Gestoofde scampi van de bbq- Meestal wordt een barbecue gebruikt wordt om te grillen, maar je kan een barbecue ook gebruiken om een stoofpotje op klaar te maken. Het grote voordeel aan het koken in een potje op de barbecue is dat je even rustig kan zitten, terwijl het suddert. Je hoeft dus niet constant de spiesjes in de gaten te houden. Genieten van je barbecue op een andere manier dus. En zeker net zo lekker. Je kan dit gerecht prima als bijgerecht serveren, maar met een salade erbij kan het ook je hoofdgerecht zijn.
Heb je geen barbecue of regent het en je hebt wel ontzettende trek in deze scampi’s, dan kan je ze natuurlijk ook gewoon op het fornuis klaar maken. Vergeet vooral de saus niet en dip deze met een stukje geroosterd brood, focaccia of dit zachte bolletje met tomaat en kruiden. Voor een twist heb ik venkel samen met zongedroogde tomaatjes gebruikt, je likt je vingers erbij af!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Gestoofde scampi van de barbecue
- 500 gr scampi
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 venkel
- 200 gr halfgedroogde tomaten
- Provencaalse kruiden naar smaak
- 2 takjes rozemarijn
- 200 gr tomatenpassata
- kruidenboter
- ½ gele zoete paprika
- ½ oranje zoete paprika
- 5 eetlepels ketchup
- olijfolie
- peper, zout en beetje chilivlokken
Snipper de ui, knoflook en snij de paprika in kleine stukjes. Snij de venkel in fijne reepjes.
Smelt de kruidenboter samen met een scheutje olijfolie en voeg de ui, knoflook, paprika en venkel toe en laat de groenten zacht worden.
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze samen met de tomatenpassata en ketchup toe aan de groenten. Voeg hierna de kruiden toe. Breng hierna op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Voeg eventueel een klein beetje extra water toe. Voeg dan de scampi’s toe. Deze hebben maar heel even nodig. Hou in de gaten totdat de gestoofde scampi zichzelf helemaal opgerold hebben, dan zijn ze perfect gaar.