Mosselen in gele curry – Wie houdt er niet van mosselen? Mosselen zijn heerlijk, gezond en je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Altijd handig als je veel mensen te eten hebt. Je vindt in dit artikel een recept om mosselen klaar te maken op een andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent. Het recept is echter net zo makkelijk te maken en ze staan net zo snel op tafel. Breng dus een bezoekje aan de visboer en serveer vanavond eens mosselen in gele curry!
Serveer mosselen eens in een gele curry
Mosselen worden volgens traditioneel recept vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Dit wordt dan op smaak gebracht met kruiden en groenten, en dan vervolgens gegeten met friet of stokbrood. Erg lekker natuurlijk, maar mosselen zijn veel veelzijdiger dan alleen de klassieke manieren om ze klaar te maken! Mosselen zijn ook heel makkelijk te combineren met de Aziatische keuken. Een wat pittiger, oosters smaakje past heel goed bij de schelpdieren. Een heel andere manier om mosselen klaar te maken is ze te verwerken in een curry. Als je van pittig houdt, dan zijn de mosselen in gele curry zeker een aanrader. Je kookt de mosselen in de schelp, in de curry. Als je er rijst, naan of ander plat brood bij serveert, eet je daar de curry saus mee.
Zeeuwse mosselen met een oosters tintje
Dat recept voor die mosselen in gele curry mag dan wel oosters zijn, je koopt natuurlijk wel Zeeuwse mosselen als je dit gerecht klaar gaat maken. Waarom zou je dat doen? Gewoon, omdat in Zeeland al eeuwen lang de beste mosselen worden gekweekt. Zo ben je er altijd zeker van dat je de lekkerste mosselen, van een uitstekende kwaliteit koopt.
Wat je moet weten over currypasta
In de mosselen in gele curry wordt currypasta verwerkt. Een makkelijke manier van curry klaarmaken doe je met een currypasta. Je kunt ze in elke supermarkt in potjes en zakjes kopen. Helaas zitten die potjes dan wel vol conserveringsmiddelen en zit in veel gevallen veel te veel zout in. Wat je misschien niet weet, is dat het heel makkelijk is om zelf verse currypasta te maken. Het is niet moeilijk, het kost je niet veel tijd en je kunt zelf de smaak van de currypasta bepalen door het recept aan te passen. Een ander voordeel van zelf maken is dat er geen conserveringsmiddelen aan te pas komen. Nu denk je waarschijnlijk: ‘maar dat maakt die currypasta ook heel kort houdbaar!’ Verse currypasta is inderdaad korter houdbaar, maar je kunt het prima invriezen. En als je dat in porties doet, ben je meteen klaar voor de volgende keer dat je mosselen in gele curry maakt.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen in gele curry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo niet te grote mosselen, in de schelp
- 1 struik paksoi, in repen gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, gehakt
- 3 cm gember, geschild en gehakt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- 3 eetlepels gele currypasta
- 2 eetlepels limoensap
- 400 ml dikke kokosmelk
- neutrale olie, om in te bakken
- wat verse korianderblaadjes om te garneren (optioneel)
- zout (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen in gele curry:
Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak die even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.
Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.
Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat ze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.
Serveer de mosselen in gele curry direct met rijst of naanbrood.
Tafel lekker !!