Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper – Als je een garnalenliefhebber bent, dan zou je echt dit gerecht eens moeten proeven. Lekker grote garnalen, klaargemaakt op de barbecue. Iedereen die van schaaldieren houdt, wordt blij van dit recept. De gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper zijn makkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig.
Grote, tropische garnalen
Tijgergarnalen zijn tropische garnalen. Dat maakt dat ze (veel) groter zijn dan onze Hollandse garnalen. En dat betekent dan weer dat je er heel andere dingen mee kunt doen, zoals grillen op een rooster. Als je ze dan ook nog marineert in olijfolie met knoflook en verse chilipeper, dan weet je niet wat je proeft! Supermakkelijk, en heel snel klaar (de bereidingstijd in het recept is inclusief marineren). Ook dat nog! Je kunt ze op de barbecue grillen, maar in de oven of grillpan kan ook heel goed. Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper zijn heerlijk bij een visbarbecue, maar ook als onderdeel van een etentje zijn ze een prima keuze! Serveer er bijvoorbeeld een paar op een bordje als voorgerecht.
Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper
De garnalen die je voor dit recept gebruikt zijn tijgergarnalen, ook wel black tigers genoemd. Het zijn grote garnalen die leven in tropisch water. Black Tiger garnalen hebben een dikke, harde schaal, veel harder dan de meeste andere soorten garnalen. Rauw zijn de garnalen donkergrijs, met de kenmerkende zwarte strepen, vandaar de naam black tiger. Na het verhitten krijgen de garnalen een oranjerode kleur. De smaak van de garnalen is wat zoetig. Ze hebben een vlezige structuur. Tijgergarnalen worden in Nederland vooral diepgevroren aangeboden. Voor dit recept van gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper zijn heel grote exemplaren gebruikt. Vier per persoon voor een hoofdgerecht is dan genoeg. Voor dit recept worden de garnalen gegrild in de schaal, wel zijn de koppen verwijderd.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 grote black tiger garnalen, ongepeld, koppen verwijderd
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper, gehakt, naar keuze zaad verwijderen
- een handvol gehakte peterselie
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper:
Ontdooi de garnalen en verwijder de koppen indien nodig. Spoel ze af en dep ze droog. Doe ze in een schaal.
Meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap, de chilipeper, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met wat zout.
Meng de garnalen met de marinade en zet afgedekt voor een uurtje in de koelkast.
Verhit een grillpan, de oven op 225 graden of de barbecue en gril de garnalen in een paar minuten gaar. Draai ze met een tang een keer om, zodat beide kanten gegrild worden. Ze zijn goed als ze een mooie, oranjerode kleur hebben gekregen.
Serveer de gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper direct. Lekker met wat vers stokbrood en een (tomaten)salade!
Tafel lekker !!