- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Mosselen met appel en kerrie

Mosselen met appel en kerrie – Mosselen zijn heerlijk als je ze kookt met wat witte wijn. Maar kijk ook eens verder. Durf te experimenteren met smaken! Onderstaand recept heb ik al jaren in mijn receptenboekje staan en we eten dit gerechtje nog altijd met veel plezier. Het leuke van dit gerecht is ook de combinatie van mosselen en appels. Beide zijn er volop als de R in de maand is. Je eet met dit gerechtje dus echt van het seizoen. Om het een beetje te visualiseren: Je haalt appels en verse kruiden op de markt, mosselen bij de visspecialist[1] en je laat je door de slijter adviseren voor een mooie bijpassende wijn. Ook op Lekker Tafelen vind je een wijntip[2] voor de mosselen! Afijn, van zo’n ochtendje shoppen worden wij altijd blij. Jij ook? Succes bij de eerstvolgende markt! Zeker weten dat je die avond lekker eet.

Opvallend! Nederlandse visboer verkoopt geen mosselen meer

We kijken regelmatig even bij de visboer op de markt. Heerlijk om te staren naar een volle vitrine met verse vis. Die volle vitrine wordt helaas steeds minder vol. Van de 100 mensen die aan de kraam staan komen er 80 voor kibbeling of lekkerbekken. Niet zo gek dat de verse vis vitrine steeds leger wordt. Maar ook de Zeeuwse mosselen zie je er nauwelijks meer. We hopen dan ook dat jullie allemaal met onderstaand recept in de hand deze week gaan vragen om mosselen bij de viskraam op de markt. Deal?


Mosselen met appel en kerrie

Hoofdgerecht[3] voor 2 personen

Schil de appel en snijd in fijne blokjes (brunoise) Schil en snipper de ui. Snijd de selderij fijn. Verhit wat boter in een pan en laat hierin de selderij, ui, appel, tijm en kerrie zachtjes aanstoven. Blus dan af met de witte wijn en de room. Breng op smaak met peper een klein beetje zout. Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan. Schud de mosselen met appel en kerrie af en toe even goed op en laat de mosselen nog ca. 10 minuten garen.

Tafel lekker.

Links in dit recept:
  1. visspecialist: https://www.vis-winkel-online.nl
  2. wijntip: https://lekkertafelen.nl/wijn/welke-wijn-kies-je-bij-de-mosselen-muscadet/
  3. Hoofdgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/met-vis/
  4. mossels: https://lekkertafelen.nl/special/mosselen/
  5. appel: https://lekkertafelen.nl/special/appel/