• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

door Elise de Haan
in Visgerechten
1
0
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello – Wat is er nu lekkerder dan een pan dampende mosselen, met een vers stokbrood en een glas wijn? We kennen allemaal wel de mosselen gekookt in bier of in witte wijn. Maar er zijn meer mogelijkheden! Mosselen met room en limoncello bijvoorbeeld. Maar mosselen met likeur…want dat is limoncello natuurlijk, klinkt je misschien wat gek in de oren. Toch kunnen we je verzekeren dat dat heel lekker kan zijn. De limoncello geeft een heerlijke citroensmaak aan de room en het frisse van de citroen combineert heerlijk met de mosselen. Durf jij het aan om eens mosselen met room en limoncello te maken? We beloven dat je er geen spijt van gaat krijgen. Naar de slijter dus voor limoncello en naar de vishandel voor mosselen! Voor dit gerecht hebben we mosselkoninkjes gebruikt. Je kunt uiteraard ook gewone mosselen gebruiken.

Mosselkoninkjes

Mosselkoninkjes? Nooit van gehoord waarschijnlijk! Mosselkoninkjes zijn Zeeuwse mosselen die worden gekweekt in de Oosterschelde. Deze mosselen kenmerken zich door een hoog gehalte aan visvlees. Ze hebben een heerlijke, zachte structuur en een geweldige, romige en zilte smaak. Als je echt van mosselen houdt moet je deze zeker eens proberen en in de mosselen met room en limoncello zijn ze fantastisch! Mosselkoninkjes zijn niet in elke vishandel te koop. Mosselkoninkjes is een exclusief product van De Mosselkwekerij. Website: www.demosselkwekerij.nl/

Limoncello

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen. Deze likeur heeft een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30%. Limoncello kan puur, ijskoud gedronken worden. Lekker om te mixen met tonic en ijsblokjes, of met prosecco. Ook heerlijk om in desserts of gebak te verwerken. Maar omdat limoncello niet extreem zoet is, kun je het ook prima verwerken in hartige gerechten waar citroen in past, zoals de mosselen met room en limoncello.

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.

Mosselen met room en limoncello

Porties: 3 à 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 kilo mosselen of mosselkoninkjes, indien nodig gespoeld
  • 750 ml visbouillon
  • 400 gram crème fraîche
  • 100 ml limoncello
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je mosselen met room en limoncello:

Doe de crème fraîche in een sauspan. Roer los met de limoncello en het citroensap. Voeg vervolgens de citroenrasp, de knoflook, het zout en de peper toe. Je kunt best een flinke draai aan de pepermolen geven.

Verhit de visbouillon in een grote pan. Als de bouillon kookt voeg je de mosselen toe. Laat de mosselen koken, met het deksel op de pan tot alle schelpen open zijn. Dit duurt een paar minuten.

Verwarm ondertussen de saus. Deze hoeft niet te koken, goed warm maken is voldoende.

Laat de gare mosselen uitlekken in een vergiet en doe ze daarna terug in de pan.

Roer de peterselie door de saus en schenk de saus over de mosselen. Serveer de mosselen met room en limoncello direct. Lekker met friet en vers stokbrood. Een groene salade past er goed bij!

Tafel lekker !!

DeelPin31TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

Fruits de Mer
Specials

Fruits de mer; feest op tafel!

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

vispakketje met grote garnalen en coquilles
Visgerechten

Vispakketje met grote garnalen en coquilles

Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper
Visgerechten

Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

vispakketje met schelvis
Visgerechten

Vispakketje met schelvis

vispakketje "bouillabaisse"
Visgerechten

Vispakketje “bouillabaisse”, met verse rouille

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Varkensvlees
Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Check het recept of lees de info
gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Winterpeen

Winterpeen

Bloemkool bakken of roerbakken

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Recept in de picture

Kaasfondue met bier
Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Kaasfondue met bier, dat is eens wat anders dan met wijn. We gebruikten Romero en oude boerenkaas en dat geeft heel veel smaak aan de fondue!

Check het recept of lees de info
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven

koolraapstamppot recept vegetarisch

Koolraapstamppot met gekarameliseerde rode uien en feta

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Redactie op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Eric op Champignonsoep; romig en pittig tegelijk
  • Gerda Croese-Bosch op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!
  • F.M. Prinsen op Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
  • G.M. Willemsen op Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven
  • Jaap op Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
  • Marina op Gebakken kwarktaart, Duitse lekkernij
  • Greet Schut op Krokant gefrituurd ei
  • Connie Derks op Limburgse rijstevlaai

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen