• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje

Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje – Kabeljauw wordt in onze Noordzee gevangen. Toch wordt maar al te vaak voor geïmporteerde varianten gekozen. Vooral vanwege de lagere prijs kiezen we liever voor Tilapia of Pangasius. Weet jij waar die vandaan komen? Weet jij wat de impact op het milieu is als je voor deze vissoorten kiest? Uiteindelijk betalen we meestal met z’n allen de prijs van deze keuzes. Maar dat is nog niet alles. Want de reden dat wij voor kabeljauw kiezen zit ‘m niet zozeer in prijs of in milieu problematieken, maar vooral in de smaak.

Wij kiezen graag voor kabeljauw vanwege het mooie witte en vooral stevige visvlees.

Vooral in een stoofpot raden we je kabeljauw aan. De structuur van de vis blijft beter en daarmee zetten je echt een topgerecht op tafel. Probeer het eens met deze kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje

Doe niet zo moeilijk!

Vis schrikt veel mensen af. Want wat kun je eigenlijk maken met vis? Het beeld van een hele vis, waar de kop nog aan zit, vinden we bijna massaal afschrikwekkend. Maar tegenwoordig koop je overal visfilet. De visboer fileert en ontschubt de vis al voor je. Jij krijgt een clean stukje vis en daarmee wordt het bereiden ervan ook een hele eenvoudige klus. Er is niets moeilijks aan deze kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje. En toch kun je deze uitstekend op tafel zetten voor een wat luxer diner.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g kabeljauwfilets (in blokjes gesneden)
  • 1 rode puntpaprika (in blokjes)
  • 1 gele puntpaprika (in blokjes)
  • ½ pikant pepertje (in fijne ringen)
  • 250 gram broccoli (in roosjes)
  • 250 gram romanesco (in roosjes)
  • 250 gram krielaardappels
  • 1 ui (fijn gesneden)
  • 1 el maïzena
  • 350 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 klontje boter
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • 2 lente-uien

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje:

Stoom of kook de broccoli en romanesco beetgaar. Het is echt aan te raden als deze fantastische groenten nog een bite hebben.

Spoel de krielaardappeltjes en kook of stoom deze ook beetgaar.

Smelt een klontje boter in een royale pan en stoof de ui, paprika en peper even aan. Voeg de kerriepoeder toe en laat even meestoven. Halveer de krielaardappels en voeg toe samen met de broccoli en de romanesco.

Blus af met de kippenbouillon. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten op een zacht vuur stoven.

Meng de maïzena met een beetje water. Voeg het papje toe aan de stoofpot en laat even indikken tot een dikte die jij lekker vindt. Doe er dan de vis bij en laat zachtjes sudderen (tegen de kook aan) tot de vis gaar is.

Verdeel de vis over kommen en garneer met de fijngesneden lente-uien en eventueel wat verse dille.

Serveer de kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Stoofschotel met visVis - Verse vis
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing
Visgerechten

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen