• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

door Connie Derks
in Visgerechten
0
0
Heilbot met broccoligratin

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto – We kennen ze vast uit de supermarkt de vierkanten blokken vis met een gratineer laag erop. Met het schaaltje en al in de oven en klaar!  Hoe makkelijk en zo veel lekkerder is dit zelf te maken. Geen bergen E-nummers en echte lekkere vis. Eenmaal dit geproefd hoef je die andere nooit weer.

Zwarte heilbot

De zwarte heilbot is familie van de schol, een platvis dus en kan tot wel 3 meter lang worden. De structuur is lekker vlezig en zwarte heilbot is uitermate geschikt om te stomen, bakken of grillen. Heilbot is het hele jaar door verkrijgbaar. Bij het maken van heilbot met broccoligratin is de stevige structuur van deze vis een pre.

Vis is simpel en snel

Leer houden van vis en leer verse vis ook combineren met andere ingrediënten. Er is echt megaveel mogelijk. Je kunt het simpel houden door de vis te kruiden, door de bloem te wentelen en dan te bakken. Helemaal lekker en absoluut niets mis mee, maar ga ook eens een klein stapje verder en maak een mengsel van broccoli en oude kaas waar je de vis mee gratineert. Serveer met wat verse pasta of een risotto. Let er bij het gratineren wel op dat je de vis echt kort bakt anders wordt deze snel droog en dat zou zonde zijn.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 stukjes heilbot van ongeveer 100 gram
  • 100 gram oude kaas
  • 100 gram broccoli
  • scheutje olijfolie
  • zout/peper
  • bloem
  • 200 gram risottorijst
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 venkel grof geraspt
  • 1 glas witte wijn (liefst droge)
  • 700 ml bouillon
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1 citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je heilbot met broccoligratin:

Rasp de kaas en hak de broccoli zo fijn mogelijk. Dit gaat het beste in een keukenmachine, maar met een mes kan het ook. Voeg wat peper en een klein beetje olijfolie toe zodat het aan elkaar blijft plakken. Tot zo ver kun je voorbereiden, de rest van de bereiding moet je echt pas op het laatste doen voor het beste resultaat. Verwarm de gril van je oven voor op de hoogste stand. Dep de stukken vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper naar smaak. Doe een paar eetlepels bloem in een bordje en haal hier de vis doorheen zodat deze bedekt is met een dun laagje bloem. Verwarm een scheutje olijfolie en laat dit goed heet worden, bak de vis aan beide zijden ongeveer 2 minuten en haal ze uit de pan. Leg ze op een ovenvaste schaal en verdeel er het broccolimengsel over. Zet nog ongeveer 3 minuten onder de hete grill totdat het begint te verkleuren en de vis goed heet is. Serveer bovenop de heilbot met broccoligratin een heerlijk frisse venkel risotto.

Zo maak je de venkelrisotto:

Smoor de sjalot, ui en venkel kort in de olijfolie en roer er de rijst doorheen. Smoor deze even mee totdat de korrels wat glazig gaan zien. Voeg het glas wijn toe en daarna in gedeeltes de bouillon. Voeg steeds bouillon toe wanneer de vorige is opgenomen blijf tussendoor steeds goed roeren. De rijst heeft 18 minuten nodig om te garen. Verdeel de boter en de Parmezaanse kaas over de rijst en leg de deksel op de pan. Grill ondertussen de vis. Roer de kaas en de boter door de rijst en breng op smaak met citroenrasp en sap.

Schep op een bord en leg er voorzichtig de gegratineerde vis bovenop.

Tafel lekker !!

Tags: risottoVis - HeilbotVis - Verse visVis - Verse Vis - Platvis
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Langoustines met asperges
Visgerechten

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Griekse garnalen
Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twee × twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen