• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Grote garnalen, verse tomaten, echte feta. Dit is koken met verse ingrediënten.

door Elise de Haan
in Visgerechten
0
2
Griekse garnalen

Griekse garnalen – Als je van spicy houdt en van grote garnalen, dan is dit een gerecht voor jou. De garnalen worden gegaard in een pittige tomatensaus, die je zelf maakt van verse tomaten. Je topt het gerecht af met plakjes feta, je zet het nog even in de oven om goed heet te worden en de feta zacht te laten worden. En dan heb je heerlijke, Griekse garnalen. Serveer de garnalen met gekookte rijst en een Griekse salade en je hebt een maaltijd die je doet terug verlangen naar je vakantie in Griekenland!

Welke garnalen gebruik je voor dit gerecht?

Je kunt het beste rauwe, gepelde en ontdarmde, grote garnalen voor dit gerecht gebruiken. Je herkent rauwe garnalen aan de grijze kleur. Ze zullen oranje kleuren op het moment dat je ze gaat verhitten. Gebruik geen al gekookte garnalen, want dan loop je het risico dat ze taai worden. Er worden in Nederland vooral Vannamei garnalen en black tigers verkocht. Deze zijn prima geschikt om Griekse garnalen mee te bereiden.

Wat je moet weten over feta…

Als Griekse garnalen gaat bereiden, gebruik dan alsjeblieft echte, originele feta. En geen ‘witte kaas’ of ‘salade kaas’ of iets dergelijks. Dit zijn gewoon geen alternatieven voor echte feta. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, in de meeste supermarkten koop je echte feta voor een bedrag dat niet veel scheelt met namaak. Echte feta wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk, en niet van koemelk. Het moet volgens Europese wetgeving uit specifieke regio’s in Griekenland komen en moet worden geproduceerd volgens traditionele methoden om de naam feta te mogen dragen.

Griekse garnalen – tips

Als je saus voor de Griekse garnalen van tevoren bereidt, dan hoef je later alleen nog de garnalen in de saus te garen en het visgerecht even in de oven te zetten. Dat scheelt veel tijd.

Liever iets minder spicy? Halveer de hoeveelheid chilipeper en haal het zaad eruit.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Griekse garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gepelde en ontdarmde grote garnalen, vers of diepvries
  • 750 gram tomaten
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 rode chilipepers, in ringetjes
  • 1,5 eetlepel gedroogde oregano
  • 200 gram feta, in plakjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Griekse garnalen:
Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, de knoflook en de rode chilipeper aan. Niet bruin laten worden, als de uien glazig zijn is het goed. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze mee. Doe dan de tomaten erbij, en bak deze ook even mee. Voeg ook de oregano toe. Laat dit op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan een half uurtje pruttelen tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de garnalen toe aan de saus en verwarm tot ze oranje kleuren.

Schep alles over in een vuurvaste schaal. Als je braadpan ovenbestendig is, kun je de Griekse garnalen daar ook in laten zitten.

Verdeel de plakjes feta over het gerecht. Zet de schaal in 15 minuten in de oven en laat de feta zacht worden.

Serveer direct. Lekker met een Griekse salade, rijst of vers stokbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas - Feta
DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Langoustines met asperges
Visgerechten

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Reacties 2

  1. Anka Jaeschke says:
    3 maanden geleden

    Leuke recepten

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 maanden geleden

      Dankjewel Anka

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

16 − 10 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen