Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mosselen met appel en kerrie

Combineer mooie ingrediënten van het seizoen. Mosselen met appel en kerrie is een mooi voorbeeld. Appels en mosselen zijn er als de R in de maand zit.

2 2.004

Mosselen met appel en kerrie – Mosselen zijn heerlijk als je ze kookt met wat witte wijn. Maar kijk ook eens verder. Durf te experimenteren met smaken! Onderstaand recept heb ik al jaren in mijn receptenboekje staan en we eten dit gerechtje nog altijd met veel plezier. Het leuke van dit gerecht is ook de combinatie van mosselen en appels. Beide zijn er volop als de R in de maand is. Je eet met dit gerechtje dus echt van het seizoen. Om het een beetje te visualiseren: Je haalt appels en verse kruiden op de markt, mosselen bij de visspecialist en je laat je door de slijter adviseren voor een mooie bijpassende wijn. Ook op Lekker Tafelen vind je een wijntip voor de mosselen! Afijn, van zo’n ochtendje shoppen worden wij altijd blij. Jij ook? Succes bij de eerstvolgende markt! Zeker weten dat je die avond lekker eet.

Opvallend! Nederlandse visboer verkoopt geen mosselen meer

We kijken regelmatig even bij de visboer op de markt. Heerlijk om te staren naar een volle vitrine met verse vis. Die volle vitrine wordt helaas steeds minder vol. Van de 100 mensen die aan de kraam staan komen er 80 voor kibbeling of lekkerbekken. Niet zo gek dat de verse vis vitrine steeds leger wordt. Maar ook de Zeeuwse mosselen zie je er nauwelijks meer. We hopen dan ook dat jullie allemaal met onderstaand recept in de hand deze week gaan vragen om mosselen bij de viskraam op de markt. Deal?

Mosselen met appel en kerrie

Hoofdgerecht voor 2 personen

 • 2 kg mossels
 • 1 tak selderij
 • 1 ui
 • 1 takje tijm
 • 1 laurierblad
 • 1 eetlepel boter
 • 3 grote koffielepels kerriepoeder
 • 2 dl room
 • 2 dl witte wijn
 • Peper en een beetje zout
 • 1 mooie vaste appel

Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise) Schil en snipper de ui. Snijd de selderij fijn. Verhit wat boter in een pan en laat hierin de selderij, ui, appel, tijm en kerrie zachtjes aanstoven. Blus dan af met de witte wijn en de room. Breng op smaak met peper een klein beetje zout. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Schud de mosselen met appel en kerrie af en toe even goed op en laat de mosselen nog ca. 10 minuten garen.

Tafel lekker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Arianne zegt

  Hallo Rik,
  Sorry dat is een schrijffoutje ( pas ik zovlug mogelijk aan), moet uiteraard de verse mossels aan toevoegen zijn. Ivm. de kerriepoeder ik gebruik de zachte soort, en dat is echt de juiste hoeveelheid. ik zou zeggen echt proberen, je gaat versteld staan.
  De mossels met bier en spek zijn ook heerlijk !!

 2. Rik zegt

  Hoi Ariane
  Je recept ziet er “gewaagd” en interessant uit. De enige vraagtekens die ik zet is de hoeveelheid kerriepoeder en die gekookte mossel nog 10 minuten laten doorgaren…..

  En tja… die mossel ligt tegenwoordig vaker in de supermarkt en dan zie je ze ook nog in dezelfde doosjes als bij die visboer…
  Ik ben met je eens dat de goede visboer de aandacht verdiend…

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer