Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat

Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën. De kabeljauwstaart is een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw.

0 977

Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën. De kabeljauwstaart is een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw. Je kunt natuurlijk kiezen voor weer zo’n standaard barbecuepakket van 5 euro, maar als je echt wil genieten of als je voor je gasten de perfecte gastheer of gastvrouw wil zijn kies je voor goed vlees, maar ook voor goede vis. De kabeljauwstaart is uitermate geschikt voor een mooie bereiding op de barbecue. Let op: Over het algemeen maak je vis in papillot (in aluminiumfolie) op de barbecue. Voor onderstaande bereiding is een barbecue met deksel nodig. Deze doet dan in feite dienst als oven. Het resultaat is smeuïg en zacht en de groenten krijgen in dit gerecht een zeer intense smaak.

Kabeljauwstaart met paprika en tomaat

Uit de oven of van de barbecue

Visgerecht voor 4 personen

  • Kabeljauwstaart
  • 4 tomaten ( in 8 partjes)
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • peper en zout
  • wat takjes tijm

Neem een grote ovenschaal. Halveer de paprika’s, verwijder pitten en zaadlijsten en snijd de paprika’s vervolgens in reepjes. Verdeel de paprika, tomaat en gesnipperde knoflook over de bodem van een ovenschaal. Besprenkel royaal met een goede olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Zet het geheel in een oven of in een barbecue met gesloten deksel. Laat 20 minuten zachtjes sudderen op een temperatuur van 180 graden. Schep de groenten tussentijds twee keer om.

Na 20 minuten leg je de kabeljauwstaart op de groenten in de ovenschaal. Besprenkel nogmaals met olijfolie en bestrooi ook de vis met zout, peper en wat takjes verse tijm. Zet terug in de oven of barbecue en laat 20 minuten sudderen. Draai de vis dan om en laat staan tot deze volledig gaar is. Dit kun je controleren door op de graat even met een saté stokje te prikken. Als je geen weerstand meer voelt is deze gaar.

Garneer met wat verse kruiden en serveer met rijst of brood.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer