Gebakken griet met kruidenkorst; zachte vis in een knapperige kruidenkorst met kaas. Hier kan geen visstick uit de vriezer tegenop.
Vis en krokante korstjes wie is er niet dol op
Vis in een krokant korstje, wie vind dat nu niet lekker? De gebakken vis, kibbeling en de visstick zijn niet voor niets zo populair! Het is vooral de combinatie van het krokante met het zachte. Maar het kan nog lekkerder, bij de gebakken griet met kruidenkorst voegen we er ook nog kaas en verse kruiden aan toe.
Gebakken griet met kruidenkorst is ook erg lekker tussen een zacht broodje
Gebakken griet met kruidenkorst
Voor dit recept namen we griet, maar je kunt het met elke willekeurige vis gebruiken zolang deze, maar niet te dun is en een beetje stevig visvlees heeft. Als je een dun scholfiletje zou nemen is de verhouding niet goed omdat je dan meer korst dan vis eet.
Gebakken griet met kruidenkorst maak je net als een schnitzel. Je bouwt een laagje op wat het vocht van de vis binnenhoudt zodat de buitenkant krokant gebakken kan worden. Om het beste resultaat te bereiken haal je eerst de vis door de gekruide bloem om het vocht af te sluiten. Dan door een los geklopt eitje en als laatste door een mengsel van panko, kruiden en kaas. Dit alles bak je kort in vrij hete olie waardoor het lekker krokant wordt.
Maak er gerust een voorraadje van voor in de vriezer, ze zijn makkelijk op te warmen als je een keer wat minder tijd hebt.
Kruiden voor de kruidenkorst
Voor de kruidenkorst van je gebakken griet gebruik je het liefst verse kruiden, dat is het lekkerste. Heb je geen verse kruiden in huis of in je tuin dan kun je ze eventueel vervangen door gedroogde kruiden. Houdt er dan wel rekening mee dat je voor één theelepel verse kruiden maar een halve theelepel gedroogde kruiden nodig hebt.
Gebakken griet met kruidenkorst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 griet filets
- 2 eetlepels bloem
- 1 ei
- 75 gram geraspte kaas
- 150 gram panko
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 theelepel gehakte rozemarijn
- 2 theelepels gehakte peterselie
- peper/zout
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gebakken griet met kruidenkorst
Bestrooi de filets met een beetje peper en zout naar smaak. Meng de panko met de geraspte kaas, de verse kruiden en een klein beetje peper. Klop het ei los met een eetlepel water en een snufje zout. Doe alles op een apart bord en maak een rijtje van bloem, eimengsel en panko/kruidenmengsel. Haal de filets nu eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Duw de panko goed aan en duw ze eventueel nog een keer in het mengsel zodat de hele vis goed bedekt is. Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een koekenpan tot deze goed heet is. Bak de griet met kruidenkorst aan beide zijden goudbruin en gaar.
Tafel lekker !!