- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gebakken mosselen met paprika en ui

Gebakken mosselen met paprika en ui – Een pan mosselen is één van de topgerechten die regelmatig op mijn eigen menukaart staan. Verse Zeeuwse mosselen zijn zo verschrikkelijk simpel te maken en dat met verse frieten, homemade sausjes en wat rauwkost of salade. De visboer is dan ook altijd mijn grootste vriend, want ik neem graag wat extra mosselen mee omdat ik ze tijdens het bereiden al uit de pan sta te snoepen. Echt, ik meen het, puur zijn ze het allerlekkerst.

Toch is het af en toe ook leuk om het even anders te doen. Gebakken mosselen is zo’n basic alternatief. Samen met heerlijk zacht gebakken paprika en ui is dit een gerechtje wat je als lunch zou kunnen serveren maar ook als licht hoofdgerecht met geroosterd volkorenbrood, een beetje rijst of misschien toch weer die lekkere frietjes.

Voor dit gerecht gebruik je gekookte mosselen. Klik hier om te lezen hoe je dat moet doen[1].


Gebakken mosselen met paprika en ui

Voor  personen:

Tip. Ook deze gebakken mosselen kun je naar wens serveren met gebakken aardappeltjes of patat[4] maar ook met rijst of pasta is dit een prima combinatie.

Verhit de olie en de boter in een royale koekenpan. Bak hierin de paprika’s en de uien met de verse kruiden. Knoflook fans kunnen ook verse knoflook toevoegen. Niet teveel want het overheerst de gebakken mosselen snel en daarom heb ik het hier weggelaten. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de gekookte mosselen toe. Laat ze nog even meebakken en strooi er op het laatst wat verse bieslook over.

Serveer met geroosterd volkorenbrood en drink er een lekkere witte wijn bij. Welke? Lekker Tafelen adviseert een Muscadet, lees hier[5].

Links in dit recept:
  1. Voor dit gerecht gebruik je gekookte mosselen. Klik hier om te lezen hoe je dat moet doen: https://lekkertafelen.nl/kookschool/verse-mosselen/
  2. mosselen: https://lekkertafelen.nl/special/mosselen/
  3. online bestellen: https://vis-winkel-online.nl/zeeuwse-mosselen/
  4. patat: http://lekkertafelen.nl/recepten/patat-bakken/
  5. Lekker Tafelen adviseert een Muscadet, lees hier: http://lekkertafelen.nl/kookschool/wijn/welke-wijn-kies-je-bij-de-mosselen-muscadet/