Oosterse zalm – Zalm, dat is wel een heel veelzijdige vissoort. Je kunt het bereiden op de meest uiteenlopende manieren. Dit keer hebben we eens een Aziatisch tintje gegeven aan deze heerlijke verse vis. We bereiden de verse zalmmoten in de oven, zodat er weinig mis kan gaan. Als je de Oosterse zalm serveert met wat gekookte rijst of noodles en wat wokgroente, maak je in een handomdraai een heerlijke, Oosterse maaltijd.
Oosterse zalm, en wat je moet weten over deze vis
Zalm is een heel populaire vissoort. Dat heeft ongetwijfeld te maken met niet zo heel ‘vissige’ zachte smaak van deze vis. Het is dan ook een heel toegankelijke vissoort, ook kinderen die niet echt heel erg van vis houden vinden verse zalm vaak wel erg lekker. Van de zalmen, die horen tot de rondvissen, worden prachtige moten gesneden. Die zalmmoten zijn makkelijk te bereiden en je kunt er van alles mee doen. Natuurlijk kun je de zalm gewoon in een koekenpan bakken, maar grillen of in de oven bereiden, zoals met de Oosterse zalm is gedaan, gaat ook heel goed.
Als je zalm gaat kopen, let er dan op dat deze een MSC-keurmerk heeft. Vis, en dus ook zalm, die dit keurmerk draagt, komt van vissers die zich actief inzetten om visstand in de toch al overbeviste zeeën op peil te houden. Met dat idee in je achterhoofd smaakt de zalm op je bord vast nog beter.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Oosterse zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 moten verse zalm
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels zoute sojasaus
- 2 eetlepels citroensap
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- flinke mespunt cayennepeper
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 1 theelepel sesamzaad
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Oosterse zalm:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de honing met de sojasaus, het citroensap, de knoflook en de cayennepeper.
Leg de zalmmoten in een passende ovenschaal. Smeer met een kwastje de moten in met het mengsel en giet de rest er overheen.
Zet de schaal met de Oosterse zalm in de oven en laat 15 tot 20 minuten garen.
Haal de schaal uit de oven en schep de zalm op de borden of de schaal waarop je het gerecht wilt serveren. Bestrooi met wat sesamzaad, de bosui en de chilipeper. Serveer direct. Lekker met wat gekookte rijst en gewokte groenten.
Tafel lekker !!
Top recepten, super mooie gerechten 👌
Dankjewel, fijn dat je onze recepten waardeert!
15-20 minuten op 200 graden is m.i. te lang. 12-15 minuten op 150 graden is volgens mij perfect
Bij mij waren ze op 200 graden, in ongeveer 15 minuten perfect, Jos. Dat wil zeggen, van binnen nog heel iets ‘glazig’, maar wel warm. Ik heb het recept twee keer gemaakt en beide keren was het effect hetzelfde. Nu is het wel zo dat niet elke oven hetzelfde is. Maar koken is een creatief proces, dus doe het gewoon op je eigen manier om de vis te krijgen hoe jij ze hebben wilt!