• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Een verrassend recept met Zeeuwse oesters

door Elise de Haan
in Hapjes, Visgerechten, Voorgerecht
0
0
Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas – Oesters, en dan vooral rauw geserveerd, zullen altijd wel een beetje een omstreden reputatie houden. Je bent er gek op, of je vindt het helemaal niets. Wil je ze toch eens proberen, maar liever niet rauw? Of wil je oesters serveren op een etentje waar niet alle gasten van rauwe oesters houden? Je kunt oesters ook warm bereiden. De gegrilde oesters in dit recept krijgen een laagje van Parmezaanse kaas met wat Parmaham er door. Je zet ze even in de oven onder de hete gril, waardoor de kaas smelt en waardoor de oester verhit wordt en dus niet rauw meer is. Dit maakt oesters eten wat toegankelijker voor mensen die ze maar eng vinden. Ga jij thuis oesters serveren?

Zeeuwse oesters

Natuurlijk gebruik je voor dit gerecht Nederlandse oesters, en wel uit Zeeland. Want voor deze oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas zijn Zeeuwse oesters heel geschikt om te gebruiken. Er komen in Zeeland twee soorten voor, de Zeeuwse Creuse en de Zeeuwse Platte oester. De Zeeuwse platte oester is wat kleiner dan de Zeeuwse Creuse en je herkent ze aan de platte bovenschelp. Ze wordt ook wel de koningin onder de oesters genoemd. Ze worden zowel gekweekt in de Oosterschelde als in de Grevelingen. De Creuses zijn wat grilliger van vorm dan de platte soortgenoten. Deze zijn geen inheemse oestersoort in Nederland, deze komen van oorsprong uit Japan. Ze werden in de jaren 70 in de Zeeuwse Oosterschelde geïntroduceerd. Ze heten dan ook wel Japanse oesters.

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas – tips

Je kunt voor dit gerecht zowel platte oesters als creuses gebruiken.

Open de oesters pas als je ze gaat grillen. Je kunt dit gerecht niet van tevoren bereiden. Serveer de oesters direct als ze uit de oven komen.

Uiteraard kun je kiezen voor een andere gedroogde hamsoort, denk aan serranoham, en een andere kaas. Neem geen heel jonge kaas, dat geeft weinig smaak aan het gerecht.

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 verse Zeeuwse oesters
  • 1 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 plakken Parmaham, in dunne sliertjes gesneden
  • paar takjes peterselie, gehakt
  • zwarte peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas:

Verwarm de oven voor op de grillstand, op 225 graden.

Vul een vuurvaste schaal of bakplaat met verkreukeld aluminiumfolie, waarop je de oesters stevig neer kunt zetten.

Open de oesters met het oestermes en laat het vocht er uit lopen. Snijd de oesters los van de schelp en verwijder eventueel gruis.

Verdeel de Parmaham over de oesters. Doe vervolgens over elke oesters en eetlepel Parmezaanse kaas. Maal wat zwarte peper over de oesters en garneer met een klein beetje peterselie.

Zet de schaal in de oven en grill de oesters ongeveer 5 minuten. Let er op dat het niet te hard gaat. De oesters zijn goed als de kaas gesmolten is en net begint te kleuren.

Serveer de oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas direct, eventueel op een bord waar wat zeekraal of zeewier op ligt. Lekker met een glas Prosecco of Champagne!

Tafel lekker !!

Tags: Vis - OestersVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen