• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

door Redactie
in Visgerechten
0
11
oven gegaarde zalm in roomsaus

Ovengegaarde zalm in roomsaus – een echt lekkere manier van zalm bereiden is het langzaam garen in de oven. Het recept is ook te bereiden in een koekenpan.

Een zalige zacht kruidige roomsaus

Gegaarde zalm of andere rondvis wordt vaak geserveerd met een sausje, een bearnaise saus of hollandaise saus zijn een klassiek voorbeeld. Deze sauzen maak je bij een visgerecht, maar je kunt ook, zoals in dit recept van oven gegaarde zalm in roomsaus, de zalm garen in de saus of gebruikmaken van de olie of boter waarin de vis gebakken is. Hierdoor krijg je een saus waarin de smaak van vis maximaal benut is. De toevoeging van een klein beetje dille, mosterd en tomatenpuree maakt het helemaal af.

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Als we verse zalm garen doen we dit meestal in een koekenpan, maar als je dit heerlijk stukje verse vis in een saus in de oven gaart is het resultaat een superzacht stukje licht gegaarde vis. Door het in de saus te garen droogt het niet uit en komen de smaken mooi in balans. Moeilijk is het niet want het maken van ovengegaarde zalm in roomsaus is een kwestie van mengen en in de oven schuiven. En in de tijd dat de zalmfilet gaart kun jij je focussen op de bijgerechten.

Gegaarde zalm uit de pan

Heb je geen oven of bereid je dit zalige recept liever in de pan? Dan kan dat natuurlijk ook. Let er dan wel op dat je de zalmfilets niet op een te hoog vuur bakt. Hoe je zalmfilet het beste bakt leggen we je uit in het artikel zalmfilet bakken. 

Door de zalm eerst te garen en dan in dezelfde pan een snelle saus te bereiden maken we optimaal gebruik van alle smaken. Als laatste warm je de gegaarde zalm nog heel even op in de saus. In een kwartier heb je dit heerlijke visgerecht op tafel staan.

Zalmfilets met of zonder huid

Je kunt zalmfilets met en zonder huid kopen. Als je de filets met huid koopt, zal deze iets minder snel droog worden of uit elkaar vallen. Voor dit recept maakt het niet veel uit voor welke keuze je gaat, neem welke jou het beste lijkt.

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 zalmfilets
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook geperst
  • zout/peper
  • 4 takjes verse dille
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 tl maizena
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je oven gegaarde zalm in roomsaus;

Verwarm de oven voor op 80 graden. Neem een ovenschaal waar de zalm filets mooi in passen, houdt rekening met de saus. Bestrijk de schaal dun met olie. Bestrooi de filets met peper en zout en leg de zalmfilets met de huidkant naar onderen in de schaal. Hak de helft van de kruiden fijn, de rest mag grof deze zijn voor na de bereiding. Doe de tomatenpuree, mosterd, maizena, knoflook en slagroom in een kommetje. Voeg peper en zout toe en roer goed door. Voeg er de fijngesneden kruiden aan toe. Giet dit over de verse vis en zet alles 25 minuten in de oven. De vis blijft zo mooi zacht en rosé. Bestrooi de in de ovengegaarde zalm met roomsaus voor het serveren met de overige grof gesneden kruiden.

Bij bereiding in de pan:

Hak de helft van de kruiden fijn. De andere helft mag grof, dit is voor de afwerking. Bestrooi de filets met peper en zout en bak de zalmfilets in een beetje olie 2 minuten op de huidkant op een niet te hoge warmte. Draai voorzichtig om en bak nog rustig 2 of 3 minuten afhankelijk van de grootte van de filets. Haal de filets uit de pan en leg ze op een bord. Bak de knoflook zachtjes aan in de pan, voeg er de tomatenpuree en de mosterd aan toe en blus af met de slagroom. Meng de maizena met een eetlepel water en schenk dit al roerende bij de saus. Laat even doorkoken. Voeg er de fijngesneden kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de zalmfilets terug in de pan in de saus en warm alles samen heel even door. Leg de filets op een bord en giet er de saus over. Bestrooi met de grof gesneden kruiden en serveer.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPin55Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

gegrilde makreel met gekarameliseerde ui
Visgerechten

Gegrilde makreel met gekarameliseerde ui

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing
Visgerechten

Forel uit de oven met een heerlijke marinade van citroen en honing

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Reacties 11

  1. Eliann Benneheij says:
    1 maand geleden

    Zalm uit de oven gemaakt in de airfryeroven gemaakt was perfect gegaard voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 maand geleden

      Wat fijn dat hij zo goed gelukt is in de airfryer.

      Beantwoorden
  2. Evelien says:
    2 jaar geleden

    Hij zit er nu 25 min in maar totaal nog niet gaar..Ik heb ook een 4 dubbele portie in de schaal betekent dat dat hij ook 4x zo lang moet?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Gewoon laten garen Evelien. Als je zalm op 80 graden gaart kan het geen kwaad om deze langer in de oven te laten. Kan het zijn dat de zalm niet op kamertemperatuur was toen die de oven in ging?

      Beantwoorden
  3. Bettina says:
    3 jaar geleden

    80 graden is dat niet te laag. Moet het 180 graden zijn?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Nee, zeker niet Bettina….. Zalm nooit op zo’n hoge temperatuur garen!

      Beantwoorden
    • Wilma says:
      2 jaar geleden

      Dat denk ik ook!

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Probeer het maar Wilma. Als je zalm op 180 graden in de oven doet voor 25 minuten komen alle eiwitten uit de vis. 80 graden is echt genoeg!

        Beantwoorden
  4. Hejoge says:
    6 jaar geleden

    Ik heb het voor de kerst als amuse geserveerd.
    Zalm in kleine blokjes snijden voor het in de oven gaat en dan serveren met wat saus er overheen geschept. Viel erg in de smaak!

    Beantwoorden
  5. Roeia says:
    7 jaar geleden

    Een aanrader echt heerlijk

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Leuk om te horen Roeia, dank voor je reactie!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen