Mosselen in gele curry – Wie houdt er niet van mosselen? Mosselen zijn heerlijk, gezond en je kunt er lekker mee variëren. Daarnaast zijn ze snel en makkelijk klaar te maken. Altijd handig als je veel mensen te eten hebt.
Mosselen worden traditioneel vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. Dit wordt dan op smaak gebracht met kruiden en groenten, en dan vervolgens gegeten met friet of stokbrood. Maar mosselen zijn veel veelzijdiger! Mosselen zijn ook heel goed te combineren met de Aziatische keuken. Een heel andere manier om mosselen klaar te maken is ze te verwerken in een curry. Als je van pittig houdt, dan zijn deze mosselen in gele curry zeker een aanrader. Je kookt de mosselen in de schelp, in de curry. Als je er rijst, naan of ander plat brood bij serveert, eet je daar de curry saus mee.
Als je niet van heel pittig houdt, laat dan de peper weg, of verminder de hoeveelheid, en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen in gele curry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kg niet te grote mosselen, in de schelp
- 1 struik paksoi, in repen gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, gehakt
- 3 cm gember, geschild en gehakt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 middelgrote winterpeen, in blokjes
- 1 rode puntpaprika, in reepjes
- 3 el gele currypasta
- 2 el limoensap
- 400 ml dikke kokosmelk
- Neutrale olie, om in te bakken
- wat verse korianderblaadjes om te garneren ( optioneel )
- zout ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen in gele curry:
Spoel de mosselen af in koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de knoflook, gember, citroengras en rode peper even aan. Voeg dan de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de rest van de groente er bij, en blus af met de kokosmelk.
Breng het geheel weer aan de kook, laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met het limoensap en eventueel een klein beetje zout.
Voeg dan de mosselen toe aan de saus, en laat deze meekoken tot alle schelpen open zijn. Dit duurt ongeveer 5 à 6 minuten.
Serveer de mosselen in gele curry direct met rijst of naanbrood.
Tafel lekker !!