Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hele dorade uit de oven

Makkelijk echt heel lekker. Dat is hele dorade uit de oven. Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Een ideaal gerecht voor een diner met vrienden.

0 582

Hele dorade uit de oven – Dorade is familie van de zeebrasem en wordt vaak in zijn geheel klaargemaakt en geserveerd. Dit ziet er heel indrukwekkend en moeilijk uit, maar niets is minder waar. Een hele dorade uit de oven klaarmaken is super makkelijk en smaakt fantastisch. De dorade heeft een wat volle en vettige smaak en is vrij eenvoudig op je bord zelf te fileren.

Als je gasten krijgt of wat uitgebreider wilt koken is dorade uit de oven een goed idee. Je hebt vrij weinig voorbereidingstijd, de dorade hoeft niet lang in de oven en je maakt er zeker indruk mee. Zorg dat je bij de visboer vraagt om hele dorades waarbij de ingewanden zijn verwijderd en het vel is ontschubt. De dorades moeten ongeveer dezelfde grootte hebben en je moet ze na aankoop redelijk snel klaarmaken. Wil je de dorades nou toch een paar dagen langer bewaren, vraag dan aan de visboer of ze de dorades willen vacumeren. Zo hebben bacteriën minder kans om te groeien.

Hele dorade uit de oven

Visgerecht voor 2 dorades:

  • 2 hele dorades
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • ½ theelepel chilivlokken
  • Zout naar smaak

Zo maak je hele dorade uit de oven:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Dep de dorade droog met keukenpapier en snijd de dorades aan de bovenzijde met een mes een paar keer in. Let op dat je dit heel zachtjes doet.

Knijp 1 teentje knoflook uit en doe in de olijfolie. Breng de olijfolie met de chilivlokken en zout op smaak.

Leg de dorades in een ovenschaal en smeer goed in met de marinade. Zorg dat de marinade goed in de inkepingen zit en smeer ook een beetje marinade in de buikholte.

Snijd de citroen en het andere teentje knoflook in plakjes. Vul de buik van de dorades met de citroenplakjes en de knoflook plakjes. Bewaar een paar plakjes om bij de dorade te serveren.

Gaar de dorade in 20 – 30 minuten in de oven. Afhankelijk van de grootte van de dorades. Vraag aan je visboer wat zij adviseren op basis van het gewicht van de dorade.

Serveer de hele dorade uit de oven met de overgebleven plakjes citroen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer