• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw, snijbiet en radicchio

door Samantha
in Ovenschotel, Visgerechten
0
0
Ovenschotel met kabeljauw, snijbiet en raddichio

Ovenschotel met kabeljauwĀ –Ā Vis is gezond, de adviezen zijn dan natuurlijk ook niet voor niks, minimaal ƩƩn keer per week zou je vis moeten eten, met gerechten als deze is dat geen vervelende opgave want wat is hij lekker deze ovenschotel.

Kabeljauw of…snijbiet of…radicchio of…

Gebruik voor deze ovenschotel een witvis, bijvoorbeeld kabeljauw maar je kunt bijvoorbeeld ook voor koolvis of scholĀ kiezen. Daarnaast gaan er groente in die niet altijd even makkelijk te verkrijgen zijn. De snijbiet bijvoorbeeld was lange tijd een vergeten groenten, gelukkig is hij wel terug aan het komen maar toch heeft nog lang niet iedere groenteman de snijbiet in het assortiment. Kun je nou echt geen snijbiet krijgen vervang deze dan door spinazie of eventueel door paksoi. Ook naar radicchio moest ik even zoeken maar uiteindelijk wel gevonden, lukt het jeĀ niet om hem te vinden vervang het dan door witlof.

Maar voordat je voor vervangers gaat zou ik zeker even bij de groenteman navraag doen, wellicht kan hij je toch verder helpen, de smaken van zowel de snijbiet (een beetje spinazie-achtig maar dan toch net iets aardser) als de radicchio (een klein beetje bitter hoewel het hele bittere afneemt doordat je hem verwarmt) gaan namelijk perfect samen met de vis en de bechamelsaus met tijm.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Laat de bechamelsaus slagen

Voor een goede bechamelsaus is het belangrijk dat je de bloem lang genoeg laat garen in de boter, doe dit zeker een minuut, tot het geheel zanderig wordt. Schenk de vloeistof er in kleine porties langzaam bij en blijf constant roeren, zo voorkom je klontjes.

Snijbiet

Ovenschotel met kabeljauw

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 4 visfilets Ć  150 gram per stuk
  • 500 gram snijbiet
  • 200 gram radicchio
  • 1 ui
  • 15 gram + 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 15 gram verse tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml melk
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de ovenschotel met kabeljauw:

Spoel de visfilets onder een zachte straal koud water en dep ze vervolgens droog. Bestrooi ze met wat zout en peper. Was de snijbiet en de radicchio en snijd deze in reepjes. Pel de ui en snijd deze in blokjes. Verhit in een pan 15 gram boter en bak hier de snijbiet en radicchio ongeveer 2 minuten aan. Neem de pan van het vuur en zet apart voor later.

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal lichtjes in. Haal de blaadjes tijm van de takjes. Laat 35 gram boter zachtjes smelten, als deze helemaal gesmolten is de bloem toevoegen en gaar laten worden. Schenk nu langzaam de groentebouillon erbij en blijf goed roeren. Vervolgens de melk en de tijm erbij en blijven roeren. Laat de saus nu 5 minuten, onder af en toe roeren, doorkoken. Voeg 75 gram Parmezaanse kaas toe en naar smaak zout en/of peper.

Schep de groenten nu in de ovenschaal en leg hierop de kabeljauw. Schenk de saus erover en verdeel daarover de overige Parmezaanse kaas. Zet de schotel nu voor 20 minuten in de oven. Neem de schotel uit de oven en strooi er nog wat tijm over en de geraspte citroenschil. Serveer de ovenschotel met kabeljauw eventueel met krieltjes of gekookte aardappelen.

Tafel lekker !!

Tags: SnijbietVis - Verse vis
DeelPin25Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes
Visgerechten

Zeebaars in zijn geheel, met venkel, kerstomaatjes en krieltjes

Tian
Ovenschotel

Tian, een gratin in ProvenƧaalse stijl

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Ovenschotel

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen