• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Gebakken zeetong met verse, knapperige groenten

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
2
gebakken zeetong

Gebakken zeetong met verse, knapperige groenten – De zeetong behoort tot de platvissen en is echt veel aanwezig in onze eigen Noordzee. Het gaat goed met de tong en er wordt dan ook steeds meer tong aan land gebracht. Reden genoeg om eens van de geijkte vissoorten af te wijken en een lekker tongetje op het menu te zetten. Vandaag een zeetong die ik serveer met veel verse groenten en een botersausje. Een bordje puur en vers genot. Je hebt er even werk aan maar dan schuift iedereen ook echt met plezier aan tafel. De knapperige groenten in combinatie met het smaakvolle visvlees en de romige botersaus is subliem. Laat je verleiden om het ook eens te maken.

Een tong moet 3 keer zemmen: In de zee, in de boter en in de maag.

Gebakken zeetong met verse, knapperige groenten

Visgerecht voor 2 personen

  • 2 zeetongen ( online bestellen )
  • 2 roosjes bloemkool
  • 2 roosjes broccoli
  • ca. 10 peultjes
  • 2 lente uien
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 8 kersttomaatjes
  • wat peterselie, fijngesneden
  • 100 gram gnocchi ( die kun je ook zelf maken )
  • 2 kleine baby-courgettes
  • 1 grote ui, in parten verdelen
  • 3 kleine gekleurde wortels ( geel, wit, rood)
  • 100 gram gemengde paddenstoelen
  • roomboter (die kun je ook zelf maken)
  • citroensap
  • knoflookboter en kruidenboter (die kun je ook zelf maken)
  • peper en zout

Vraag je visboer om de tong schoon te maken. (Lees hier hoe je dat ook zelf kunt doen) Vet een grillpan of grillplaat in met een beetje olie en verhit op hoog vuur. Wrijf de tong in met wat olie. Let erop dat je niet teveel olie gebruikt. Leg ze op de hete grillpan, in een hoek van 45 graden ten opzichte van de grillstroken. Laat ze kort aanbakken en draai de filets 90 graden. Zo krijg je een mooie ruitvorm.

Grill de tongen aan 1 kant. Ze hebben het grillen nauwelijks nodig, het grillen is alleen om de grillsmaak erin te krijgen. Leg de tong daarna met de grillkant naar boven op een bakplaat.

Besmeer de in parten gesneden ui met knoflookboter. (deze gaat samen met de vis in de oven)

Verdeel de bloemkool en broccoli roosjes in kleinere roosjes. Pocheer de wortels, bloemkool, broccoli, peultjes en lente-uien in kokend water met wat zout tot ze beetgaar zijn. Laat daarna schrikken in ijswater om het gaarproces te stoppen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen heel licht aan. Breng op smaak met peper en zout. Let op, de paddenstoelen moeten echt beetgaar zijn.

Besprenkel de kerstomaatjes met wat olijfolie en zet ze 10 minuten in de oven op 180 graden.

Doe alle groenten in een ovenschaal of aluminiumschaaltje. Verdeel over de wortels, peultjes en courgette een stukje kruidenboter. Op de andere groenten leg je stukjes knoflookboter.

Verse ingrediënten

Maak ondertussen de gnocchi volgens dit recept. Doe de gnocchi in een kom met een schep boter en wat fijngesneden peterselie.

Plaats de vis en de groenten in een op 180 graden voorverwarmde oven en laat 10 a 12 minuten garen.

Warm de gnocchi op in een pan met de boter en de peterselie. Verwarm ondertussen de borden voor in de oven.

Verwarm een flinke klont boter in een steelpan met peterselie, wat grof zout en een kneepje citroensap.

Haal de vis uit de oven, leg op de voorverwarmde borden en lepel er botersaus over. Verdeel er wat garnalen over. Dan de gnocchi erover verdelen en als laatste de groenten ertussen verdelen. De gebakken zeetong afwerken met de gebakken paddenstoelen.

Tafel lekker!

gebakken zeetong

 

Tags: Vis - TongVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

Reacties 2

  1. arianne says:
    5 jaar geleden

    Hallo Nicoline,
    Naar mijn mening klopt het recept volledig. waarschijnlijk gaat het fout bij het voorgaren van de groenten. de groenten moeten hier beetgaar zijn.
    De laatste garing krijgen ze in de oven.
    Groetjes Arianne

    Beantwoorden
  2. Nicoline says:
    5 jaar geleden

    Ik vind het een heerlijk idee, maar recept klopt niet! Groenten moeten veel langer in de oven dan 10 a 12 minuten en broccoli en bloemkool worden te gaar.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen