Mosselen met appel en kerrie – Mosselen zijn heerlijk als je ze kookt met wat witte wijn. Maar kijk ook eens verder. Durf te experimenteren met smaken! Het leuke van dit gerecht is de combinatie van mosselen en appels. Beide zijn er volop als de R in de maand is. Je eet met dit gerechtje dus echt van het seizoen. Om het een beetje te visualiseren: Je haalt appels en verse kruiden op de markt, mosselen bij de visspecialist en je laat je door de slijter adviseren voor een mooie bijpassende wijn. Afijn, van zo’n ochtendje shoppen worden wij altijd blij. Jij ook? Succes bij de eerstvolgende markt! Zeker weten dat je die avond lekker eet.
Opvallend! Nederlandse visboer verkoopt geen mosselen meer
We kijken regelmatig even bij de visboer op de markt. Heerlijk om te staren naar een volle vitrine met verse vis. Die volle vitrine wordt helaas steeds minder vol. Van de 100 mensen die aan de kraam staan komen er 80 voor kibbeling of lekkerbekken. Niet zo gek dat de verse vis vitrine steeds leger wordt. Maar ook de Zeeuwse mosselen zie je er nauwelijks meer. We hopen dan ook dat jullie allemaal met onderstaand recept in de hand deze week gaan vragen om mosselen bij de viskraam op de markt. Deal?
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen met appel en kerrie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kg mosselen
- 1 tak selderij
- 1 ui
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel boter
- 3 grote koffielepels kerriepoeder
- 2 dl room
- 2 dl witte wijn
- Peper en een beetje zout
- 1 mooie vaste appel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen met appel en kerrie:
Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise) Schil en snipper de ui. Snijd de selderij fijn. Verhit wat boter in een pan en laat hierin de selderij, ui, appel, tijm en kerrie zachtjes aanstoven. Blus dan af met de witte wijn en de room. Breng op smaak met peper een klein beetje zout. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Schud de mosselen met appel en kerrie af en toe even goed op en laat de mosselen nog ca. 10 minuten garen.
Tafel lekker !!