Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mosselen in gele curry ( Hot or not )

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Mosselen in een gele curry koken moet je zeker ook eens proberen. Maak het zo pittig als je zelf wilt.

0 486

Mosselen in gele curry – Wie houdt er niet van mosselen? Mosselen zijn heerlijk, gezond en je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Altijd handig als je veel mensen te eten hebt.

Mosselen worden traditioneel vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Dit wordt dan op smaak gebracht met kruiden en groenten, en dan vervolgens gegeten met friet of stokbrood.  Maar mosselen zijn veel veelzijdiger! Mosselen zijn ook heel goed te combineren met de Aziatische keuken. Een heel andere manier om mosselen klaar te maken is ze te verwerken in een curry. Als je van pittig houdt, dan zijn deze mosselen in gele curry zeker een aanrader. Je kookt de mosselen in de schelp, in de curry. Als je er rijst, naan of ander plat brood bij serveert, eet je daar de curry saus mee.

Als je niet van heel pittig houdt, laat dan de peper weg, of verminder de hoeveelheid, en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.


Mosselen in gele curry

Visgerecht voor 4 personen

  • 2 kg niet te grote mosselen, in de schelp ( mosselen online bestellen )
  • 1 struik paksoi, in repen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode peper, gehakt
  • 3 cm gember, geschild en gehakt
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 3 el gele currypasta
  • 2 el limoensap
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • Neutrale olie, om in te bakken

Optioneel: wat verse korianderblaadjes om te garneren, zout

Zo maak je mosselen in gele curry:

Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.

Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.

Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat deze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.

Serveer de mosselen in gele curry direct.

Lekker met rijst of naan!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer