• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
Heilbot met broccoligratin

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto – We kennen ze vast uit de supermarkt de vierkanten blokken vis met een gratineer laag erop. Met het schaaltje en al in de oven en klaar!  Hoe makkelijk en zo veel lekkerder is dit zelf te maken. Geen bergen E-nummers en echte lekkere vis. Eenmaal dit geproefd hoef je die andere nooit weer.

Zwarte heilbot

De zwarte heilbot is familie van de schol, een platvis dus en kan tot wel 3 meter lang worden. De structuur is lekker vlezig en zwarte heilbot is uitermate geschikt om te stomen, bakken of grillen. Heilbot is het hele jaar door verkrijgbaar. Bij het maken van heilbot met broccoligratin is de stevige structuur van deze vis een pre.

Vis is simpel en snel

Leer houden van vis en leer verse vis ook combineren met andere ingrediënten. Er is echt megaveel mogelijk. Je kunt het simpel houden door de vis te kruiden, door de bloem te wentelen en dan te bakken. Helemaal lekker en absoluut niets mis mee, maar ga ook eens een klein stapje verder en maak een mengsel van broccoli en oude kaas waar je de vis mee gratineert. Serveer met wat verse pasta of een risotto. Let er bij het gratineren wel op dat je de vis echt kort bakt anders wordt deze snel droog en dat zou zonde zijn.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 stukjes heilbot van ongeveer 100 gram
  • 100 gram oude kaas
  • 100 gram broccoli
  • scheutje olijfolie
  • zout/peper
  • bloem
  • 200 gram risottorijst
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 venkel grof geraspt
  • 1 glas witte wijn (liefst droge)
  • 700 ml bouillon
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je heilbot met broccoligratin:

Rasp de kaas en hak de broccoli zo fijn mogelijk. Dit gaat het beste in een keukenmachine, maar met een mes kan het ook. Voeg wat peper en een klein beetje olijfolie toe zodat het aan elkaar blijft plakken. Tot zo ver kun je voorbereiden, de rest van de bereiding moet je echt pas op het laatste doen voor het beste resultaat. Verwarm de gril van je oven voor op de hoogste stand. Dep de stukken vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper naar smaak. Doe een paar eetlepels bloem in een bordje en haal hier de vis doorheen zodat deze bedekt is met een dun laagje bloem. Verwarm een scheutje olijfolie en laat dit goed heet worden, bak de vis aan beide zijden ongeveer 2 minuten en haal ze uit de pan. Leg ze op een ovenvaste schaal en verdeel er het broccolimengsel over. Zet nog ongeveer 3 minuten onder de hete grill totdat het begint te verkleuren en de vis goed heet is. Serveer bovenop de heilbot met broccoligratin een heerlijk frisse venkel risotto.

Zo maak je de venkelrisotto:

Smoor de sjalot, ui en venkel kort in de olijfolie en roer er de rijst doorheen. Smoor deze even mee totdat de korrels wat glazig gaan zien. Voeg het glas wijn toe en daarna in gedeeltes de bouillon. Voeg steeds bouillon toe wanneer de vorige is opgenomen blijf tussendoor steeds goed roeren. De rijst heeft 18 minuten nodig om te garen. Verdeel de boter en de Parmezaanse kaas over de rijst en leg de deksel op de pan. Grill ondertussen de vis. Roer de kaas en de boter door de rijst en breng op smaak met citroenrasp en sap.

Schep op een bord en leg er voorzichtig de gegratineerde vis bovenop.

Tafel lekker !!

Tags: risottoVis - HeilbotVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen