Kabeljauw uit de oven met tapenade en kruimige korst – Een lekker stuk kabeljauw, daar hoef je eigenlijk maar heel weinig mee te doen. Het visvlees van deze vis is uit zichzelf al heel smaakvol, maar heeft ook zijn stevigheid als bijkomend voordeel. Dit stevige visvlees maakt dat je er wat makkelijker mee kunt werken. In dit recept krijgt de kabeljauw een heerlijk krokant en smaakvol korstje mee. Serveer deze kabeljauwgratin met pasta, een verse salade en natuurlijk een wit wijntje.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Kabeljauw uit de oven met tapenade en kruimige korst
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 (redelijk dikke) stukken kabeljauw van zo’n 150 gram per stuk
- 2 sneetjes geroosterd brood
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 blikje ansjovisfilet (met kappertjes op olie, 50 gram)
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1/2 tl oregano
- 1 tl paprika-chili kruiden
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 1 citroen
- balsamicoazijn
- olie
- peper en zeezout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kabeljauw uit de oven met tapenade:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maal het geroosterde brood grof in de keukenmachine. Voeg 2 teentjes knoflook en 1 el olie uit het blikje van de ansjovis toe en maal nog 2 a 3 keer.
Doe het broodkruim in een schaaltje. Doe het halve blikje ansjovis met kappertjes en alle olie uit het blikje in de keukenmachine, schep de zongedroogde tomaten, 2 teentjes knoflook, tijm, rozemarijn en oregano en de helft van de Parmezaanse kaas erbij. Voeg het sap van een halve citroen en een scheut balsamicoazijn toe. Maal dit een paar keer tot het ongeveer zo dik is als tapenade.
Doe een flinke scheut olie in een ovenschaal. Strooi de paprika chili kruiden erin en wat peper en zeezout. Meng dit en wentel de vis hierin.
Verdeel het tapenademengsel over de vis in een dikke laag. Strooi het broodkruim en de overgebleven kaas erover en sprenkel er nog een beetje olie over. Zet het geheel ongeveer 20 minuten (ligt een beetje aan de dikte van de vis) op een wat hogere plaats in de oven tot de vis gaar is en het korstje geroosterd is.
Tafel lekker !!