalen aan de spiezen.

Gril ze op de barbecue, of eventueel in een gril of grillpan, tot de garnalen licht oranjeroze gekleurd zijn. Dan zijn ze gaar. Dit proces kan behoorlijk snel gaan, dus blijf er bij en draai de spiezen op tijd om, om verbranden te voorkomen.

Serveer de garnalen met vers stokbrood en een (zelfgemaakte) knoflooksaus. Met een salade erbij maak je er een complete maaltijd van.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen