• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen in gele curry

door Elise de Haan
in Visgerechten
Mosselen in gele curry
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Mosselen in gele curry – Wie houdt er niet van mosselen? Mosselen zijn heerlijk, gezond en je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Altijd handig als je veel mensen te eten hebt.

Mosselen worden traditioneel vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Dit wordt dan op smaak gebracht met kruiden en groenten, en dan vervolgens gegeten met friet of stokbrood.  Maar mosselen zijn veel veelzijdiger! Mosselen zijn ook heel goed te combineren met de Aziatische keuken. Een heel andere manier om mosselen klaar te maken is ze te verwerken in een curry. Als je van pittig houdt, dan zijn deze mosselen in gele curry zeker een aanrader. Je kookt de mosselen in de schelp, in de curry. Als je er rijst, naan of ander plat brood bij serveert, eet je daar de curry saus mee.

Als je niet van heel pittig houdt, laat dan de peper weg, of verminder de hoeveelheid, en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.

Mosselen in gele curry

Visgerecht voor 4 personen

  • 2 kg niet te grote mosselen, in de schelp
  • 1 struik paksoi, in repen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 3 cm gember, geschild en gehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 3 el gele currypasta
  • 2 el limoensap
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • Neutrale olie, om in te bakken

Optioneel: wat verse korianderblaadjes om te garneren, zout

Zo maak je mosselen in gele curry:

Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.

Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.

Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat deze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.

Serveer de mosselen in gele curry direct met rijst of naanbrood.

Tafel lekker !!

Mosselen in gele curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kg niet te grote mosselen, in de schelp
  • 1 struik paksoi, in repen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 3 cm gember, geschild en gehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 3 el gele currypasta
  • 2 el limoensap
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • Neutrale olie, om in te bakken
  • wat verse korianderblaadjes om te garneren ( optioneel )
  • zout ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen in gele curry:

Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.

Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.

Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat deze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.

Serveer de mosselen in gele curry direct met rijst of naanbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Mosselen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stoemp
Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Bouillabaisse
Soep

Bouillabaisse zelf maken; proef de sfeer van Zuid-Frankrijk op je bord

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen met blond bier en gerookt spek
Visgerechten

Mosselen met blond bier en gerookt spek

Mosselen koken Romig mosselbordje
Voorgerecht

Mosselen koken; Van basisrecept naar een topper op tafel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen