• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Vraag de visboer om een voordeliger restje kabeljauw

door Arianne Parent
in Visgerechten
0
0
kabeljauwballetjes

Kabeljauwballetjes – Wij kiezen graag een keertje voor vis in plaats van vlees. Toch blijkt dat nog wel een dingetje om ons heen. Vis bereiden vinden we gemiddeld niet zo makkelijk als het bereiden van vlees.

Kabeljauw of….

Velen laat zich verleiden door de aankoop van pangasius of tilapia. Dit is goedkoper en daarmee is die keuze vaak (te) snel gemaakt. Maar kabeljauw is echt veel fijner om mee te werken. Het stevige, helderwitte visvlees leent zich voor talloze gerechten.

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten.

Kabeljauwballetjes

kabeljauwballetjesJa, je leest het goed. Een visje wordt vaak even snel gebakken of verwerkt in een snelle curry. Maar net als dat je balletjes kunt draaien van gehakt kun je ook balletjes draaien van vis. In onderstaand recept maken we kabeljauwballetjes. Vraag je visboer gewoon om kabeljauwfilet. Dat hoeven niet eens mooie stukken te zijn! Je gaat van dit visvlees tenslotte toch balletjes vormen.

Met volop aardappelen en verse groenten

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten. Wil je ze tijdens het diner serveren dan moet het natuurlijk wat meer zijn dan alleen de kabeljauwballetjes. We maken dan ook een compleet en gebalanceerd gerecht met volop aardappelen en verse groenten. We verwerken verse prei, gekleurde wortels, bleekselderij en venkel. De room in de saus is echt geen doodzonde!

Met een heerlijke lichtgebonden saus

Dit gerecht is niets zonder de heerlijke saus. In de saus komen de smaken van de groenten en de vis terug. Samen maakt dit een heerlijke saus die het gerecht complimenteert. Dit is smullen met een hoofdletter S.

Kabeljauwballetjes van tevoren maken

Maak dit gerecht zeker een uur of drie van tevoren. Je hoeft dan op het moment zelf het alleen maar langzaam op te warmen en doordat je er meer tijd voor neemt komen de smaken ook goed tot hun recht.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Gevorderde
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kabeljauwfilet
  • 150 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 theelepel lemon peper ( euroma )
  • 1 theelepel ceviche kruiden ( euroma )
  • 1 ui
  • 1/2 venkelknol
  • 9 wortels in verschillende kleuren
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 2 preien
  • 300 ml. room
  • maïzena
  • 12 kleine vastkokende aardappels

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kabeljauwballetjes:

Schil de aardappels en kook of stoom de aardappels gaar.

Mix de rauwe kabeljauw fijn (zoals gehakt) en meng het met paneermeel, eieren, lemon peper en ceviche kruiden. Kneed dit tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat zout en cayennepeper toe. Rol er met vochtige handen balletjes van en zet nog even in de koelkast.

Snij de bleekselderij, wortels, prei, venkel en ui in smalle reepjes (julienne).

Verhit een klontje boter in een pan en stoof hierin de bleekselderij, ui, venkel en wortel even aan. Voeg na ca. 5 minuten ook de prei toe en laat nog een minuut of 2 stoven.

Giet de visbouillon en de room bij de groenten en laat ca. 5 minuten pruttelen. Zet het vuur heel laag.

Voeg er in kleine beetjes wat maïzena aan toe tot je een licht gebonden saus krijgt.

Leg de kabeljauwballetjes voorzichtig in de saus en laat ze ca. 20 minuten zachtjes garen op laag vuur. Controleer of de balletjes volledig gaar zijn.

Doe de aardappels erbij en zet het nu gerust een uur of drie opzij. Daarmee krijgen de smaken mooi de kans om zich te ontwikkelen.

Op het moment van serveren verwarm je de stoofschotel 15 minuten op laag vuur. Werk af met wat selderij blaadjes voor je het serveert.

Tafel lekker !!

DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Luikse salade; maar dan met haring
Salade

Luikse salade; maar dan met haring

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen