• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Vraag de visboer om een voordeliger restje kabeljauw

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
kabeljauwballetjes

Kabeljauwballetjes – Wij kiezen graag een keertje voor vis in plaats van vlees. Toch blijkt dat nog wel een dingetje om ons heen. Vis bereiden vinden we gemiddeld niet zo makkelijk als het bereiden van vlees.

Kabeljauw of….

Menigeen laat zich verleiden door de aankoop van pangasius of tilapia. Dit is goedkoper en daarmee is die keuze vaak (te) snel gemaakt. Maar kabeljauw is echt veel fijner om mee te werken. Het stevige, helderwitte visvlees leent zich voor talloze gerechten.

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten.

Kabeljauwballetjes

kabeljauwballetjesJa, je leest het goed. Een visje wordt vaak even snel gebakken of verwerkt in een snelle curry. Maar net als dat je balletjes kunt draaien van gehakt kun je ook balletjes draaien van vis. In onderstaand recept maken we kabeljauwballetjes. Vraag je visboer gewoon om kabeljauwfilet, dat hoeven niet eens mooie stukken te zijn! Je gaat van dit visvlees tenslotte toch balletjes vormen.

Met volop aardappelen en verse groenten

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten. Wil je ze tijdens het diner serveren dan moet het natuurlijk wat meer zijn dan alleen de kabeljauwballetjes. We maken dan ook een compleet en gebalanceerd gerecht met volop aardappelen en verse groenten. We verwerken verse prei, gekleurde wortels, bleekselderij en venkel. De room in de saus is echt geen doodzonde!

Met een heerlijke lichtgebonden saus

Dit gerecht is niets zonder de heerlijke saus. In de saus komen de smaken van de groenten en de vis terug. Tezamen maakt dit een heerlijke saus die het gerecht complimenteert. Dit is smullen met een hoofdletter S.

Kabeljauwballetjes van tevoren maken

Maak dit gerecht zeker een uur of drie van tevoren. Je hoeft dan op het moment zelf het alleen maar langzaam op te warmen en doordat je er meer tijd voor neemt komen de smaken ook goed tot hun recht.

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Gevorderde
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kabeljauwfilet
  • 150 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 theelepel lemon peper ( euroma )
  • 1 theelepel ceviche kruiden ( euroma )
  • 1 ui
  • 1/2 venkelknol
  • 9 wortels in verschillende kleuren
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 2 preien
  • 300 ml. room
  • maïzena
  • 12 kleine vastkokende aardappels

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kabeljauwballetjes:

Schil de aardappels en kook of stoom de aardappels gaar.

Mix de rauwe kabeljauw fijn ( zoals gehakt ) en meng het met paneermeel, eieren, lemon peper en ceviche kruiden. Kneed dit tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat zout en cayennepeper toe. Rol er met vochtige handen balletjes van en zet nog even in de koelkast.

Snij de bleekselderij, wortels, prei, venkel en ui in smalle reepjes (julienne).

Verhit een klontje boter in een pan en stoof hierin de bleekselderij, ui, venkel en wortel even aan. Voeg na ca. 5 minuten ook de prei toe en laat nog een minuut of 2 stoven.

Giet de visbouillon en de room bij de groenten en laat ca. 5 minuten pruttelen. Zet het vuur heel laag.

Voeg er in kleine beetjes wat maïzena aan toe tot je een licht gebonden saus krijgt.

Leg de kabeljauwballetjes voorzichtig in de saus en laat ze ca. 20 minuten zachtjes garen op laag vuur. Check of de balletjes volledig gaar zijn.

Doe de aardappels erbij en zet het nu gerust een uur of drie opzij. Daarmee krijgen de smaken mooi de kans om zich te ontwikkelen.

Op het moment van serveren verwarm je de stoofschotel 15 minuten op laag vuur. Werk af met wat selderij blaadjes voor je het serveert.

Tafel lekker!

Tags: Vis - KabeljauwVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus
Visgerechten

Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Hoofdgerecht

Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm

Omelet met spinazie
Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

Oosterschelde kreeft
Kookschool

Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen