Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Op de huid gebakken Dorade met spaghetti van courgette en wortel

Kies eens een ander, wat minder bekend visje. Verse, op de huid gebakken dorade. Een feestmaal dat in een mum van tijd op tafel staat.

0 6.458

Op de huid gebakken Dorade met spaghetti van courgette en wortel – Vis we eten het eigenlijk veel te weinig. En dat terwijl het zo lekker is en makkelijk te bereiden. Je bakt het kort in de pan en binnen 10 minuten staat je vis op tafel. Als bijgerecht had ik een spaghetti gesneden van courgette en wortel en er een lekkere mosterdsaus bij geserveerd. Een beetje sla erbij en eventueel een gebakken aardappeltje en je hebt een geweldig lekker maal.

Brasem of karper?

Dorade staat ook wel bekend als zeebrasem of zeekarper. De smaak van dorade is vol en iets vettig. Het is een makkelijk visje dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het kan in de pan op de BBQ in filets of in zijn geheel. En natuurlijk kun je de dorade bereiden in zoutkorst wat momenteel erg populair is. Hier voor heb je een hele dorade nodig, aangezien ik filets had en het niet echt barbecue weer is in februari heb ik de vis in de pan gebakken.

Op de huid gebakken dorade

met spaghetti van courgette en wortel

Visgerecht voor 4 personen

  • 4 Dorade filets
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 200 gram melk
  • scheutje room
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • peper/zout

Snij de courgette en de wortel in dunne plakken en dan in reepjes. Laat de zaadlijsten van de courgette eruit hier komt teveel vocht uit tijdens bereiden. Wanneer je een spiraalsnijder hebt gebruik je deze natuurlijk, maar zo kan het ook.

Voor de saus smelt je de boter en voegt er de bloem aan toe. Voeg nu de melk met kleine scheutjes al roerende aan het bloemmengsel toe. Meng er de mosterd door. Laat een minuutje doorkoken en breng op smaak met room zout en peper naar wens. Zet opzij.

Verhit wat olie in een pan en roerbak hierin de groenten kort. Snij de visfilets in op de velkant zodat de vis niet krom trekt tijdens het bakken. Smeer deze in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg in de andere pan de filets op de vel zijde en laat deze ongeveer 4-5 minuten al naar gelang de dikte van de filets op de huid bakken. Wanneer de vis glazig begint te zien het vuur uitdraaien en de vis omkeren. Breng de groentes op smaak met zout en peper en schep ze op het bord.

Leg op ieder bord een filet en schep een beetje mosterdsaus half over de vis.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer