Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper – Tijgergarnalen zijn tropische garnalen. Dat maakt dat ze (veel) groter zijn dan onze Hollandse garnalen. En dat betekent dan weer dat je er heel andere dingen mee kunt doen, zoals grillen op een rooster. Als je ze dan ook nog marineert in olijfolie met knoflook en verse chilipeper, dan weet je niet wat je proeft! Supermakkelijk, en heel snel klaar (de bereidingstijd in het recept is inclusief marineren). Ook dat nog! Je kunt ze op de barbecue grillen, maar in de oven of grillpan kan ook heel goed. Gegrilde tijgergarnalen zijn heerlijk bij een vis-barbecue, maar ook als onderdeel van een etentje zijn ze een prima keuze!
Tijgergarnalen
Tijgergarnalen, ook wel black tigers genoemd, zijn grote garnalen die leven in tropisch water. Black Tiger garnalen hebben een dikke, harde schaal, veel harder dan de meeste andere soorten garnalen. Rauw zijn de garnalen donkergrijs, met de kenmerkende zwarte strepen, vandaar de naam black tiger. Na het verhitten krijgen de garnalen een oranjerode kleur. De smaak van deze garnalen is wat zoetig. Ze hebben een vlezige structuur. Tijgergarnalen worden in Nederland vooral diepgevroren aangeboden. Voor dit recept hebben we heel grote exemplaren gebruikt. Vier per persoon voor een hoofdgerecht is dan genoeg. Voor deze gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper worden de garnalen gegrild in de schaal, wel hebben we de koppen verwijderd.
Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 grote black tiger garnalen, ongepeld, koppen verwijderd
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, gehakt, naar keuze zaad verwijderen
- handvol gehakte peterselie
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper:
Ontdooi de garnalen en verwijder de koppen wanneer nodig. Spoel ze af en dep ze droog. Doe ze in een schaal.
Meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap, de chilipeper, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met wat zout.
Meng de garnalen met de marinade en zet afgedekt voor een uurtje in de koelkast.
Verhit een grillpan, de oven op 225 graden of de barbecue en gril de garnalen in een paar minuten gaar. Draai ze met een tang een keer om, zodat beide kanten gegrild worden. Ze zijn goed als ze een mooie, oranjerode kleur hebben gekregen.
Serveer de gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper direct. Lekker met wat vers stokbrood en een (tomaten)salade!
Tafel lekker !!