Gebakken griet met kruidenkorst; zachte vis in een knapperige kruidenkorst met kaas. Hier kan geen visstick uit de vriezer tegenop.
Die heerlijke krokante korst vindt iedereen lekker
Bij de viskraam staat iedereen te dringen voor gebakken vis. Lekkerbekken en kibbeling zijn niet aan te slepen. Maar wat nu als je zelf gebakken vis maakt? Vis in een krokante korst vindt iedereen lekker. Gebakken vis is niet voor niets zo populair! Het is vooral de combinatie van de krokante buitenkant met een heerlijke zachte binnenkant. Maar met dit recept voor gebakken griet met kruidenkorst, ga je nog een stapje verder. Voeg kaas en verse kruiden toe aan die krokante korst.
Gebakken griet met kruidenkorst is ook erg lekker tussen een zacht broodje
Gebakken griet met kruidenkorst maak je net als een schnitzel
In dit recept wordt griet gebruikt, maar je kunt het met elke willekeurige vis gebruiken zolang die vis maar niet te dun is en een beetje stevig visvlees heeft. Als je een dunne scholfilet zou nemen, is de verhouding niet goed omdat je dan meer korst eet dan vis.
Gebakken griet met kruidenkorst maak je net als een schnitzel. Het is natuurlijk belangrijk dat de vis lekker sappig blijft als je die bakt. Daarom haal je de vis eerst door gekruide bloem. Dat zorgt dat het vocht in de vis blijft. Daarna haal je de vis door een losgeklopt ei en tot slot door een heerlijk mengsel van panko, kruiden en kaas. De gebakken griet met kruidenkorst bak je dan in hete olie zodat die heerlijk krokant wordt.
Maak er gerust een voorraadje van voor in de vriezer, ze zijn makkelijk op te warmen als je een keer wat minder tijd hebt.
Verse kruiden voor de kruidenkorst
Verse kruiden zijn het lekkerst voor de korst van de gebakken griet met kruidenkorst. Heb je geen verse kruiden in huis of in je tuin? Dan kun je ze eventueel vervangen door gedroogde kruiden. Houdt er dan wel rekening mee dat je voor één theelepel verse kruiden maar een halve theelepel gedroogde kruiden nodig hebt.
Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen
Platvis is er van groot tot klein, hier vind je de lekkerste recepten en tips om thuis heerlijk bereide platvis te serveren.
Gebakken griet met kruidenkorst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 grietfilets
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 75 gram geraspte kaas
- 150 gram panko
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 theelepel gehakte rozemarijn
- 2 theelepels gehakte peterselie
- zout en peper
- zonnebloemolie, om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken griet met kruidenkorst
Meng een 1/2 theelepel zout en peper naar smaak door de bloem.
Meng de panko met de geraspte kaas, de verse kruiden en een klein beetje peper.
Klop het ei los met een eetlepel water en een snufje zout.
Doe alles op een apart bord en maak een rijtje van bloem, eimengsel en panko/kruidenmengsel.
Haal de filets nu eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
Druk de panko goed aan en doe ze eventueel nog een keer in het mengsel zodat de hele vis goed bedekt is. Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een koekenpan tot het goed heet is. Bak de griet met kruidenkorst aan beide zijden goudbruin en gaar.
Tafel lekker !!