Mosselen in wijn en knoflook – Kun je je de heerlijke geuren voorstellen die je neus binnendringen zodra een dampende schaal met sappige mosselen in wijn en knoflook voor je staat? Als je van vis en schaal- en schelpdieren houdt, dan word je ongetwijfeld blij van dit scenario. Deze wat klassieke manier van mosselen bereiden is niet moeilijk en kost je weinig tijd. Je zet in korte tijd een heerlijke, feestelijke maaltijd op tafel, waarmee je zeker punten scoort.
Natuurlijk kies je voor Zeeuwse mosselen
Mosselen in wijn en knoflook, die maak je natuurlijk wel met onze eigen Zeeuwse mosselen. Dit lokale Nederlandse product wordt al eeuwen lang op een duurzame manier geteeld en geoogst. Zeeuwse mosselen zijn een duurzaam kwaliteitsproduct, en hebben een unieke smaak die wordt beïnvloed door de wateren waarin ze gedijen. De combinatie van het zoute water uit de Noordzee en het zoete water uit de rivieren zorgt voor een perfecte balans van mineralen en voedingsstoffen. Dit geeft de mosselen hun kenmerkende zilte smaak die zo geliefd is bij fijnproevers over de hele wereld. Zeeuwse mosselen koop je bij de visboer, op de markt of in de supermarkt.
Mosselen in wijn en knoflook – tips
De wijn waarin je de mosselen gaat kopen hoeft geen heel dure fles te zijn. Kies gewoon een betaalbare soort die je ook lekker vindt om te drinken. Het kleine restant kun je opdrinken. Maar het is ook lekker om een extra fles te hebben, zodat de wijn die je bij de maaltijd serveert ook past bij het gerecht.
Het is heerlijk om een vers stokbrood bij de mosselen in wijn en knoflook te serveren. Je houdt tenslotte een redelijke hoeveelheid vocht over waarin je de mosselen hebt gekookt. En die saus is heerlijk om op te deppen met dat stokbrood. Overigens zijn frietjes ook heerlijk om bij de mosselen te serveren.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen in wijn en knoflook
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo mosselen
- 30 gram boter
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 500 ml witte wijn
- 250 ml visbouillon
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
- zwarte peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen in wijn en knoflook:
Spoel de mosselen in een vergiet onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken. Controleer ze op kapotte schelpen en exemplaren die open staat en na een flinke tik op het aanrecht nog steeds niet sluiten. Gooi deze weg.
Smelt de boter in een grote pan op een niet te hoog vuur en bak hierin de ui en de knoflook al roerend 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Schenk de wijn en de bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de mosselen toe en kook ze 5 minuten of tot de schelpen open gaan. Gooi na 5 minuten koken ongeopende mosselen weg. Schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan en leg ze op een schaal. Breng de saus op smaak met zwarte peper, schenk hem over de mosselen en bestrooi het geheel met de peterselie.
Serveer de mosselen in wijn en knoflook direct. Lekker met vers stokbrood, maar ook patat is een prima combinatie.
Tafel lekker !!