Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise – Mosselen met een frisse salade en romige knoflookmayonaise, dat is zomerse eenvoud, maar ook culinair genieten van heerlijke schelpdieren. Het is een gerecht dat de zee op je bord brengt en je smaakpapillen betovert met een scala aan smaken en texturen. Dus, als je op zoek bent naar een luchtige maaltijd met verse vis, die indruk maakt, maar zonder al te veel gedoe, probeer dan dit gerecht eens uit. Het is de perfecte manier een (mossel)feestje te vieren met je vrienden en familie, en om te genieten van de overvloedige smaken van de zee. Dus, nodig wat mensen uit, ga naar de visboer voor verse mosselen en geniet van dit heerlijke culinaire avontuur. Bij een gerecht als dit horen knapperig gebakken frietjes of heerlijk vers stokbrood. Of allebei!
Zeeuwse mosselen, lekker en duurzaam
Je koopt natuurlijk wel Zeeuwse mosselen voor bij de frisse salade en knoflookmayonaise als je dit feestje gaat voorbereiden. In ons eigen Zeeland worden al eeuwen de lekkerste mosselen op een duurzame manier geteeld. Dit zijn kwalitatief zeer goede mosselen. Je wilt tenslotte lekker, duurzaam en vers eten, dus wat is er dan logischer dan te kiezen voor mosselen uit Nederland? Je koopt ze bij de visboer, of gewoon in de supermarkt.
Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise -tips
Je kunt kiezen voor een potje knoflookmayonaise voor bij de mosselen met een frisse salade, maar je maakt heel snel zelf een lekkere door een paar teentjes geperste knoflook te mengen met een schaaltje goede mayonaise. Voeg er wat witte peper en een klein scheutje vers citroensap aan toe, even goed roeren en je hebt een heerlijke knoflookmayonaise.
Een eenvoudige vinaigrette voor de sla maak je door 2 eetlepels vers geperst citroensap, 6 eetlepels olijfolie, 1 theelepel honing of ahornsiroop, 1 theelepel mosterd en wat peper en zout goed door elkaar te kloppen.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kilo mosselen
- 250 ml witte wijn
- 1 prei
- 1 rode ui
- een halve citroen
- wat takjes dille
- 2 laurierblaadjes
- 1 krop triosla
- een bosje gemengde tuinkruiden, selderij, bieslook, dille, lavas, peterselie etc
- knoflookmayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je mosselen met een frisse salade en knoflookmayonaise:
Spoel de mosselen af in een vergiet onder de koude kraan en verwijder eventuele kapotte schelpen. Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de dille grof. Doe de groenten samen met de dille, wat peper en zout en de wijn in een grote pan. Doe de mosselen in de pan, en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Door het kookvocht zal het deksel opgelicht worden wanneer de mosselen koken. Licht de deksel dan even op zodat het vocht weer zakt. Schep de mosselen even om, zet het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog tweemaal omhoog drukken, de mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn.
Was en droog de triosla en de tuinkruiden. Hak de kruiden grof en meng ze door de sla. Maak de sla aan met een lichte vinaigrette van olijfolie en citroensap.
Serveer de mosselen op een bord samen met de salade en de knoflookmayonaise. Lekker met vers gebakken stokbrood en verse kruidenboter of knapperige frietjes.
Tafel lekker !!
In dit recept staat om slechte mosselen na het koken weg te gooien. Welnu, het is verstandig om de mosselen vóór het koken te kontroleren door ze één voor één vast te pakken en te proberen de schelpen tussen duim en wijsvinger met een licht druk van elkaar te schuiven. Lukt dit niet dan is de mossel goed. Zo voorkom je dat er slechte mosselen meegekookt worden, en dit is echt niet lekker. Ik spreek uit ervaring, ik kook al zo’n veertig jaar mosselen